• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Departament nadgryzionych ołówków Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
04.03.2024, 13:43  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2024, 13:45 przez Morpheus Longbottom.)  
Już się poprawiam :modlący się piesek: Generalnie to pytanie pojawia się dlatego, że chciałabym wiedzieć, czy w ogóle mieć to miejsce. Otóż, na pewno nie nastąpiłoby to wcześniej niż z początkiem następnego kwartału, przede wszystkim dlatego, że to aktywna suma i ludzie grają już różnych terminach. Po drugie, to bardzo duża inwestycja, do której chciałabym podejść z, powiedzmy to tak, magicznym realizmem. Przez następny kwartał lokacja byłaby normalnie dostępna też, bo tam tylko robotnicy są, pracownicy, można sobie łazić.
Chciałam poszukać osób pt. egzorcyści, zainteresowani historią, pogrzebać w ruinach za duchami i zakopanymi artefaktami, wiesz, nawiedzony dworek coś tam.

Oczywiście, jeśli to jest problem, to sobie znajdę inną lokację do remontowania, po prostu mnie zainteresowało czy to jest w ogóle opcja, a jak nie, to czy mogę sobie zrobić inny, radosny nawiedzony dom, który chcę remontować xD

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.03.2024, 14:05  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2024, 14:06 przez Eutierria.)  
Ja myślę, że to można zamknąć w: „czy mogę sobie zrobić inny, radosny nawiedzony dom, który chcę remontować” - tak, możesz. Możemy posiedzieć i pogłowić się jak przerobić tę sumę lub co musiałabyś zrobić w zamian za jej usunięcie (bo to całkiem okej opcja - zabierasz nam jeden scenariusz, to dawaj nowe na jego poziomie), a możesz też po prostu wymyślić sobie inny dworek (sugeruję w Little Hangleton, UPIORNE miejsce) i grać sobie wokół niego.

Dając ci pomysł na zaczepienie - skoro rozgrywasz tę sumę, to miej w niej takie „wow, śmieszny przypadek, ciekawe czy istnieją inne takie nawiedzone domy”, szukasz sobie w jakimś archiwum albo pytasz kogoś przy okazji i nagle okazuje się, że tak i w dodatku jeden jest na sprzedaż... Pjerosek

there is mystery unfolding
Czarodziejska legenda
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.03.2024, 14:27  ✶  
Ah, jak coś to zgłoszone tutaj posty po odznaki sprawdzę dzisiaj i je wam powklejam.

viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
12.03.2024, 15:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.03.2024, 20:25 przez Eutierria.)  
Miesiąc miłości - zrealizowanie zadania nr. 1
Wylosowane zadanie: Nie... nie rób tego... No nie... No niestety to zrobiłeś. Byłeś pijany? Pomyliłeś adresy? Opętał cię jakiś zły duch? Możesz mieć dowolne wyjaśnienie tego, co się tutaj wydarzyło, ale nic nie zmieni faktu, że właśnie wysłałeś list miłosny do swojego eks lub do młodzieńczej miłości.
Dowód wykonania zadania: list do Laurence'a Selwyna

Miesiąc miłości - zrealizowanie zadania nr. 2
Wylosowane zadanie: Wylosowałeś... dzieło sztuki! Twoim zadaniem jest napisać fabularny post, który jest nim inspirowany. -> „Kochankowie”, René Magritte
Dowód wykonania zadania: klik!

Miesiąc miłości - zrealizowanie zadania nr.3
Wylosowane zadanie: Wylosowałeś... dzieło sztuki! Twoim zadaniem jest napisać fabularny post, który jest nim inspirowany. -> „Blind-Mans Buff”, Jean-Honoré Fragonard

Miesiąc miłości - zrealizowanie zadania nr.4
Wylosowane zadanie: Wylosowałeś... dzieło sztuki! Twoim zadaniem jest napisać fabularny post, który jest nim inspirowany.

Miesiąc miłości - zrealizowanie zadania nr.5
Wylosowane zadanie: Wylosowałeś... dzieło sztuki! Twoim zadaniem jest napisać fabularny post, który jest nim inspirowany. -> „A romance”, Santiago Rusiñol.

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Erik Longbottom

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
18.03.2024, 19:58  ✶  
Ja mam w sumie takie pytanie o ten prompt;

Cytat:Jeżeli masz partnera, zabierz go na randkę. Jeżeli nie - spędź czas z innym singlem. Sesja nie może być związana z pracą, organizacjami i realizacją scenariuszy - to musi być zwyczajna sesja obyczajowa w fabule bieżącej.

Otóż partner mojej postaci tkwi w limbo bez kp, z drugim już jestem na randce i w sumie mam pytanie czy;
1. czekać na któregoś z panów na nowy wątek
2. wchodzi druga część prompta i muszę mykać z drugim singlem
3. mogę to przerzucić

she was a gentle
sort of horror
Czarodziejska legenda

Eutierria
18.03.2024, 20:00  ✶  
Opcja numer 1. Słodziutki

Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.
Mierzący 183 cm wzrostu, mężczyzna o ciemnych, acz wyraźnie posiwiałych włosach. Posiadacz oczu o kolorze brązowym, w których czasem da się dostrzec nieco zieleni. Robert jest zawsze gładko ogolony. Zadbany. Ubrany adekwatnie do sytuacji.

