![]() |
Nox (albo Cain) - Wersja do druku +- Secrets of London (http://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Wademekum (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Spis powszechny (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=28) +---- Dział: Korespondencja (http://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Nox (albo Cain) (/showthread.php?tid=2099) Strony:
1
2
|
Nox (albo Cain) - Cain Bletchley - 18.10.2023 ![]() Ptak z gatunku Great Eared Nightjar imieniem Nox. Kod: [koperta] RE: Nox (albo Cain) - Brenna Longbottom - 09.11.2023 Sowa przyniosła Ci pocztówkę ze Szwecji oraz wełniany, ciepły szalik.
05.07.72, Szwecja
Cai, Ciekawe, czy sowa przyniesie to, zanim spotkamy się jutro w biurze… Ja wiem, że dawanie komuś szalika w lipcu jest dziwne, ale kiedy pytałam o to, co należy podarować komuś ze Szwecji, usłyszałam, że wełnianą czapkę, wełniany szalik albo drewnianego konika. Nie przewidują żadnej wersji letniej albo okrutnie mnie oszukano. Wszyscy znani mi faceci nie znoszą czapek, a nie wiem, czy chciałbyś drewnianego konika, masz więc pocztówkę i szalik. Brenna RE: Nox (albo Cain) - The Edge - 19.11.2023 Pojawienie się tych rzeczy było ze strony Flynna bardziej niż bezczelne. Nie nadał ich sową, bo sowy przecież nie posiadał. Nie użył też żadnego z ptaków pocztowych Atheny, bo jak gołąb miał to niby udźwignąć? Przyszedł z tym pod mieszkanie Caina osobiście, ale jak to w takich historiach bywa, typ był wtedy w pracy. Nigdy by nie pomyślał, że będzie musiał włamywać się wytrychem do mieszkania swojego... yyhh, odkładając niezręczny temat na bok - gdyby wsadził to do skrzynki, to pewnie znalazłaby to pierwsza jego matka, a tego wolał uniknąć, bo dobór piosenek był dość specyficzny. Kaseta, czerwona róża z niepasującą wstążką (to było głupie, ale urocze, bo to znaczyło, że dobrał ją sam) i coś zawinięte w papier. Coś, co po odpakowaniu okazało się być maleńkim lusterkiem dwukierunkowym. Położone na szafce nocnej obok nienaruszonej sterty ubrań. RE: Nox (albo Cain) - Alastor Moody - 28.11.2023 2 czerwca 1972, Dolina Godryka
Cain, trochę wstyd mi prosić o tego typu pomoc, ale liczę na Twoje zrozumienie. Po tym wszystkim, co wydarzyło się w Beltane, wyganiają mnie przymusowo na urlop, ale nie mogę zabrać tam ze sobą Idy, która nadal znajduje się w Lecznicy Dusz. Znasz naszych znajomych, wszyscy od razu zaoferowali się, że mi pomogą i mam jechać, ale ona nie za dobrze radzi sobie z towarzystwem kogokolwiek spoza rodziny. Nie mogę liczyć na naszego ojca, a Harper sama zachowuje się, jakby potrzebowała tego urlopu. Przyszedłbyś do niej sprawdzić, czy wszystko jest w porządku? Byłbym o wiele spokojniejszy. Przy okazji - po moim powrocie z Doliny, przeprowadzamy się z Effimery na Charing Cross Road. Moje stare mieszkanie stoi puste. Alek wiadomość pozafabularna Pisząc to założyłam, że kiedyś o tym gadali i Cain nie jest kimś chcącym jechać na ryby (idk na jakiej podstawie), ale jeżeli jednak jest RYBNYM GOŚCIEM to mi napisz na priv i wywalam to i zapraszam cię na grupówkę, a Idą niech się zajmie twoja matka lololol.RE: Nox (albo Cain) - Brenna Longbottom - 28.11.2023
C.
Archie Sparrow po Beltane zdaje się... przerażony sytuacją. Wie za wiele i chyba już niekoniecznie chce dzielić się tą wiedzą z nami. Potrzebuję kogoś, kto sprawdzi, czy to chwilowe załamanie, a jeśli nie... lepiej, aby myślał, że przekazywał informacje dla MM niż kogoś innego, prawda? Na wypadek, gdyby postanowił dzielić się tą wiedzą z kimś innym niż dotychczas. O szczegółach możemy pogadać wieczorem. B. Wiadomość była ukryta pod innym, bzdurnym liścikiem, i spłonęła po odczytaniu prawdziwej treści. wiadomość pozafabularna
Wiadomość jest częścią fabuły prywatnej W służbie Feniksa, organizowanej dla postaci w ZF. Dobierz dla listu dowolną datę lipiec - sierpień. Dodatkowe szczegóły dostępne są w temacie Zakonu Feniksa w Szpalcie.RE: Nox (albo Cain) - The Edge - 30.11.2023 Panie Aniołku, obawiam się, że zapomniałem Ci powiedzieć - mam szlaban, moją korespondencję czytają członkowie rodziny. Kupiłem Ci to lusterko, żebyś mógł śpiewać i mruczeć mi coś wieczorem bez demoralizowania reszty cyrku. A tą wstążką to ja mogę obwiązać Ciebie, a nie siebie. Na przykład jutro wieczorem. Jeżeli nie możesz, to daj mi znać przed dwudziestą.
Tak, musisz powiedzieć moje imię, żeby to zadziałało. Flynn
Nie znam się na K - O - L - O - R - A - C - H. List był niemalże tak samo trudny do rozczytania co poprzedni. To trochę przykre, ale dało się wyczuć, że Flynn nie chodził do szkoły, a przynajmniej miał w niej duże problemy - pisał ołówkiem, liniami o różnej grubości, litery miały nieregularny rozmiar. Postarał się bardziej niż poprzednio, ale do osób, które przez siedem lat Hogwartu ćwiczyły pisanie referatów piórem było mu naprawdę daleko. Użytym zwierzakiem pocztowym był gołąb Atheny. RE: Nox (albo Cain) - Alastor Moody - 03.12.2023 3 czerwca 1972, Dolina Godryka
Cain, dobrze wiecie, że nie siedzę w Biurze tak długo bo mam taki kaprys. Nie martw się o nocnik, Bertie o to zadba. Jedziemy 8 czerwca. Wracamy na trzeci dzień. Nie chciałem żebyś pocałował klamkę, gdybyś chciał przyjść się napić, albo odprawić rytuały andrzejkowe z Effie... Miło by było, jakbyś wpadł. Pozadajemy Ci jakieś głupie pytania jak w Yule - kiedy awans w pracy, kiedy przyprowadzisz do domu jakąś damę, rozjebiemy Cię w Monopoly. Alek RE: Nox (albo Cain) - Brenna Longbottom - 06.12.2023
16.07.72.
Żebyś nie pomyślał, że Alka i Ash kocham bardziej niż ciebie! B. Poza karteczką na biurku znalazła się kanapka z indykiem, serem i pomidorem. RE: Nox (albo Cain) - Eutierria - 08.01.2024 21 lipca 1972
Bletchley, dotarły do nas niepokojące wieści z Irlandii. Dziś wczesnym popołudniem na terenie Belfastu doszło do serii wybuchów, w których obrażenia odniosło już kilkadziesiąt mugoli. Istnieje uzasadnione podejrzenie, że za atakami mogą stać zwolennicy Czarnego Pana. Wraz z Atreusem Bulstrode udajcie się na miejsce i dyskretnie wybadajcie sprawę. Jutro rano oczekuję pierwszego raportu. Moody
|