![]() |
Edgar - kruk Rabastana - Wersja do druku +- Secrets of London (http://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Wademekum (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Spis powszechny (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=28) +---- Dział: Korespondencja (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Edgar - kruk Rabastana (/showthread.php?tid=1557) Strony:
1
2
|
Edgar - kruk Rabastana - Rabastan Lestrange - 05.07.2023 edgar – kruk RabastanaKod: [Poszukiwania][h1]—XX/YY/ZZ—[/h1] RE: Edgar - kruk Rabastana - Eden Lestrange - 12.08.2023
Kuzynie Rabastanie,
z całego serca doceniam gest i z zachwytu się posiąść nie mogę, ale nie róbmy sobie jaj z pogrzebu i przejdźmy do rzeczy: Czego chcesz? E. Lestrange RE: Edgar - kruk Rabastana - Eden Lestrange - 12.08.2023
Rabastanie,
to wrażenie wcale nie jest mylne; ja po prostu tę kontrolę zawsze mam. Swoją drogą, nie jestem magipsychiatrą. Jeśli potrzebujesz wsparcia psychologicznego, to chyba Black coś takiego oferuje. Nie poszłabym do niego, nawet jakby mi płacili, ale widzę, że jesteś jak ten tonący, co brzytwy się chwyta, skoro ze wszystkich osób na tym padole piszesz do mnie. A nuż jego terapia będzie dla ciebie jak ulał. Pozdrawiam cieplutko,
E. Lestrange
PS: Polecam zwyczajnie nie stawiać się w sytuacjach, z których możesz nie wyjść obronną ręką. U mnie działa. RE: Edgar - kruk Rabastana - Vakel Dolohov - 03.09.2023 Dzisiejszego dnia Absolut wrzucił mnie w strumień świadomości dotyczący dalszych losów rodziny Lestrange. Nim ktokolwiek z was przerazi się tym, iż doznałem tak szczegółowego widzenia, chciałbym was wszystkich uspokoić wiedzą, iż wszechświat ma dla waszego rodu dobre plany. Sen, którego doświadczyłem dzisiejszej nocy wielokrotnie przedstawił mi związany z wami symbol koła - jest to znany wam zapewne symbol przemijania, ale i dobrego losu - to znak pomyślności i zasłużonego sukcesu. (...) W dalszej części tego listu zamierzam przedstawić indywidualne zdarzenie, związane z odbiorcą tego listu, jakie zostało przeze mnie odczytane dzisiejszej nocy, tj. dnia 13 maja roku 1972.
Rabastan Lestrange
Kiedy pochyliłem się nad porośniętym koniczyną wzgórzem, światło księżyca odbijające się w zebranej na płatkach rosie sprawiało wrażenie, jakoby było ono rozgwieżdżonym niebem. Sięgnąłem ręką w dół, aby zerwać jedną z nich i zobaczyłem w niej obraz Rabastana Lestrange. To dobry omen. Gdziekolwiek niesie Cię los, jakiekolwiek marzenia kierują Twoim działaniem, idź tam z podniesioną głową. Czeka Cię zwycięstwo. Vasilij Dolohov RE: Edgar - kruk Rabastana - Louvain Lestrange - 15.09.2023
Szanowny kuzynie,
pragnę Cie zaprosić na mój pojedynek z Philipem Nottem, który odbędzie się 26 lipca. Chcę aby nasz ród był jak najliczniej reprezentowany. pozdrawiam,
Louvain do listu dołączane zostało imienne zaproszenie wraz z osobą towarzyszącą RE: Edgar - kruk Rabastana - Sarah Macmillan - 07.11.2023 RE: Edgar - kruk Rabastana - Eutierria - 14.11.2023 Błądząca we mgleTwoje pojawienie się w Kromlechu pomimo nieposiadania Mrocznego Znaku było tak samo zagadkowe jak to, dlaczego to właśnie ciebie z całej grupy Naśladowców Voldemort wskazał jako tego, który pójdzie z nim do Teatru*. Niezależnie od tego, czy chodziło o siłę, jaką udowodniłeś własnymi działaniami, czy to Bellatrix Black towarzysząca ci od początku twojej drogi okazała się być decydującym aspektem w rozmyśleniach Lorda Voldemorta, zostałeś wybrany do wykonania specjalnego zadania. Tym razem nie chodziło o atak w imię idei. Chodziło o wpływy. O wejścia do stref, które ostatnimi czasy były tak przychylne Ministerstwu, jakby Eugenia nie popełniła w swojej kadencji żadnego błędu... A na to nie mogliście sobie pozwolić, prawda? Voldemort powoli, lecz coraz bardziej skutecznie