Secrets of London
Zgłaszanie błędów - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+--- Wątek: Zgłaszanie błędów (/showthread.php?tid=1602)

Strony: 1 2

Zgłaszanie błędów - Eutierria - 22.07.2023

Zgłaszanie błędów

Miejsce odpowiednie do zgłaszania błędów w szablonie forum, działaniu forum i discorda, literówek, błędów ortograficznych, interpunkcyjnych merytorycznych i logicznych w dostępnych opisach. Nie jest to miejsce do zgłaszania propozycji odnośnie działania forum (ponieważ zajmują się tym inne osoby).

RE: Zgłaszanie błędów - Augustus Rookwood - 31.07.2023

Kiedy klikam borówkowy kolor na discordzie, to nie łapie zmiany. Reszta chyba działa. Nie sprawdzałam wszystkiego Zmieszanie

adnotacja moderatora
Borówka naprawiona.

RE: Pytania i odpowiedzi - Nora Figg - 20.08.2023

Dobry wieczór,
to może nie pytanie ale tutaj popsułam sumę przypadków ;<

adnotacja moderatora
Poprawione.

RE: Zgłaszanie błędów - Mavelle Bones - 10.09.2023

Autosave - skróty klawiaturowe nie działają. Klikam jak szalona ctr+c, a i tak potem mi się wkleja zupełnie co innego. Posta z autosave można wyciągnąć tylko z pomocą myszki - co nie jest takie oczywiste.

RE: Zgłaszanie błędów - Guinevere McGonagall - 10.09.2023

1. W edytorze do pisania postów w skrótach jest "S" opatrzone komentarzem "insert spoiler", co dodaje tag który nie działa.
[Obrazek: jw9eDf6.png]

adnotacja moderatora
Naprawione.

2. W wersji na telefon kiedy pisze się nowego posta to wszystko działa normalnie. Ale kiedy próbuje się edytować posta w pełnej wersji edytora (a nie w tej szybkiej), to ucina widok i trudno się tym operuje, nie da się przesunąć widoku:

[Obrazek: Screenshot_20230910-150731_Opera.jpg]

adnotacja moderatora
Zgłaszający naprawił problem sam, niesamowite.

RE: Zgłaszanie błędów - Philip Nott - 16.09.2023

Przeglądając spis magicznych stworzeń znalazłem kilka błędów, jak chociażby w nazwie tego ptaszka który według HP wiki nazywa się Memortek

Cytat:♦ Memrotek

Niewielkich rozmiarów błękitny ptak. Przez całe życie jest niemy. Dopiero gdy zbliża się śmierć zaczyna wydawać dźwięki w kolejności odwrotnej do usłyszanych od początku swojego życia. Jego pióra są składnikiem eliksirów.

Cytat:♦ Lunabella

Niezbyt duże, nieśmiałe stworzenia. Posiadają gładkie blado- szare ciało, duże, wyłupiaste oczy osadzone na czubku głowy i cztery nogi o wielkich, ptasich stopach. Norę opuszczają tylko podczas pełni księżyca. Podczas pełni wykonują skomplikowane tańce. Warto je obserwować, gdyż ich odchody po tych tańcach, o ile zostały zerwane przed wschodem słońca i rozsypane na grządkach służą roślinom. Rosły one dzięki temu silne i zdrowe.

W opisie Lunaball też jest minimalny błąd w nazwie, jednak to szczegół... bardziej chodzi mi o to zdanie dotyczące zbierania ich odchodów, zamiast ich zrywania.

adnotacja moderatora
Poprawione, dziękujemy za zwrócenie uwagi @Philip Nott

RE: Zgłaszanie błędów - Avelina Paxton - 17.09.2023

Funkcja edycji postów nie działa. Działa dopiero jak się je otworzy w nowym oknie. Jak bezpośrednio klikam na edycję po prostu nie dzieje się nic.

adnotacja moderatora
Naprawione. Serduszko

RE: Zgłaszanie błędów - Erik Longbottom - 14.10.2023

Kod na spoiler nie działa, jeśli w tytule wykorzystamy polskie znaki.

PRZYKŁAD:
Kod:
[spoiler=błędy]abc[/spoiler]
Kod:
[spoiler=bledy]abc[/spoiler]

adnotacja moderatora
Udało się naprawić, można spoilerować po polsku. @Erik Longbottom

RE: Zgłaszanie błędów - Laurence Selwyn - 28.10.2023

Hejka, mam błąd w profilu - jednocześnie informację o tym, że postać nie została przyjęta do gry i pola do uzupełnienia po akcepcie :kekw: Jakby ktoś mógł to poprawić w wolnej chwili, to będę bardzo wdzięczna :caluski:

adnotacja moderatora
Naprawione. Serduszko @Laurence Selwyn

RE: Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi - Neil Enfer - 07.01.2024

W opisie szkoły Beauxbatons jest takie zdanie:

Cytat:Przedmioty: Aby mogła być utrzymana ścisła w ramach turnieju trójmagicznego, przedmioty podstawowe (transmutacja, zaklęcia i uroki, obrona przed czarną magią, astronomia, zielarstwo, historia magii i eliksiry) w Hogwarcie, Beauxbatons i Durmstrangu w znacznej mierze pokrywały się pod względem podstawy programowej”.

I albo się zgubiło słowo, albo ja nie umiem czytać, bo ,,ścisła współpraca" powinno być?

adnotacja moderatora
Poprawione.