• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Departament nadgryzionych ołówków Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
20.11.2024, 08:21  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.11.2024, 08:31 przez Morpheus Longbottom.)  
Miziam i biorę na spytki kotki ale ten rzut xDD
W każdym razie prośmy o krótką ingerencję Szipek

Edit:
i Brenna też zadawała pytania

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
20.11.2024, 10:35  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.11.2024, 10:36 przez Eutierria.)  
@Isaac Bagshot

Nie musisz rzucać, zaliczam ci to bez rzutu - postać jest dziennikarzem z przewagą i przygotowała się do wykonania zdjęcia. Co prawda istota nie wyszła idealnie - jest w ruchu, a aparat ma swoje ograniczenia, no ale zdjęcie jest.

there is mystery unfolding
Czarodziejska legenda
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
20.11.2024, 10:37  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.11.2024, 10:38 przez Eutierria.)  
@Morpheus Longbottom

Odpiszę wam dzisiaj jak wrócę do domu lub jutro po egzaminie (a przynajmniej się postaram - gdybym zmuliła to proszę mnie stuknąć na priv).

hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
20.11.2024, 18:12  ✶  
Ja mam takie strategiczne pytanie; czy istota z Ulicy Wiśniowej (ten wątek) mieszkała w piwnicy jakiegoś przypadkowego domku czy może była to chata Wkurwionego? Also czy jako osoba, która pisała wątek Wkurwionego to jestem w stanie stwierdzić czy to jest ta sama istota co ją w lesie widziałam albo zwyczajnie podobna?
Crow
If you catch me trying to find my way into your heart, scratch me out, baby. As fast as you can. My pretty mouth will frame the phrases that will disprove your faith in man.
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
20.11.2024, 18:18  ✶  
@Atreus Bulstrode

To inny dom przy ulicy Wiśniowej. Na to jak mogłeś im się przyjrzeć były identyczne albo bardzo podobne (jeżeli istniały różnice to różniły się jak ludzie - jedni są mniejsi, inni więksi...). Bardzo zbliżone było uczucie strachu. Wszystko w twoim ciele każe ci uciekać.

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
Landrynka
She could make hell feel just like home.
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
22.11.2024, 14:51  ✶  
Nora dostała list, do którego były dołączone liście z tej wizji, chciałam dopytać, o jakie gatunki drzew chodzi.
Czarodziejska legenda

Eutierria
22.11.2024, 15:02  ✶  
@Nora Figg

Rozumiem, że Morpheus nazbierał w Dolinie liście, które przypominały mu te z wizji - w takim razie dęby charakterystyczne dla Doliny, pojedynczy liść jesionu, buku.

Królowa Nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.

Victoria Lestrange
25.11.2024, 02:33  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.12.2024, 14:29 przez Eutierria.)  
Cześć Serduszko

Nie zadziałała nam kosteczka w wątku z Widmami o tutaj Pwease

adnotacja moderatora
Honestly nie wiem czemu to nie zadziałało, ale skoro już tam weszłam to przy okazji poprawiłam nieco ten post, bo średnio pasował (czy opisałam jak kobita paraduje po Necronomiconie nago? tak), wrzuciłam go tu. Pamiętajcie żeby mi dać ping. @Victoria Lestrange @Lorraine Malfoy
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
25.11.2024, 02:55  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.03.2025, 10:54 przez Mirabella Plunkett.)  
Chciałam zgłosić, że wykonałam 5 zadań Miesiąca Miłości:

Kłódka

Dzieło sztuki

Rzeźba 1 Rzeźba 2 Rzeźba 3 - powinien być jeden post, ale w tym przypadku wyszła z tego rozmowa na temat rzeźby. Isaac zaczął o niej myśleć, przypominając sobie sytuację która miała miejsce jakiś czas wcześniej, plus spotkał Neila, który pochodzi z tego samego kraju co autor rzeźby

Kichnięcie

Moodboard - Klik

adnotacja moderatora
Zaakceptowane @Isaac Bagshot
Królowa Nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.

Victoria Lestrange
27.11.2024, 20:06  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.12.2024, 12:27 przez Eutierria.)  
Cześć, to jeszcze raz ja Serduszko

Tak spojrzałyśmy na kalendarz i zgodnie uznałyśmy, że będziemy potrzebować troszkę więcej czasu na dokończenie wątku z Widmami Pliska raczej małe szanse, że się wyrobimy do 30 listopada Pwease

adnotacja moderatora
Przyjęte - piszcie dalej. @Victoria Lestrange
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (79): « Wstecz 1 … 37 38 39 40 41 … 79 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa