• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 7 Dalej »
Felix Bell

Felix Bell
Sztafaż
"Gówno, nic nie zrobiłem, gówno"
Wysoki na jakieś 175 cm, szczupły, wiecznie uśmiechnięty. Czarne włosy często sterczą w nieładzie, każdy w inną stronę, ma niebieskie, roześmiane oczy. Ubrany zazwyczaj bylejak, w niepasujące do siebie ciuchy.

Felix Bell
18.11.2023, 22:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.10.2024, 11:23 przez Morrigan.)  

Felix Bell

Koncepcja postaci

Urodzony 16.08.1950 roku, lew, numerologiczna 3. Urodził się w Szkocji, lecz wychował się w mugolskim domu dziecka. Do 11 roku życia mieszkał w Stirling, potem poszedł do Hogwartu. Po opuszczeniu szkoły na 6 roku, żeby podróżować z Elaine, przyjął nazwisko Bell. Felix to typowy przykład zdolnego, ale leniwego ucznia. Już od pierwszych lat miał smykałkę do eliksirów - niestety dla otoczenia tylko tych wybuchowych, przez co ani rodzina, ani nauczyciele nie doceniali jego niezwykłego geniuszu. Po opuszczeniu Hogwartu zaczął wykorzystywać swoją wiedzę i pasję oraz naturalny dryg do tworzenia wybuchowych efektów dźwiękowych i świetlnych w cyrku Bellów i robi to do dziś. Lubi magię, uwielbiał ją już w szkole i mocno się przykładał do nauki, szczególnie kształtowanie surowej energii magicznej, którą może przekształcić w fizyczne przedmioty. Albo ogień do podpalenia swoich nowych wynalazków.

To niewysoki, ale dość proporcjonalnie zbudowany chłopak. Twarz ma młodą, a przez dziecinne zachowanie ludzie często biorą go za młodszego, niż jest w rzeczywistości. Często ma osmolone ręce i ślady sadzy na twarzy, pachnie dymem i siarką. Gdy poznasz go bliżej, dowiesz się że podróżuje z cyrkiem Bellów, których uważa za rodzinę. Nie występuje jednak na scenie, a zajmuje się oprawą wizualną i efektami do pokazów.

Ponoć to on spalił kilka wozów, gdy niosąc nowe wybuchowe eliksiry wywinął orła takiego, że nie powstydziłby się go żaden akrobata. Teraz wszyscy się z tego śmieją, ale Felix bał się, że go wyrzucą.

Pierdoła, ale z dobrym sercem. Pomoże, oczaruje a nawet zaprowadzi na występ. Pilnuj tylko sakiewki, bo ponoć ma lepkie ręce, ale nikt go za tę rękę jeszcze nie złapał.
Widmo
Gdzie czarodzieje idą po śmierci? Dobre pytanie. Każdy z nich rozumie to na swój sposób, ale w skrócie - wracają do cyklu. Dla jednych oznacza to odrodzenie się w innej postaci, dla drugich stanie się jedną z gwiazd, dla trzecich przejście do innego świata, określanego zwykle jako Limbo, w którym egzystują jako dusze i mogą wrócić do świata żywych jeżeli bardzo tego chcą. Czarodzieje ci wierzą również, że Limbo jest dostrzegalne dzięki trzeciemu oku.

Limbo
22.11.2023, 21:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.10.2024, 11:24 przez Morrigan.)  

Postać drugoplanowa

Widmo
Gdzie czarodzieje idą po śmierci? Dobre pytanie. Każdy z nich rozumie to na swój sposób, ale w skrócie - wracają do cyklu. Dla jednych oznacza to odrodzenie się w innej postaci, dla drugich stanie się jedną z gwiazd, dla trzecich przejście do innego świata, określanego zwykle jako Limbo, w którym egzystują jako dusze i mogą wrócić do świata żywych jeżeli bardzo tego chcą. Czarodzieje ci wierzą również, że Limbo jest dostrzegalne dzięki trzeciemu oku.

Limbo
22.11.2023, 21:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.06.2024, 11:36 przez Rowena Ravenclaw.)  

zebrane odznaki

Sztafaż
Wysoki na jakieś 175 cm, szczupły, wiecznie uśmiechnięty. Czarne włosy często sterczą w nieładzie, każdy w inną stronę, ma niebieskie, roześmiane oczy. Ubrany zazwyczaj bylejak, w niepasujące do siebie ciuchy.

Felix Bell
22.11.2023, 21:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.11.2023, 12:12 przez Felix Bell.)  

Felix Bell

Niewysoki, ale dość proporcjonalnie zbudowany chłopak. Twarz ma młodą, a przez dziecinne zachowanie ludzie często biorą go za młodszego, niż jest w rzeczywistości. Często ma osmolone ręce i ślady sadzy na twarzy, pachnie dymem i siarką. Gdy poznasz go bliżej, dowiesz się że podróżuje z cyrkiem Bellów, których uważa za rodzinę. Nie występuje jednak na scenie, a zajmuje się oprawą wizualną i efektami do pokazów.

Ponoć to on spalił kilka wozów, gdy niosąc nowe wybuchowe eliksiry wywinął orła takiego, że nie powstydziłby się go żaden akrobata. Teraz wszyscy się z tego śmieją, ale Felix bał się, że go wyrzucą.

Pierdoła, ale z dobrym sercem. Pomoże, oczaruje a nawet zaprowadzi na występ. Pilnuj tylko sakiewki, bo ponoć ma lepkie ręce, ale nikt go za tę rękę jeszcze nie złapał.

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie, z rodziną której nigdy nie miałem. Ich twarze są niewyraźne.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... ogromnej świni wielkości nosorożca.
♦ Amortencja pachnie mi... lasem, igłami sosnowymi i wolnością oraz jej perfumami.
♦ Moje ulubione zaklęcie to... Avis.
♦ Mój patronus przyjmuje formę... psa.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... ciekawa dziedzina magii, możliwe że niektóre wróżby się sprawdzają.
♦ Czarna magia? Cóż... zapewne czasem trzeba jej użyć, ale w wyjątkowych wypadkach.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... znalezienie nowej, własnej rodziny.
♦ Stoję po stronie... dobra.
♦ Moje serce należy do... Elaine Bell.
Sztafaż

Felix Bell
24.11.2023, 12:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.02.2024, 13:46 przez Felix Bell.)  

o przeszłości

Gdy uciekł z Hogwartu, tylko nieszczęśliwy wypadek spowodował, że zaprzestali poszukiwań. Felix jest sierotą, nikt nie potrafił go zidentyfikować. Nie wie, kim był zamordowany niedaleko szkoły chłopak ani jak zginął, ale potraktował to jako znak od losu, że może zacząć nowe życie. Dużo podróżuje, ale zawsze z rodziną - przygotowania do występów innych zajmują mu dużo czasu, lecz czasem udaje mu się wyszarpać dla siebie kilka wolnych chwil.

Retrospekcje

Lato 1972

Ten kwartał jeszcze trwa

rozgrywki

* 10.06.1972 • Mood
* 19.06.1972 • Chodźmy nad wodę, na twoich kolanach zasnę
* 27.06.1972 • Nooooo, Felix, NOOOOO
3.07.1972 • Pokaż mi swoje towary
Sztafaż

Felix Bell
24.11.2023, 12:04  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2024, 09:43 przez Felix Bell.)  

Wspomnienia i sny

najważniejsze wspomnienia

Pole freeform. Tutaj możesz opisać biografię postaci w formie opowiadania lub punktów.

rozgrywki

1969 • Marsz praw charłaków
Noc z 14 na 15 lipca 1972 • Wiecznie żywy
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa