Secrets of London
Korespondencja Castiela - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Korespondencja Castiela (/showthread.php?tid=503)

Strony: 1 2 3

Korespondencja Castiela - Castiel Flint - 14.11.2022

[Obrazek: owl-dramatic.gif]
Nazywa się Cholera (bo cholera wszystko wie). Dziobie i... osądza.

RE: Korespondencja Castiela - Brenna Longbottom - 14.11.2022

17.03
Cas!

Erik się zgodził, więc jeśli ciągle chcesz narażać zdrowie i życie sprawdzić, czy na nim (lub naszej kuchni) ciążą jakieś klątwy, zapraszamy 25 marca o godzinie 9. Pasuje Ci termin? Ja i on mamy wtedy wolne, a w domu nie powinno być zbyt wielu ludzi.
W jego obecności na pewno nie uda się nam nic ugotować, ale zamówię wcześniej pączki.

Bren

RE: Korespondencja Castiela - Brenna Longbottom - 14.11.2022

17.03.72
Pomidorową? Odważny człowieku, to dopiero byłoby narzędzie masowej zagłady!
Myślę, że zaczniemy po prostu od zrobienia wody na herbatę, a potem, w zależności od reakcji, spróbujemy przejść do bardziej skomplikowanych rzeczy, jak ugotowanie ziemniaków.
Przekazałam zalecenia. Podsyłam ci mapkę z koordynatami - teleportujesz się w pobliżu naszego sadu i wyjdę tam po Ciebie. Będzie w porządku?

B.

RE: Korespondencja Castiela - Brenna Longbottom - 20.11.2022

25.03
Sowa przyniosła krótciutki liścik i paczkę.
W paczce były... pączki.

Przez te wybuchające piece zupełnie zapomniałam!

RE: Korespondencja Castiela - Brenna Longbottom - 20.11.2022

Cas!
To pączki z Nory Nory, nowej kawiarni na Pokątnej. Osobiście najwyżej cenię te z czekoladą i budyniem, ale są też z marmoladą i powidłami śliwkowymi. Poza tym daję mój znak jakości eklerkom. Przestrzegam Cię też przed ptysiami: jeśli raz ich spróbujesz, przepadniesz dla świata. Gdyby Nora była mężczyzną, albo ja bym nim była, pewnie w momencie, gdy ugryzłam je pierwszy raz, padłabym na kolana i nie wstała póki nie zgodziłaby się za mnie wyjść.
Bren

RE: Korespondencja Castiela - Elliott Malfoy - 06.01.2023

[Obrazek: Screenshot_2023-01-06_at_15.21.44.png]
Po ceremonii pogrzebowej zapraszamy na poczęstunek w rezydencji. Prosimy o potwierdzenie swojej obecności przez odpisanie na ten list.

Z wyrazami szacunku,

Pogrążona w żałobie rodzina

Odkryj wiadomość pozafabularną
Więcej info: Klik

RE: Korespondencja Castiela - Elliott Malfoy - 07.01.2023

Drogi Castielu,

Dziękuję za Twoje ciepłe słowa, bardzo je doceniam, tak samo z resztą jak propozycję.
Jeżeli miałbyś ochotę, powinienem mieć chwilę czasu w tym tygodniu, w czwartek. Niestety będę musiał przyjąć cię w moim londyńskim lokum - gdzie aktualnie się z synem przenosimy - mam nadzieję, że taka atmosfera przy paru drinkach będzie dla ciebie w porządku.

Pozdrawiam serdecznie,

E. Malfoy

RE: Korespondencja Castiela - Erik Longbottom - 10.01.2023

—13/04/1972—

misternie zapieczętowana woskiem notatka wylądowała na biurku Castiela z samego rana, czekając tylko, aż zostanie odczytana

Castielu,

Tak, przemyślałem Twoją propozycję i postanowiłem wziąć udział w badaniach. Rozmawiałem również o tym z Brenną. Nie wydaje się zachwycona, jednak czułem się w obowiązku podzielić z nią wszelkimi informacjami, jakich mi udzieliłaś. Zapewne odezwie się do Ciebie niedługo, ponieważ pragnie towarzyszyć nam podczas naszych... działań.

Pozdrawiam

Erik

PS. Ach, Brenna prosiła o przesłanie jej kopii wszelkiej dokumentacji na temat Twoich planów.

PPS. Lepiej zrobić to szybciej, niż później, bo może być gotowa dostać je w swoje ręce na własną rękę.

odpowiedź na wiadomość

RE: Korespondencja Castiela - Rowena Ravenclaw - 12.01.2023

Bank Gringotta, kwiecień 1972

Szanowny Panie Flint,

Otrzymałem niepokojący raport dotyczący incydentu z Pańskim udziałem. Przyznać muszę, iż jestem głęboko zaniepokojony ilością rażących niedopatrzeń z Pańskiej strony. Udostępnianie osobom trzecim lub pozostawianie obciążonego klątwą artefaktu bez nadzoru jest niezgodne z wewnętrznymi procedurami Banku Gringotta, których Pan winien przestrzegać.

Ponieważ Pańskie zaniedbanie doprowadziło do uszczerbku na zdrowiu innego czarodzieja, informuję o konieczności wszczęcia względem Pana postępowania wyjaśniającego, mającego na celu ustalić wszystkie okoliczności wspomnianego incydentu.

W związku z powyższym zmuszony jestem zawiesić Pana w czynnościach służbowych na okres dwóch miesięcy. W czasie zawieszenia przysługuje Panu połowa wynagrodzenia, jakie otrzymywał Pan dotychczas.

Z poważaniem,
Dyrektor Banku Gringotta
E. Ackerman

RE: Korespondencja Castiela - Regina Rowle - 15.01.2023

Londyn, 1997

Drogi Castielu,

Trudno jest zapomnieć o kimś, kto spał wśród lunaballi. Bardziej z tego Cię pamiętam niż bycia (nie)złodziejem. Należą Ci się przeprosiny za to, że posądziłam Cię o próbę kradzieży, nie mając dowodów. Dlatego też przepraszam.

Oczywiście poleciłabym Ci licencjonowanego magizoologa, ale jeżeli z jakichś powodów nie możesz do takiego się udać, mogę zerknąć na Twoją powierniczkę. Po Twoim liście wnoszę, że sprawa należy raczej do tych niecierpiących zwłoki, więc powiedz tylko, kiedy i gdzie możemy się spotkać.

Pozdrawiam ciepło,

Regina Rowle

PS Sowa twojego brata jest chodzącym okazem zdrowia. Poza tym nie podejrzewam Cię o narażanie swojej podopiecznej, by dostarczyła list z wiadomością o tym, że jest z nią źle.

Odpowiedź na wiadomość.