Secrets of London
Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje (/showthread.php?tid=12)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 13.05.2024

Potraktuj oklumencję jako stan, w jaki postać wprowadza sama siebie, a nie jakąś fizyczną barierę. Może z tego stanu wyjść, jeżeli taka jest jej wola.
Wychodzi z tego stanu również przy utracie przytomności (tu już oczywiście wbrew swojej woli), ale nie wychodzi z niego idąc spać.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Isaac Bagshot - 14.05.2024

Czy mogę założyć, że jeśli wyśle list do Ministerstwa Magii, albo pójdę do odpowiedniego działu (pracuje w MM) i poproszę o liste nazwisk wszystkich, którzy zginęli podczas Beltane broniąc siebie oraz innych, to ją otrzymam?

Czy opublikowanie takiej listy, będzie wiązało się z jakimiś konsekwencji dla rodzin zabitych? Czy jest to coś tajnego, co raczej nie powinno wypłynąć?

Edit:

Interesowałaby mnie też nazwiska ofiar, których ciała znaleziono w lesie. Tych którzy zginęli podczas wichury.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 14.05.2024

Czy mogę założyć, że jeśli wyśle list do Ministerstwa Magii, albo pójdę do odpowiedniego działu (pracuje w MM) i poproszę o liste nazwisk wszystkich, którzy zginęli podczas Beltane broniąc siebie oraz innych, to ją otrzymam? Czy opublikowanie takiej listy, będzie wiązało się z jakimiś konsekwencji dla rodzin zabitych? Czy jest to coś tajnego, co raczej nie powinno wypłynąć?
Nie możesz założyć tutaj z góry żadnego rezultatu. Coś takiego trzeba rozegrać.

Interesowałaby mnie też nazwiska ofiar, których ciała znaleziono w lesie. Tych którzy zginęli podczas wichury.
Masz prawo przeszukiwać fabularną prasę i zadawać pytania na dowolny temat - nie udzielę ci ich jednak żadnych odpowiedzi w sposób pozafabularny, póki nie napisałaś w tej sprawie nic na fabule. Pisz posty i listy.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Isaac Bagshot - 14.05.2024

Czyli jak rozumiem, lista nazwisk ofiar jest tajna. Dzięki za odpowiedź!

Czy mając rozpoznawalność IV oraz tworzenie dzieł sztuki i popularność, mogę założyć, że po powrocie do kraju nastąpił dodruk książek Isaac'a? Czy mam to rozegrać opowiadaniem lub z kimś kto mi zrobi za barda?

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 14.05.2024

Czyli jak rozumiem, lista nazwisk ofiar jest tajna. Dzięki za odpowiedź!
Nigdy nie podano publicznie listy ofiar.

Czy mając rozpoznawalność IV oraz tworzenie dzieł sztuki i popularność, mogę założyć, że po powrocie do kraju nastąpił dodruk książek Isaac'a? Czy mam to rozegrać opowiadaniem lub z kimś kto mi zrobi za barda?
Możesz tak założyć. Nie musisz tego rozgrywać (takie informacje można zawrzeć w rozliczeniu kwartalnym jako dziejące się w tle), ale sesje związane z wykonywaniem zawodu są punktowane.

Ok!

Mogę zrobić opis książek Isaac'a, tak samo jak zrobiła to graczka Darcy'ego?

Możesz robić to zgodnie z zasadami działu publikacji.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Ambrosia McKinnon - 23.05.2024

Dzień dobry. Posiadam własną lokację, która ma cechę niewygodni sąsiedzi. Zgłaszam się więc po zadanie bojowe od MG Słodziutki

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Nikolai Petrov - 27.05.2024

Dzień dobry ^^

Mam pytanie odnośnie scenariusza z Jęczącą Martą. Żeby dostać odznakę trzeba napisać pełną sesję skupioną na tym temacie, ale moja postać jest zza granicy, o samej Marcie dowiaduje się i o nią wypytuje w rozmowie z Brenną i Heather, ale nie jest to główny temat rozmowy, tylko pojawia w 13-stym poście i rozmawiamy o niej dalej (pojawiają się inne wzmianki, ale rozmowa nadal jest bardziej skupiona na temacie Marty) do końca sesji. Czy to się zalicza, czy sesja do odznaki to musi być od pierwszego posta do końca rozmowa tylko o Marcie?

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 27.05.2024

Ambro, pamiętamy o tobie, wyślemy ci odpowiedź. Pwease

Mikołaju, jako osoba odpowiedzialna za te preludia zaliczę ci Martę jako wycinek większej sesji, ale ten fragment, w którym rozmawiacie o Jęczącej Marcie, musi mieć przynajmniej 1500 słów. Czyli zamiast zliczać słowa z całości sesji, zliczę tylko z tego fragmentu, który jest na temat.