![]() |
Poczta Atreusa - Wersja do druku +- Secrets of London (http://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Wademekum (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Spis powszechny (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=28) +---- Dział: Korespondencja (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Poczta Atreusa (/showthread.php?tid=403) |
RE: Poczta Atreusa - Bard Beedle - 21.07.2023 Anonimowy list dostarczono 12 maja, sową londyńskiej placówki pocztowej. Charakter pisma był trochę... dziwaczny? Jakby napisało ją dziecko, chociaż sam styl był bez zarzutu.
Panie Bulstrode,
czuję się w obowiązku zawiadomić, że zetknięcie czarodzieja z Limbo może mieć nieprzewidziane konsekwencje. Niektóre osoby, które weszły w kontakt z drugą stroną, mogą doświadczać powracających wspomnień, nie należących do nich. Jeżeli coś podobnego przydarzyło się Panu, zalecam ostrożność. Z pozdrowieniami. RE: Poczta Atreusa - Danielle Longbottom - 22.07.2023 ![]() RE: Poczta Atreusa - Brenna Longbottom - 15.08.2023 Do listu załączono dwa szkice - ciemnowłosego mężczyzny o krzaczastych brwiach (scenariusz Nie zamykaj oczu I) i "mugola" z bronią (scenariusz Nie zamykaj oczu II).
25.05.72
Atreusie, to na razie nie żadna oficjalna informacja, ale przesyłam dwa szkice - jeżeli zobaczysz któregoś z tych mężczyzn, powiadom Biuro. Doszło do ataku, w którym ten ciemnowłosy był zapewne napastnikiem i dziś wpłynie oficjalne zawiadomienie w tej sprawie. Pozdrawiam Brenna RE: Poczta Atreusa - Florence Bulstrode - 16.08.2023
6.06.72
Kochany Atreusie, trzecie miejsce? Czy Ty wiesz, co zrobiłeś? Jestem właśnie u rodziców i mama nie może się zdecydować, czy pękać z dumy i biec chwalić się sąsiadce, że znalazłeś się w rankingu, a jej syn nie, czy pisać do Ciebie, że masz zrobić coś, aby w kolejnym zestawieniu znaleźć się wyżej od Erika Longbottoma. Obawiam się, że za chwilę wpadnie na pomysł nasłania skrytobójców na pana Vespera. Pozdrawiam Florence RE: Poczta Atreusa - Bard Beedle - 24.08.2023
20.06.72
Szanowny Panie Bulstrode, Być może miał Pan okazję zapoznać się z jednym z czerwcowych numerów "Czarownicy", w którym w artykule o znanych czarodziejach pojawiło się Pańskie nazwisko. Tekst cieszył się dużą popularnością i nasza redakcja chciałaby opublikować cykl krótkich wywiadów z jego bohaterami! Jeżeli zechciałby Pan odpowiedzieć na załączoną listę pytań, Redakcja oraz nasze czytelniczki będą bardzo wdzięczne. Lydia Coral Redakcja Czarownicy Do listu dołączono krótką listę pytań: 1. Co uważa Pan za swoje największe osiągnięcie? 2. Jakie jest Pańskie największe marzenie? 3. Dokąd zabrałby Pan na spotkanie swoją ukochaną? 4. Co byłoby dla Pana decydujące przy zapraszaniu kobiety na randkę? 5. Co lubi Pan robić w wolnym czasie? 6. Czy chce Pan przekazać coś od siebie czytelniczkom Czarownicy? RE: Poczta Atreusa - Laurent Prewett - 25.08.2023 5.06.1972, New Forest
Drogi Atreusie, gdyby zdarzył ci się wypadek, o którym wie Florence, a na drugi dzień zdarzył kolejny wypadek, o którym wypada powiedzieć Florence, bo istniej szansa, że i tak się dowie, to co byś zrobił? Oczywiście - czysto hipotetycznie. P.S. dodajmy do tego próbę nie zdenerwowania jej, która nawet czysto hipotetycznie jest chyba trudna do zawarcia. Zawsze Twój, Laurent Prewett RE: Poczta Atreusa - Laurent Prewett - 25.08.2023 5.06.1972, New Forest
Drogi Atreusie, zasadę numer dwa znam dobrze i stosuję. Zasada numer jeden jest tą, którą stosuję, ale której chciałem uniknąć tym razem. Widzę jednak, że nasze postępowanie wobec Florence chodzi tą samą drogą. Niestety potwierdzasz to, o czym sam myślałem. Złudna nadzieja poprowadziła mnie drogą, że może chociaż ty jeden znasz jakiś magiczny trick na Florence, tajną słabość. Nic wielkiego, nie martw się tym. Martw się tylko tym, czy coś ze mnie zostanie po rozmowie z Florence. Dziękuję Ci za Twoją ekspertyzę. Twój (jeszcze) żywy, bo przed spotkaniem z Florence, Laurent Prewett RE: Poczta Atreusa - Brenna Longbottom - 25.08.2023
21.05.72
Atreusie, jeśli nie chcesz, żeby treść Twoich listów poznało całe Biuro Brygadzistów i Biuro Aurorów, nie wysyłaj wyjców. Ten miało okazję usłyszeć chyba jakieś dziesięć osób w moim domu. Nie za bardzo rozumiem, o co chodzi. Jeżeli o te plotki, że wpadłam do biura brygady w środku nocy i zaczęłam zrywać z Brygadzistów koszule, to zerwałam ją z mojego własnego brata i tylko dlatego, że musiałam pilnie iść na Nokturn, a sukienka nie była do tego odpowiednim strojem. Moja przyjaciółka ukradła kurtkę podejrzanemu, a do niej nikt nie ma pretensji... Brenna. RE: Poczta Atreusa - Brenna Longbottom - 25.08.2023
O. Czym. Ty. Mówisz.
Jasny szlag. Nie wiem, o co chodzi, ale się dowiem. RE: Poczta Atreusa - Brenna Longbottom - 04.09.2023
8.05.72
Bulstrode, hasło brzmi "Bladvak". Zanim ich użyjesz, zdezynfekuj je. A najlepiej wrzuć do kociołka pełnego eliksiru dezynfekującego na najmniej dwadzieścia cztery godziny. Sama miałabym ochotę wylać wiaderko takiego eliksiru prosto na mój mózg. PS. Kupione od goblina, z goblińskim hasłem, zostawiam twojej wyobraźni, kto ich używał. Miłej zabawy. B. Do listu dołączono wygrane na loterii kajdanki. |