Secrets of London
Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Wersja do druku

+- Secrets of London (http://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Spis powszechny (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=28)
+---- Dział: Korespondencja (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+---- Wątek: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka (/showthread.php?tid=1727)

Strony: 1 2 3

Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Anthony Ian Borgin - 14.08.2023

[Obrazek: burrowing-owl.jpg?s=612x612&w=0&k=20&c=H...Y3r4verew=]

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Stanley Andrew Borgin - 14.08.2023

Londyn, 10 luty 1970

Anthony,
Wpadnij na Horyzontalną jutro wieczorem. Mamy do pogadania.

Pozdrawiam,
Stanley

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Bellatrix Black - 14.08.2023

Londyn 06.06.1972

Tony,

Nie wiem, kto jest odpowiedzialny za ten ranking, ale chyba coś zaćmiło mu umysł i to nie byłam ja, a szkoda. Jak to możliwe, że zająłeś dopiero czwarte miejsce?

Wiesz, że mój ranking wygrywasz?

Trixie

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Stanley Andrew Borgin - 14.08.2023

Londyn, 7 czerwca 1972

Anthony Ian Borgin,
Nigdy nie podejrzewałem, że będziesz na czwartym miejscu najbardziej pożądanych kawalerów w całej Wielkiej Brytanii.
Nie zmienia to jednak faktu, że jako dziedzic zająłeś dobre miejsce i rodzina jest z Ciebie dumna, chociaż jakbyś się bardziej postarał to na pewno dałbyś radę wejść do najlepszej trójki.
Zapewniam Cię, że zrobię wszystko aby cała rodzina dowiedziała się o Twoim niecodziennym sukcesie.

Raz jeszcze gratuluje,
S. A. Borgin

List nadszedł o poranku.

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Stanley Andrew Borgin - 16.08.2023

Londyn, 10 luty 1970

Zmiana planów. Anne ma u nas spotkanie jakichś zielarek czy czegoś takiego.
Spotkamy się w rodowej rezydencji. Data i czas ten sam.

Do zobaczenia,
Stanley

Odpowiedź na ten list.

Londyn, 7 czerwca 1972

Anthony,
Wysyłam Cię na wszystkie przyjęcia, spotkania i inne tego typu wydarzenia bo musisz się pokazać. Przypomnę Ci, gdybyś zapomniał - jesteś dziedzicem. Musisz się prezentować, ludzie muszą Cię znać. Dobrze Ci zrobi kilka takich wydarzeń. Jestem niemalże pewny, że polubiłeś chodzenie na salony, więc też nie marudź.
Po drugie nie zależy mi na żadnych korzyściach wśród płci pięknej, tym samym więcej zostanie dla Ciebie. Powinieneś się z tego powodu cieszyć co nie miara.
Po trzecie, odnośnie wady wzroku, to fakt powinno tak być ale niestety nie jest. Nie mamy na wszystko wpływu. Przynajmniej nie jeszcze.
Po czwarte - tak, powinieneś. W kolejnym takim rankingu chciałbym zobaczyć Cię na pierwszym miejscu, no chyba, że w końcu się ustatkujesz, chociaż w to akurat nie bardzo chce mi się wierzyć.

Nie spocznij na laurach,
Stanley

Odpowiedź na ten list.

Londyn, 13 czerwca 1972

Anthony,
Nie wiem czy widziałeś najnowszy ranking najbardziej uroczych czarownic w całej Wielkiej Brytanii ale jeżeli tak, to wiedz, że od dzisiaj każda wzmianka, nawet najmniejsza, o jednym numerze z tej listy zagwarantuje Ci moją dozgonną dezaprobatę Twoich czynów - wiesz o kogo mi chodzi. Powinieneś zapomnieć i puścić to w niepamięć. To nie ma racji bytu. Zresztą kto to widział Gryfonka ze Ślizgonem? Miej Ty Merlina w sercu i nie rób tego dziadkowi.
Przyjrzyj się lepiej innym damom z tegoż rankingu. William proponuje abyś sprawdził je pod kątem domu z czasów Hogwartu. Nie muszę Ci wspominać, żebyś najlepiej szukał Ślizgonki. W drugiej kolejności może być Krukonka. Puchonke też pewnie jakoś przeżyjemy. ALE POD ŻADNYM POZOREM NIE GRYFONKE. NA LITOŚĆ.

Przemyśl to sobie. Cała rodzina obserwuje,
Stanley

PS.
Nie próbuj wyciągać argumentu, że jako najbardziej porządany kawaler możesz więcej. Wiesz, że to dziadka nie przekona, a chyba nie chciałbyś go zawieść?

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Bard Beedle - 24.08.2023

20.06.72
Szanowny Panie Borgin,

Być może miał Pan okazję zapoznać się z jednym z czerwcowych numerów "Czarownicy", w którym w artykule o znanych czarodziejach pojawiło się Pańskie nazwisko. Tekst cieszył się dużą popularnością i nasza redakcja chciałaby opublikować cykl krótkich wywiadów z jego bohaterami!
Jeżeli zechciałby Pan odpowiedzieć na załączoną listę pytań, Redakcja oraz nasze czytelniczki będą bardzo wdzięczne.

Lydia Coral
Redakcja Czarownicy

Do listu dołączono krótką listę pytań:
1. Co uważa Pan za swoje największe osiągnięcie?
2. Jakie jest Pańskie największe marzenie?
3. Dokąd zabrałby Pan na spotkanie swoją ukochaną?
4. Co byłoby dla Pana decydujące przy zapraszaniu kobiety na randkę?
5. Co lubi Pan robić w wolnym czasie?
6. Czy chce Pan przekazać coś od siebie czytelniczkom Czarownicy?

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Stanley Andrew Borgin - 07.09.2023

Londyn 25.05.72

Anthony,
Przekaż tej swojej słodkiej bułeczce czy innej przepiórce skręca mnie jak to piszę, żeby dała innym ludziom święty spokój. Chodzi o dobro naszego wspólnego przyjaciela. Mam wrażenie, że może go prześladować. Może została jego psychofanką, w końcu wiesz on jest Aurorem, szanowany zawód? Mniejsza o to - powiedz jej, żeby poszła na jakiś urlop czy cokolwiek innego. Niech się po prostu odczepi.
Pozdrawiam,
Stanley

PS. Jeżeli nie wiesz o kogo chodzi to spójrz na pozostałe podpowiedzi
PS2. Brenna
PS3. Longbottom

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Stanley Andrew Borgin - 09.09.2023

Myślałem, że mogę na Tobie polegać ale najwidoczniej się myliłem skoro nawet tego listu nie chcesz napisać.
Borgin

Odpowiedź nadeszła po krótkiej chwili.