dążył do objęcia przynajmniej częściowej kontroli nad czarodziejskimi mediami. Wielu dziennikarzy pisze pod pseudonimami - kto się za nimi kryje? Pojedyncze osoby, czy całe grupy? Czy stanowią jakieś zagrożenie dla idei idącej za waszą rebelią? Być powinno się ich uciszyć? Kto udzielił nieprzychylnych wam wywiadów do Proroka i kto zadecydował o ich publikacji...? Wiele pytań, mało odpowiedzi - mogłeś zaprzątać sobie nimi głowę w trakcie podejmowania działania dotyczącego Imeldy Quill, jednej ze zdemaskowanych w ostatnich dniach dziennikarek śledczych Proroka Wieczornego. W gazecie ukazała się niedawno seria reportaży i wywiadów, mających na celu załagodzić burzliwą sprawę Beltane, a już dzisiaj w Kromlechu usłyszano kolejnej sprawie Imeldy - wrzodu na dupie waszej organizacji. Jeżeli ją teraz zabijecie, to możliwe, że otrzyma status męczenniczki i zainspiruje innych do podjęcia śledztwa tym samym tropem, a był to trop idący wprost do tajemniczego miejsca w Little Hangleton... Tak, domyślasz się już pewnie jakiego... Imelda od kilku dni obserwowała okolice cmentarza i próbowała wyłapać sylwetki znikające w gęstej mgle. Rewelacją o nowym odkryciu, choć bez detali, to i tak w znaczącym stopniu, podzieliła się już z jedną ze swoich współpracownic i Voldemort poinformował cię jasno, że celem nie może być jej usunięcie. Panna Quill musiała zostać zmylona. Porzuci sprawę, czy opublikuje artykuł, który ją kompletnie ośmieszy? Zakończenie tej historii miałeś napisać swoimi działaniami. @Rabastan Lestrange Jest to twoje indywidualne zadanie od mistrza gry związane z sesją w Kromlechu. Jeżeli masz jakieś dodatkowe pytania, możesz zadać mi je prywatnie. Wykonanie zadania zgłoś w moim temacie konsultacji. Sesje z nim związane możesz rozliczyć jako sesje scenariuszowe. Podstawowym i minimalnym progiem zaliczenia jest pojedyncza, pełna sesja. RE: Edgar - kruk Rabastana - Brenna Longbottom - 08.12.2023
Rabastanie,
zdradzę Ci sekret: legenda głosi, że gdyby w biurze Departamentu dłużej niż przez dwanaście godzin nie siedział przynajmniej jeden Longbottom, sufit zawaliłby się, zabijając wszystkich aurorów i Brygadzistów. To dlatego pracuje nas tam tak wielu - muszą nas czasem wymieniać, podobno istnieje coś takiego jak ograniczenie liczby godzin, jakie wolno nam przepracować, a przynajmniej tak wmawia mi Rhynda od grafików. Oczywiście, jeśli potrzebujesz pomocy Brygadzisty, chętnie jej udzielę. Sprawa brzmi pilnie, więc - mam czas 8 lipca w godzinach porannych, przed pracą. Czy będzie Ci pasował ten termin? Dziękuję za upominek, przekażę go mojej matce, zakładam, że jest przeznaczony dla niej. Z pozdrowieniami Brenna RE: Edgar - kruk Rabastana - Brenna Longbottom - 08.12.2023 Rabastanie, to miło z Twojej strony, ale nie będę potrzebowała karocy. Wiem, o jakim skwerku mówisz, pojawię się tam zaraz po świcie. Ale okolice cmentarza w Little Hangleton? Muszę przyznać, że zdołałeś wzbudzić moją ciekawość. Mam nadzieję, że nie chodzi o tego ducha, który się tam objawia? Bo jeżeli to on Cię do tego zmusił, to już prowadzę jego sprawę. Mama przekazuje podziękowania za prezent. Ja podziękuję - doceniam talent Twojej matki, ale na ścianach mojego pokoju już nie ma wiele miejsca, a poza tym skoro potrzebujesz pomocy Brygady, to byłoby prawie jak łapówka, prawda? Do zobaczenia w Little Hangleton. Brenna RE: Edgar - kruk Rabastana - Brenna Longbottom - 14.01.2024
Rabastanie,
Cattermole stanie przed Wizengamotem za napaść na kogoś innego niż Jenny, udało się przekonać jego byłą partnerkę do zeznań i stawianie oporu przy aresztowaniu. Postaram się nakłonić ją, by również złożyła zeznania, ale nawet jeżeli tego nie zrobi, on i tak spędzi kilka miesięcy za kratkami. Być może ten czas wystarczy, aby postanowiła odejść na dobre. Brenna |