![]() |
Poczta Atreusa - Wersja do druku +- Secrets of London (http://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Wademekum (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Spis powszechny (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=28) +---- Dział: Korespondencja (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Poczta Atreusa (/showthread.php?tid=403) |
RE: Poczta Atreusa - Lorraine Malfoy - 18.03.2024 Tylko wybierz ładne zdjęcie na swój list gończy. Takie, żebym mogła je trzymać na honorowym miejscu pod poduszką i podziwiać podczas bezsennych nocy... Daj popalić tym czarnoksiężnikom (i ześwirowanej szefowej). Lorrie RE: Poczta Atreusa - Lorraine Malfoy - 18.03.2024 Jakiż wylewny w słowach się nagle stałeś. Czyżby szybka wizyta w toalecie? Uważaj tylko na duchy płaczących nastolatek. Zdjęcia pamiętam. Ale najbardziej te, które sama Ci wysyłałam. Czy to wtedy wymyśleś tę zmyślną sztuczkę z sufitem? P.S. Nie bój się, ten świstek papieru z tyłu nie zawiera nic zdrożnego - a przynajmniej nic, po czym musiałbyś znowu poprawiać spodnie. Miłej pracy. Lorrie Do listu dołączona była wyrwana kartka z książki, złożona wiele razy na pół. Dopiero, gdy rozwinęło się ją w całości, widać było magiczną ruchomą rycinę przedstawiającą półnagie wile tańczące w kręgu. Na środku strony odciśnięty był słaby ślad pomadki z ust Lorraine, a na pustym marginesie ktoś (wiadomo kto) zapisał drobnymi literami: "nie mam lepszego aparatu" RE: Poczta Atreusa - Lorraine Malfoy - 18.03.2024 Nie zdążyłeś dobiec? Co z Twoją kondycją? Gdzie te stalowe nerwy i "stała czujność"? Bo pomyślę, że na mój widok - tak twarzą w twarz - dostaniesz zapaści. A wtedy więcej Cię nie zaproszę na herbatkę. Ale dziękuję za podpowiedź o lusterkach. Poproszę Maeve o takie na urodziny. Masz w tym albumie chociaż jakiś spis treści, żeby się nie zgubić w swoich podbojach? Znasz mnie, ja jestem staroświecka: dalej noszę najładniejsze zdjęcia w tym starym otwieranym wisiorku z serduszkiem. Dobrze, że tego nie udało Ci się połamać. Zastanawiam się, Atreus... Czy bycie aurorem jest takie nudne, że cały dzień będziesz tak ze mną pisał? Czy może szykujesz się, by powiedzieć mi, że oprócz łapania Stanleya masz też wyznaczoną tajniacką misję, aby schwytać taką jedną Lorraine M.? Prowadzisz teraz akcję dywersyjną, by odwrócić moją uwagę? Lorrie RE: Poczta Atreusa - Lorraine Malfoy - 22.03.2024 Jak Ty w ogóle śmiesz przypominać o tym lusterku, Ty zepsuty, zblazowany To nie tak, że wszyscy aurorzy muszą dbać o kondycję? Niedawno niejaki Alastor Moody wypędzał demona z mojego zakładu pogrzebowego, i powiem Ci, kochanie, wcale się nie zasapał. Musisz wysłać jakieś zdjęcie pracowników tego swojego BUMu, żebym sobie wasze fizys porównała, bo przecież nie mogę pozwolić się złapać jakiemuś cieniasowi. Albo wysyłać takiemu, co gorsza, dwustronne lusterko. Jesteś absolutnie bezczelny,
Lorraine RE: Poczta Atreusa - Lorraine Malfoy - 22.03.2024 No dobrze. Potrzebne mi zdjęcie Biura Aurorów, czyli elitarnego grona światłych obrońców ludzkości (ciebie) ORAZ Biura BUMowców, czyli bandy amatorów wlepiających mandaty za zbyt głośne oddychanie. Zadowolony? Nie musisz być taki zazdrosny od razu...
Lorrie RE: Poczta Atreusa - Lorraine Malfoy - 22.03.2024 Możesz mi nie wierzyć, skarbie, ale przysięgam, że jestem z Tobą absolutnie szczera, mówiąc, że chciałam z tych zdjęć powróżyć. Na przykład: już na pierwszy rzut oka widać, że tych dwóch kawalerów ze zdjęcia czeka świetlana przyszłość. To nie było zrobione tuż po Twoich egzaminach do Biura? Zwłaszcza ten w mundurze aurora wygląda na takiego, co daleko zajdzie... Gdyby tylko zaufał, że taka jedna wila nie próbuje działać na szkodę jego karierze, a niewinnie prosi o przyjacielską przysługę! Coś czuję, że zaszedłby jeszcze dalej. Zadowolony? Ale skoro już mnie przyłapałeś, to chyba nie ma sensu dłużej robić podchodów i czas przerwać misję. Rozczulające, Atreusie,
Lorrie RE: Poczta Atreusa - Perseus Black - 20.05.2024 Londyn, 05.07.1972
![]() Więcej informacji o wydarzeniu wkrótce
![]() RE: Poczta Atreusa - Laurent Prewett - 24.05.2024 17.07.1972, Taormina
Pocztówka z pozdrowieniami z Taorminy miała załączony mały prezencik w postaci butelki sycylijskiego wina. RE: Poczta Atreusa - Mirabella Plunkett - 10.06.2024 08.07.1972
Szanowny Panie Bulstrode, proszę jak najszczegółowiej opisać mi swoje pytania i wątpliwości. Dzięki Pana współpracy będę mógł ustalić termin naszego spotkania tak, by nic nam nie przeszkodziło czasowo - jest to niezwykle ważne ze względu na stopień złożenia zagadnienia, które chce Pan poruszyć. Z poważaniem,
Percival Macmillan RE: Poczta Atreusa - Mirabella Plunkett - 12.06.2024 08.07.1972
Szanowny Panie Bulstrode, rozumiem Pana wątpliwości. Uważam, że w takiej sytuacji najlepiej byłoby się spotkać osobiście. Proszę, by stawił się Pan w siedzibie konwenu przy Charing Cross jutro wieczorem, tj. 9 lipca. Proszę, żeby był Pan sam. Z poważaniem
Percival Macmillan @Atreus Bulstrode - proszę załóż temat z datą 9 lipca 1972 w Niemagicznym Londynie, tam znajduje się siedziba Konwenu.
|