Secrets of London
Sowa Dani - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Sowa Dani (/showthread.php?tid=758)

Strony: 1 2 3 4 5

Sowa Dani - Danielle Longbottom - 10.01.2023

Sowa

[Obrazek: bxC1GYM.png]
Dosyć pospolita sowa płomykówka o imieniu Pepper.

Kod:
[koperta]
[align=right]Londyn xx.xx.1972[/align]

xx,

x

[align=right]xx,[/align]

[podpis="Danielle E. Longbottom"][/koperta]

RE: Sowa Dani - Elliott Malfoy - 10.01.2023

[Obrazek: Screenshot_2023-01-06_at_15.21.44.png]
Po ceremonii pogrzebowej zapraszamy na poczęstunek w rezydencji. Prosimy o potwierdzenie swojej obecności przez odpisanie na ten list.

Z wyrazami szacunku,

Pogrążona w żałobie rodzina

Odkryj wiadomość pozafabularną
Więcej info: Klik

RE: Sowa Dani - Brenna Longbottom - 08.02.2023

Pokłosie sesji

Liścik podrzucono ci na biurko.

Dani,
jeśli usłyszysz w szpitalu cokolwiek o stanie niejakiej Helen Rookwood, daj mi proszę znać.
Nie wypytuj o nią pierwsza i nie szukaj z nią kontaktu. Ta sprawa jest związana z jednym z dochodzeń Departamentu Magicznego, nie wykluczam, że ktoś może sprawdzać, kto pyta o Helen albo ją odwiedza. (Poważnie, nie próbuj podpytywać nawet najbardziej niewinnie - może to zwrócić uwagę nie tylko na ciebie!)
Jeżeli jednak przypadkiem jakieś informacje dotarłyby Twoich uszu albo zostałabyś odgórnie przydzielona do jakichś badań, będę wdzięczna za informację.

B.

RE: Sowa Dani - Giovanni Urquart - 25.02.2023

Droga Danielle,

Jak najbardziej. Jutrzejszy wieczór mam całkowicie wolny, zjawię się tam tuż po obiedzie z rodzicami.

Pozdrawiam,

Giovanni

RE: Sowa Dani - Brenna Longbottom - 19.03.2023

Brenna przed wyjściem do pracy zostawiła przed twoim pokojem pudełeczko oraz karteczkę.
W pudełku były czekoladki oraz spinka do włosów w kształcie żółtego motyla.

15.04
Złapię Cię jeszcze po dyżurze!

RE: Sowa Dani - Alastor Moody - 21.03.2023

3.03.72

Danny,

nie mogę w tym miesiącu, mamy naprawdę napiętą sytuację. Nie mogę ci napisać, o co chodzi, bo to ściśle tajna operacja. W czerwcu mam dostać urlop, to odpocznę.

Alek

List napisany na odwrocie jednej z ulotek. Alastor narysował brodę i przepaskę na oko uśmiechniętej pani reklamującej wycieczkę na Cypr.

RE: Sowa Dani - Alastor Moody - 22.03.2023

5.03.72

Danny,

akurat Ty powinnaś mnie zrozumieć. Od tego zależy życie wielu ludzi. Po co mam jechać na urlop, jeżeli wszystkie jego dni spędzę myślami będąc wciąż w Londynie?

Skoro nie wiesz, to od dziesięciu lat na każdy urlop wyjeżdżam łowić ryby. Może kiedyś trafi mi się wreszcie syrena.

Alek

List napisany na chusteczce z baru w ministerstwie.

RE: Sowa Dani - Alastor Moody - 22.03.2023

10.03.72

Siebie. Ale fakt, nie próbowałem nurkować.

Alek

List napisany na chusteczce z baru w ministerstwie.

RE: Sowa Dani - Ulysses Rookwood - 23.03.2023

Sowa przyniosła Ci list mniej więcej cztery godziny po wysłaniu Twojej pierwszej wiadomości. Nadawca wiadomości miał drobne, schludne pismo. Treść była krótka i znajdowała się w centralnej części kartki. Brakowało przekreśleń lub przypadkowych plam atramentu.

20.07.1970
Danielle,
czy miałabyś ochotę spotkać się ze mną w najbliższą sobotę w Hyde Parku? Obiecuję, że będzie tam dużo psów.
Zrozumiem, jeśli masz już plany na ten dzień.
U. R.

RE: Sowa Dani - Ulysses Rookwood - 23.03.2023

I znow wiadomość przyszła godzinę po tym, jak wysłałaś swoją. Wyglądała niemal identycznie jak poprzednia.

20.07.1970
Danielle,
11.30 przy głównym wejściu?
Napisz, jeśli godzina Ci nie odpowiada.
U.R.
PS: Buldog.