Robert Mulciber
20.03.2024, 09:56  ✶  
Dzień dobry!

wyskoczyło nam kilka tematów do ogarnięcia

> Podczas trwającej sesji, Stanley podzielił się z nami swoją wiedzą dotyczącą postaci Harper Moody, stąd też moje pytanie - czy był on w stanie przekazać nam coś na tyle istotnego, żeby miało to wpływ na nasze dalsze działania? Jakie informacje mógł przekazać na jej temat szeregowy brygadzista, który odbył kurs aurorski?

> Podczas tej samej sesji, przekazane zostały przez Stanleya informacje na temat postaci Caspiana Bonesa. Tutaj również bym poprosiła o jakieś konkrety.

> Co na temat tej postaci może wiedzieć sam Robert, z racji na to, że lata temu sam również pracował w Ministerstwie Magii? O ile cokolwiek?

> W jaki sposób wyglądają obecnie kontakty Mulciberów z Gregorym Bulstrode, który swoje stanowisko w MM objął bezpośrednio po jednym z krewnych Roberta? Wiadomo, że pewne rzeczy są zawsze do ugrania, ale chodzi mi w tym przypadku o takie bardziej ogólnie nastawienie postaci do rodziny, która (podejrzewam) musiała swoim odejściem z MM narobić sporo zamieszania.

> Jakie informacje na temat Ulricha Greybacka zostały przekazane przez Czarnego Pana w dniu 23 kwietnia? Czy możemy wiedzieć coś o jego miejscu pracy, rodzinie?
Czarodziejska legenda

Eutierria
21.03.2024, 17:58  ✶  
Podczas trwającej sesji, Stanley podzielił się z nami swoją wiedzą dotyczącą postaci Harper Moody, stąd też moje pytanie - czy był on w stanie przekazać nam coś na tyle istotnego, żeby miało to wpływ na nasze dalsze działania? Jakie informacje mógł przekazać na jej temat szeregowy brygadzista, który odbył kurs aurorski?
Stanley nie ustalił z Harper żadnej relacji i nie wpisał jej do tematu, więc posiada takie same informacje jak wszyscy (opisane w temacie postaci niezależnej), wzbogacone o to czego dowiedział się na fabule (i domyślił się na podstawie tego).

Podczas tej samej sesji, przekazane zostały przez Stanleya informacje na temat postaci Caspiana Bonesa. Tutaj również bym poprosiła o jakieś konkrety. oraz Co na temat tej postaci może wiedzieć sam Robert, z racji na to, że lata temu sam również pracował w Ministerstwie Magii? O ile cokolwiek?
To samo co wyżej.

W jaki sposób wyglądają obecnie kontakty Mulciberów z Gregorym Bulstrode, który swoje stanowisko w MM objął bezpośrednio po jednym z krewnych Roberta? Wiadomo, że pewne rzeczy są zawsze do ugrania, ale chodzi mi w tym przypadku o takie bardziej ogólnie nastawienie postaci do rodziny, która (podejrzewam) musiała swoim odejściem z MM narobić sporo zamieszania.
Mulciberowie odchodząc z Ministerstwa w tamtej burzy bezpośrednio opowiedzieli się po konkretnej stronie jeżeli chodzi o podejście do mugoli i mugolaków. Mając na uwadze, że Bulstrode nie odszedł wtedy z Minsiterstwa tylko przejął po was stery, podejdzie do was z dystansem (bo jesteście rasistami).

Jakie informacje na temat Ulricha Greybacka zostały przekazane przez Czarnego Pana w dniu 23 kwietnia? Czy możemy wiedzieć coś o jego miejscu pracy, rodzinie?
Żadne, nikt mi tam nie odpisał, ani nie skontaktował się ze mną w tej sprawie inną drogą - postanowiliście wtedy zbadać sprawę sami i interpretowałam wasze rzuty.

przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
21.03.2024, 23:51  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.03.2024, 23:57 przez Eutierria.)  
Melduję wykonanie randki przez Norę Figg i Samuela McGonagalla. Detale tutaj: KLIK

adnotacja moderatora
Odznaki przyznane. @Samuel McGonagall @Nora Figg
Arystokratyczny Dupek
Kłamstwo jest najprostszą formą samoobrony.
187cm wzrostu. Blondyn. Szczupły. Nosi się w markowych drogich ubraniach. Najczęściej uszytych przez Rosssierów

Renigald Malfoy
22.03.2024, 01:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.05.2024, 09:47 przez Eutierria.)  
Miesiąc miłości - zrealizowany scenariusz
Postacie: Penny Weasley, Renigald Malfoy
Bezsenność w Seattle

adnotacja moderatora
Odznaka przyznana. @Renigald Malfoy @Penny Weasley
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (79): « Wstecz 1 … 21 22 23 24 25 … 79 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka