![]() |
|
Eunice Malfoy - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Eunice Malfoy (/showthread.php?tid=340) Strony:
1
2
|
Eunice Malfoy - Eunice Malfoy - 28.10.2022 Sowa RE: Eunice Black - Brenna Longbottom - 28.10.2022 Szanowna pani Black, pragnę jeszcze raz podziękować za przekazany na licytację datek. Załączam kopię pokwitowania oraz inne dokumenty. W kopercie znajduje się również zaproszenie dla Pani i Pani męża - liczę, że będziecie dobrze bawili się na balu, a być może któryś z licytowanych przedmiotów wzbudzi wasze zainteresowanie. Z pozdrowieniami Brenna A. Longbottom RE: Eunice Black - Perseus Black - 08.11.2022 Londyn 01.04.72
Eunice, Mam nadzieję, że Ty i dziecko jesteście bezpieczni jesteś bezpieczna w Whiltshire. O co właściwie poszło z moją matką? Zdaję sobie sprawę, że nie przepadałaś za nią, ale dlaczego zaczęłyście rzucać w siebie klątwami? Czy chodziło o tę przeklętą wazę, którą oddałaś na aukcję u Longbottomów? Powiedziałem jej, że to był mój pomysł, ale ona jak mantrę powtarzała, że jesteśmy niewdzięczni. Wydaje mi się, że przez jakiś czas nie będzie nas odwiedzała. Nie musisz o tym ze mną rozmawiać w tej chwili. Wyślij mi chociaż patronusa na znak, że nic Ci nie jest. Proszę. Twój,
Perseus
P.S. Ręka została zrośnięta za pomocą jednego zaklęcia, ale ona cały czas skarży się na ból. Wiem, że to moja matka, ale nie mogę wyzbyć się wrażenia, że jest przy tym nieco teatralna i próbuje mnie nastawić przeciwko Tobie. RE: Eunice Black - Perseus Black - 06.12.2022 Najdroższa,
Wybacz, że śmiałem otworzyć Twoją korespondencję; wiedz, że nie przemawiała przeze mnie złośliwość, lecz zwykła pomyłka. Imię na kopercie było bowiem rozmyte, a sam czekam na podobną rozmiarem przesyłkę od Brytyjskiego Stowarzyszenia Magipsychiatrów. Przyniosę Ci książkę wieczorem. Z ciekawości zacząłem ją czytać i za bardzo wczułem się w losy bohaterów. Przepraszam. Baw się dobrze na spotkaniu z panem Lockhartem. Twój,
Perseus
P.S. Jakkolwiek kocham moją matkę, na Twoim miejscu obraziłbym się za to porównanie. Do listu dołączony był list od Darcy'ego, który omyłkowo trafił w ręce Perseusa. RE: Eunice Black - Darcy Lockhart - 06.12.2022
Kochana Eunice!
Mam nadzieję, że lektura będzie przyjemna. Czekam niecierpliwie na Twoją opinię: przyznaję, pisałem tę książkę w dużej mierze o kobiecym odbiorcy, co dla mężczyzny jest trudne, a chociaż testowałem ją na Daisy, ona zawsze była moją największą fanką. Koniec przyszłego tygodnia będzie doskonały. Co powiesz na herbaciarnię przy Pokątnej? Czy może wolisz jakieś inne miejsce? Pozdrawiam Darcy PS. Żartowałem, nigdy bym Cię o to nie podejrzewał. Ale podobno jest zafiksowana na swojej rodzinie. Byłoby straszne, gdyby Cię to spotkało, więc pamiętaj o nas, starych znajomych! RE: Eunice Black - Patrick Steward - 18.12.2022 List przyniosła jedna z ministerialnych sówek. Dołączono do niego malutką fiolkę z galaretową substancją w środku. Mieszanina była na tyle gęsta, że z trudem się przelewała.
listopad 1971
Szanowna Pani Black, Z uwagi na umiejętności, polecono mi Panią jako specjalistkę w temacie. Prowadzę sprawę, w której jednym z dowodów jest odnaleziony eliksir. Czy byłaby go Pani w stanie rozpoznać? Załączam próbkę. Auror P. Steward RE: Eunice Black - Elliott Malfoy - 06.01.2023 ![]() Po ceremonii pogrzebowej zapraszamy na poczęstunek w rezydencji. Prosimy o potwierdzenie swojej obecności przez odpisanie na ten list.
Z wyrazami szacunku,
Pogrążony w żałobie mąż Więcej info: Klik RE: Eunice Black - Elliott Malfoy - 17.02.2023 2 Kwietnia 1972
Eunice, Nie jestem pewien co między wami zaszło, z Twojego listu wnioskuje, że nic pozytywnego. Wróciłaś już do Londynu? Proszę nie rób niczego w emocjach, z doświadczenia wiem, ze nie jest to najlepsze rozwiązanie. Zaszyj się gdzieś, gdzie będziesz się czuła bezpiecznie, możesz nawet do mnie się wprowadzić na jakiś czas, żebyś miała kogoś obok siebie w trudniejszym momencie. Daj sobie chwilę, aby ochłonąć i napisz mi, co zadecydowałaś. Nie zamęczaj się tym,
E.
RE: Eunice Black - Eden Lestrange - 17.02.2023 2 IV 1972
Eunice, nie bądź śmieszna, Perseus nie umie dodawać do dziesięciu bez użycia palców u rąk. Spodziewanie się z jego strony skrupulatnie zaplanowanego morderstwa, które ponadto miałoby przejść niezauważone nie tylko przeze mnie, ale i przez naszego ojca, to jak oczekiwanie śniegu w sierpniu. Idź może na spacer i nie histeryzuj. Ewentualnie pozbądź się go pierwsza. E. Do listu dołączony był komplet kluczy z plakietką adresową "Al. Horyzontalna 24/3". RE: Eunice Black - Elliott Malfoy - 18.02.2023 2 Kwietnia 1972
Eunice, dobrze, w takim razie, że nie usłyszałem, bo mogło się to na Tobie (i na nas wszystkich) odbić w bardzo negatywny sposób, nie wspominając już o reakcji ojca, która i bez udziału BUMu nie będzie należeć do pozytywnych. Nie daj mu sobie wmówić, że wina jest tylko Twoja, jeżeli będzie próbował, chociaż wątpię, bo nawet ktoś taki jak on musi dostrzec, że cały ten ambaras wyszedł od żony Polluxa. Kolejne spotkanie w Wiltshire będzie należeć do tych czarujących. Odpocznij i odezwij się jakbyś czegoś potrzebowała. Elliott
|