Secrets of London
Kruk Chestera – Brónach - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Kruk Chestera – Brónach (/showthread.php?tid=465)

Strony: 1 2

Kruk Chestera – Brónach - Chester Rookwood - 09.11.2022

[Obrazek: ewW4qa2.jpg]

Kod:
[koperta]
[align=right]Londyn xx.xx.1972[/align]

xx,

x

[align=right]xx,[/align]

[podpis="Chester Rookwood"][/koperta]

RE: Kruk Chestera – Brónach - Robert Mulciber - 21.02.2023

25 kwietnia 1972

Chesterze,

piszę do Ciebie w pilnej sprawie. Przekaż proszę załączony do tej wiadomości list naszemu Panu. Zawiera on istotne informacje na temat zadania, którego realizacją obecnie się zajmuje. To nie może czekać. Udało mi się zdobyć kilka cennych informacji.

R.M.

25 kwietnia 1972

Panie,

doskonale zdaje sobie sprawę, że nie na tym polegało powierzone mi zadanie, ale moje oddanie sprawie jest na tyle duże, iż nie mogłem w tej sytuacji postąpić inaczej. Ulrich Greyback został schwytany i mogę z tego miejsca zapewnić, że jego dni zostały policzone. Oczekuje swego losu w bezpiecznym miejscu. Nim jednak wykonamy wyrok, zmuszony jestem przekazać istotne informacje, które mogą doprowadzić do zmian w pierwotnym planie.

Osobą, której Greyback przekazywał zebrane informacje, była Harper Moody. Szefowa Biura Aurorów. Jest wysoce prawdopodobne, że od dłuższego czasu działa ona po przeciwnej stronie, aktywnie szkodząc naszym planom. Nie wiem jak wiele udało jej się dowiedzieć, ale na pewno nie zna lokalizacji Kromlechu, ani tożsamości oddanych Tobie ludzi. Pomimo tego uważam, że stanowi ona dla nas wszystkich spore zagrożenie. Warto byłoby zająć się tym problemem.

Na chwilę obecną pozwoliłem sobie wstrzymać się z egzekucją zdrajcy. Uważam, że jest on w stanie dostarczyć nam wielu cennych informacji. W tym również tej najważniejszej - w jaki sposób możemy doprowadzić do spotkania z Harper Moody. Na ten moment nie udało mi się odkryć w jaki sposób się ze sobą kontaktowali, aczkolwiek uważam to za kwestię czasu. Jeśli uda nam się do niej dostać, Harper może okazać się cennym źródłem informacji. A także kimś, kogo możemy wykorzystać do realizacji naszych planów. Zaklęcie imperio? Eliksir wielosokowy? Veritaserum? Wydaje mi się, że warto tutaj rozważyć różne opcje.

Oczywiście jeśli uważasz Panie, że pierwotny plan zakładający egzekucje zdrajcy nadal powinien zostać zrealizowany, wykonam swoje zadanie najlepiej jak potrafię. Moim celem nie było kwestionowanie wydanego polecenia.

R.M.

RE: Kruk Chestera – Brónach - Czarny Pan - 04.03.2023

W odpowiedzi nie przyszedł do ciebie żaden list. Zamiast tego Mroczny Znak zapiekł cię niemiłosiernie, a powierzchnia twojej skóry zaczęła dziwnie drgać. Kiedy dotknąłeś przedramienia opuszkami palców, usłyszałeś Jego głos.

Zgładźcie go przed Beltane. Tak, żeby wiedzieli o tym, że o tym wiemy. Podczas sabatu nasza obecność sprawi, że każdy zwątpi w ich kompetencje. Pewność pani Moody skruszeje tak szybko jej kariera.

MG: Eutierria

RE: Kruk Chestera – Brónach - Robert Mulciber - 05.03.2023

Londyn 20.04.1972

Chesterze,

pozwoliłem sobie rozesłać listy do kilku osób, które mogą nas wesprzeć w zakresie prac związanych z otwarciem klubu The Demiguise, a następnie również z jego promocną. Mam nadzieję, że na dniach uda nam się ruszyć z tym do przodu. Wierzę, że jest to jedna z tych spraw, których nie powinniśmy odkładać na nieokreślone później.

Jeśli sam będziesz miał w tym zakresie jakieś pomysły, spróbuj dotrzeć do kolejnych osób i rodzin. To nigdy nie zaszkodzi.

Byłoby dobrze, gdybyśmy mogli się na dniach spotkać i omówić kilka istotnych kwestii.

R.

RE: Kruk Chestera – Brónach - Brenna Longbottom - 01.04.2023

23.04.72
Panie Rookwood,

załączam portret pamięciowy czarodzieja, którego Brygada Uderzeniowa poszukuje w związku z podejrzeniem popełnienia przestępstwa. W razie rozpoznania będę wdzięczna za przekazanie informacji mnie bądź do aurora Patricka Stewarda.

Brenna A. Longbottom

Do listu załączono portret starszego czarodzieja o sianowatych włosach i odstających zębach.

RE: Kruk Chestera – Brónach - Brenna Longbottom - 05.04.2023

Panie Rookwood,

dziękuję za informację. Sprawa jest w toku, jeżeli będziemy potrzebować dodatkowego wsparcia z Biura Aurorów, skontaktuję się.

Z pozdrowieniami.

Brenna Longbottom

RE: Kruk Chestera – Brónach - Bard Beedle - 10.07.2023

Maj 1972, Londyn

Mój drogi Chesterze,

podczas obiadu z moim ukochanym mężem Reynardem, temat naszej rozmowy zszedł na Ciebie i twoje dzieci. Podobno twoja córka - Ulyssesa - szuka męża! Cóż za cudowne wieści! Być może nie słyszałeś, ale jeden z moich synów również jest, jak to mówi teraz młodzież, "wolny". Pomyślałam, że prześlę Ci kilka informacji na jego temat. Kto wie, może to początek jeszcze bliższych relacji między naszymi rodami? Koniecznie się odezwij, gdy się na myślisz!

Z gorącymi uściskami,

Rosalie Lestrange

[Obrazek: b7aL5Vv.gif]

RE: Kruk Chestera – Brónach - Danielle Longbottom - 22.07.2023

[Obrazek: jutTdcO.png]

RE: Kruk Chestera – Brónach - Perseus Black - 26.08.2023

Londyn, 8 czerwca 1972

Szanowny Panie Rookwood,

Zwracam się do Pana z pilną prośbą o spotkanie. Sprawa dotyczy Pańskiej córki, Vespery. Czy byłby Pan w stanie znaleźć dla mnie czas jutro wieczorem?

Z wyrazami szacunku,
Perseus Pollux Black

RE: Kruk Chestera – Brónach - Leviathan Rowle - 13.10.2023

Walia, 20.07.1972

Corvusie,
Pewnie nie tylko mnie od dzisiejszego poranka zaprząta myśli Laurent Prewett. Jego słowa były odważne i pewnie zasługujące na odpowiedni poziom docenienia z naszej strony. Spodziewam się go niebawem w Snowdonii, a to oznacza, że pozostawia swój rezerwat pod opieką jakiegokolwiek pachołka tam teraz zatrudnia. Pan Prewett darzy swoich zwierzęcych podopiecznych niezwykłą miłością i zażyłością, godną odpowiedniego docenienia. Myślę, że szczególnie jeden z jego abraskanów, ukochany przez niego Michael, zasługuje na potraktowanie którego specjalistą wydał mi się ostatnio Vulturis.

Z wyrazami szacunku,
Draconis
wiadomość spłonęła po odczytaniu