![]() |
|
Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje (/showthread.php?tid=12) |
RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Anthony Shafiq - 26.03.2024 Czy do rozliczenia jako pracę można zgłosić w przypadku szefa wydziału sesje rekrutacyjne i takie, w których on zleca zadania swoim podwładnym? bo stolarz czy bumerka to wiem, ale tutaj przy Anthonym to jest takie płynne... RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 26.03.2024 Tak. Pracą szefa jest zarządzanie ludźmi, tak jak pracą stolarza jest uderzanie pobijakiem w dłuto. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Millie Moody - 08.04.2024 Tworzenie dzieł sztuki które wpływają na emocje (waga II) odbiorcy wymaga zauroczenia na poziomie III. Chciałabym do obu dojść na fabule, mając za punkt wyjścia malowanie (waga I) i niskie zauroczenie (I lub II)
RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Vakel Dolohov - 08.04.2024 Czy ja mogę podbić zauroczenie ćwicząc malowanie właśnie takich obrazów? Możesz, ale one nie powinny ci oczywiście na start wychodzić dobrze, nie dasz rady ich sprzedać etc - bo przewagi nie masz, tylko próbujesz ją zdobyć. No i trzecia kropka to już dosyć wysoka statystyka, więc wypada znać się na urokach nieco szerzej. Czy zaklinanie takich obrazów wymaga używania różdżki? Tak. Czy ja mogę założyć, że moja postać dąży do robienia takich obrazów intuicyjnie/przez doświadczenie, w ramach artyzmu czy potrzebuje nauczyciela, który pokaże jej jak to robić? Sztuka to jest głęboki temat... Odegraj to po prostu tak, żeby miało to jakiś fabularny sens - każdy może tworzyć sztukę taką, jaką chce i nawet gdyby te obrazki były słabe warsztatowo, nikt nie zarzuci ci, że nie możesz zaszczepić w nich emocji, ale gdybyś chciała w miesiąc nauczyć się malować jak Anton Van Dyck albo Louis Wain (zaczynając od zera i nie mając pojęcia, co to jest światłocień) no to tutaj już ci to podważę. Co do zaszczepiania emocji - to jest raczej wiedza powszechna, że da się to robić, więc możesz dążyć do tego metodą prób i błędów. Ale najlepiej jak ktoś kupi ci o tym książkę. adnotacja moderatora
Dodałam edit - @Millie Moody RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Isaac Bagshot - 14.04.2024 Napisałam artykuł do Proroka Codziennego. Poproszę o sprawdzenie i zgodę na publikację, jeśli wszystko jest ok. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 14.04.2024 Isaacu, musisz podesłać nam konkretną treść artykułu. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Louvain Lestrange - 23.04.2024 Ja oraz moja limbo girlfriend pukamy do chatki Szeptuchy i chcielibyśmy z nią porozmawiać. Ambrosia jest po krwi z Trelawney, co zgodnie z opisem lokacji Szeptuchy może mieć wpływ na spotkanie z nią. Proszę o interwencje MG. adnotacja moderatora
Na wasze wezwanie zainterweniował Norvel Twonk. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Isaac Bagshot - 24.04.2024 (14.04.2024, 18:35 )Isaac Bagshot napisał(a): Napisałam artykuł do Proroka Codziennego. Poproszę o sprawdzenie i zgodę na publikację, jeśli wszystko jest ok. Ponawiam pytanko, czy mogę opublikować artykuł w Proroku, lub może lepiej w Horyzontach Zaklęć? RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Rowena Ravenclaw - 24.04.2024 (24.04.2024, 10:37 )Isaac Bagshot napisał(a):(14.04.2024, 18:35 )Isaac Bagshot napisał(a): Napisałam artykuł do Proroka Codziennego. Poproszę o sprawdzenie i zgodę na publikację, jeśli wszystko jest ok. Najmocniej przepraszam, zapisałam wiadomość odnośnie artykułu jako SZKIC zamiast ją do Ciebie wysłać Już powinnaś mieć info na PW
RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Samuel McGonagall - 13.05.2024 Czy oklumenta może świadomie zdjąć swoją barierę na jakiś czas? Czy nieprzytomny oklumenta pojawia się na mapach Bagshotów, a jego aura i nici są do odczytania? |