![]() |
|
Korespondencja Castiela - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Korespondencja Castiela (/showthread.php?tid=503) |
Korespondencja Castiela - Castiel Flint - 14.11.2022 ![]() Nazywa się Cholera (bo cholera wszystko wie). Dziobie i... osądza. RE: Korespondencja Castiela - Brenna Longbottom - 14.11.2022 17.03
Cas!
Erik się zgodził, więc jeśli ciągle chcesz narażać zdrowie i życie sprawdzić, czy na nim (lub naszej kuchni) ciążą jakieś klątwy, zapraszamy 25 marca o godzinie 9. Pasuje Ci termin? Ja i on mamy wtedy wolne, a w domu nie powinno być zbyt wielu ludzi. W jego obecności na pewno nie uda się nam nic ugotować, ale zamówię wcześniej pączki. Bren RE: Korespondencja Castiela - Brenna Longbottom - 14.11.2022
17.03.72
Pomidorową? Odważny człowieku, to dopiero byłoby narzędzie masowej zagłady! Myślę, że zaczniemy po prostu od zrobienia wody na herbatę, a potem, w zależności od reakcji, spróbujemy przejść do bardziej skomplikowanych rzeczy, jak ugotowanie ziemniaków. Przekazałam zalecenia. Podsyłam ci mapkę z koordynatami - teleportujesz się w pobliżu naszego sadu i wyjdę tam po Ciebie. Będzie w porządku? B. RE: Korespondencja Castiela - Brenna Longbottom - 20.11.2022 25.03 Sowa przyniosła krótciutki liścik i paczkę. W paczce były... pączki.
Przez te wybuchające piece zupełnie zapomniałam!
RE: Korespondencja Castiela - Brenna Longbottom - 20.11.2022
Cas!
To pączki z Nory Nory, nowej kawiarni na Pokątnej. Osobiście najwyżej cenię te z czekoladą i budyniem, ale są też z marmoladą i powidłami śliwkowymi. Poza tym daję mój znak jakości eklerkom. Przestrzegam Cię też przed ptysiami: jeśli raz ich spróbujesz, przepadniesz dla świata. Gdyby Nora była mężczyzną, albo ja bym nim była, pewnie w momencie, gdy ugryzłam je pierwszy raz, padłabym na kolana i nie wstała póki nie zgodziłaby się za mnie wyjść. Bren RE: Korespondencja Castiela - Elliott Malfoy - 06.01.2023 ![]() Po ceremonii pogrzebowej zapraszamy na poczęstunek w rezydencji. Prosimy o potwierdzenie swojej obecności przez odpisanie na ten list.
Z wyrazami szacunku,
Pogrążona w żałobie rodzina Więcej info: Klik RE: Korespondencja Castiela - Elliott Malfoy - 07.01.2023 Drogi Castielu, Dziękuję za Twoje ciepłe słowa, bardzo je doceniam, tak samo z resztą jak propozycję. Jeżeli miałbyś ochotę, powinienem mieć chwilę czasu w tym tygodniu, w czwartek. Niestety będę musiał przyjąć cię w moim londyńskim lokum - gdzie aktualnie się z synem przenosimy - mam nadzieję, że taka atmosfera przy paru drinkach będzie dla ciebie w porządku. Pozdrawiam serdecznie,
E. Malfoy RE: Korespondencja Castiela - Erik Longbottom - 10.01.2023 —13/04/1972—misternie zapieczętowana woskiem notatka wylądowała na biurku Castiela z samego rana, czekając tylko, aż zostanie odczytana
Castielu,
Tak, przemyślałem Twoją propozycję i postanowiłem wziąć udział w badaniach. Rozmawiałem również o tym z Brenną. Nie wydaje się zachwycona, jednak czułem się w obowiązku podzielić z nią wszelkimi informacjami, jakich mi udzieliłaś. Zapewne odezwie się do Ciebie niedługo, ponieważ pragnie towarzyszyć nam podczas naszych... działań. Pozdrawiam
Erik
PS. Ach, Brenna prosiła o przesłanie jej kopii wszelkiej dokumentacji na temat Twoich planów. PPS. Lepiej zrobić to szybciej, niż później, bo może być gotowa dostać je w swoje ręce na własną rękę. odpowiedź na wiadomośćRE: Korespondencja Castiela - Rowena Ravenclaw - 12.01.2023 Bank Gringotta, kwiecień 1972
Szanowny Panie Flint, Otrzymałem niepokojący raport dotyczący incydentu z Pańskim udziałem. Przyznać muszę, iż jestem głęboko zaniepokojony ilością rażących niedopatrzeń z Pańskiej strony. Udostępnianie osobom trzecim lub pozostawianie obciążonego klątwą artefaktu bez nadzoru jest niezgodne z wewnętrznymi procedurami Banku Gringotta, których Pan winien przestrzegać. Ponieważ Pańskie zaniedbanie doprowadziło do uszczerbku na zdrowiu innego czarodzieja, informuję o konieczności wszczęcia względem Pana postępowania wyjaśniającego, mającego na celu ustalić wszystkie okoliczności wspomnianego incydentu. W związku z powyższym zmuszony jestem zawiesić Pana w czynnościach służbowych na okres dwóch miesięcy. W czasie zawieszenia przysługuje Panu połowa wynagrodzenia, jakie otrzymywał Pan dotychczas. Z poważaniem,
Dyrektor Banku Gringotta
E. Ackerman RE: Korespondencja Castiela - Regina Rowle - 15.01.2023 Londyn, 1997
Drogi Castielu, Trudno jest zapomnieć o kimś, kto spał wśród lunaballi. Bardziej z tego Cię pamiętam niż bycia (nie)złodziejem. Należą Ci się przeprosiny za to, że posądziłam Cię o próbę kradzieży, nie mając dowodów. Dlatego też przepraszam. Oczywiście poleciłabym Ci licencjonowanego magizoologa, ale jeżeli z jakichś powodów nie możesz do takiego się udać, mogę zerknąć na Twoją powierniczkę. Po Twoim liście wnoszę, że sprawa należy raczej do tych niecierpiących zwłoki, więc powiedz tylko, kiedy i gdzie możemy się spotkać. Pozdrawiam ciepło,
Regina Rowle
PS Sowa twojego brata jest chodzącym okazem zdrowia. Poza tym nie podejrzewam Cię o narażanie swojej podopiecznej, by dostarczyła list z wiadomością o tym, że jest z nią źle. Odpowiedź na wiadomość.
|