![]() |
|
Scenariusze Sumy Przypadków - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85) +---- Dział: Aktualizacje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=63) +---- Wątek: Scenariusze Sumy Przypadków (/showthread.php?tid=944) |
RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Hades McKinnon - 15.04.2024 Link do posta z losowaniem scenariusza: Należy się za talerzyk Krótkie streszczenie: Jakaś grupka mężczyzn pomyliła mnie z kimś ze swojej rodziny, a może po prostu miała taką fanaberię, i wciągnęła mnie na trwającą imprezę weselną. Zaczął się lać alkohol, na stole pojawiły się klopsiki, więc nie mogłem odmówić. Przy okazji okazało się, że ślubowała jakaś krewna czy inna koleżanka Brenny, więc miałem kompankę do potężnego jedzenia. Pogadaliśmy sobie, a przede wszystkim zjedliśmy po dwie porcje klopsików, dwa kawałki brownie oraz serniczka. Wydaje mi się, że Brennka się zmartwiła jak wrócę do domu, ale ja nie takie rzeczy! adnotacja moderatora
PD przyznane. @Hades McKinnon RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Morpheus Longbottom - 17.04.2024 Link do posta z losowaniem scenariusza: Zagubiona Dziewczynka Krótkie streszczenie: Morpheus opowiada Anthony'emu Safiq'owi o spotkaniu w Hogmesdame, które natchnęło go do tego, aby zakupić przeklętą posiadłość. Szczegółowo opowiada drugiemu mężczyźnie o krótkiej wymianie zdań z panienką, a następnie o swojej późnowieczornej wędrówce do ruin, które w dramatyczny sposób przypominają mu o kruchości życia i o tym, jak wątła jest ich bytność na tym świecie. Zakorzeniła się w nim obawa, że Warownia będzie wyglądać jak Dwór Cape. adnotacja moderatora
PD przyznane. @Morpheus Longbottom RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Geraldine Greengrass-Yaxley - 24.04.2024 Link do posta z losowaniem scenariusza: Proszę dopisać do rachunku Krótkie streszczenie: Geraldine poszła na kolację z Giovannim i zapomnieli portfeli, uciekli szybko z miejsca zdarzenia, żeby nie musieć mierzyć się z BUMowcami. Link do posta z losowaniem scenariusza: Drewniane molo Krótkie streszczenie: Spacer z Florence Bulstrode zakończył się walką o życie z syreną. Link do posta z losowaniem scenariusza: Pan Mruczkens Krótkie streszczenie: Vincent Prewettt pomógł mi łapać tego okropnego kota. adnotacja moderatora
PD przyznane x3. @Geraldine Yaxley RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Millie Moody - 26.04.2024 Link do posta z losowaniem scenariusza: Lelek wróżebnik Krótkie streszczenie: Mildred została wysłana na rekonesans do Little Hangleton w środku grudnia. Spotkała staruszkę z lelkiem, a potem prawie utonęła w lodowatej rzece, prawie ją przejechali i prawie zabił ją koleś myślący, że widzi upiora. Ogólnie, miała trzy sążniste nieprzyjemności i prawie umarła. Normalka. adnotacja moderatora
PD przyznane. @Millie Moody RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Hades McKinnon - 07.05.2024 Link do posta z losowaniem scenariusza: Bardzo wąskie alejki Krótkie streszczenie: Zrobili ze mnie frajera na Pokątnej. Wpierw jakaś stara prosiła mnie o pomoc, bym jej wyciągnął jakieś ciężkie ścierwo z torebki, a potem wpadłem w sidła halucynogennych kadzideł. Po godzinach chodzenia labiryntami (czy też jedną uliczką wkoło), opadłem z sił i obudziłem się w jednej z obskurnych uliczek Pokątnej. Znalazła mnie Brenna Longbottom, która okazała się nie być prymuską w szkole. A bynajmniej tak twierdziła. adnotacja moderatora
PD przyznane. @Hades McKinnon RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Geraldine Greengrass-Yaxley - 10.05.2024 Link do posta z losowaniem scenariusza: tu mi kaktus wyrośnie Krótkie streszczenie: Geraldine kupiła nowy szampon, przez który wyrósł jej kaktus na głowie. Na szczęście brat pomógł jej się go pozbyć. adnotacja moderatora
PD przyznane. @Geraldine Yaxley RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Neil Enfer - 14.05.2024 Link do posta z losowaniem scenariusza: Tak zaczynają się fobie Krótkie streszczenie: Neil w ministerstwie spotyka Isaaca i jak są w windzie, ta zaczyna spadać. Wszystko szybko i dobrze się kończy. adnotacja moderatora
PD przyznane. @Neil Enfer RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Leo O'Dwyer - 18.05.2024 Link do posta z losowaniem scenariusza: Jak to jest być poetą? Dobrze? Krótkie streszczenie: Najadłem się tych czekoladek akurat przed zmianą w Dziurawym Kotle. Tam spotkałem dawnego znajomego - Crowa. Pogadaliśmy sobie, poflirtowaliśmy, padły też pewne obietnice, ale najważniejsze w tym wszystkim było jednak to, że Crow naprawił radio i mogłem pląsać resztę zmiany. adnotacja moderatora
PD przyznane. @Leo O'Dwyer RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Laurent Prewett - 22.05.2024 Link do posta z losowaniem scenariusza: Poltergeist I Krótkie streszczenie: Kochany poltergeist daje prezent Laurentowi (co niby ma być żartem?), a szczęśliwy Laurent biegnie po sukienkę do Victorii. Link do posta z losowaniem scenariusza: a na czolę poproszę: "jebać wizengamot" Krótkie streszczenie: Wolne miejsce w studio tatuażu nie zachęca do zrobienia sobie tatuażu na miejscu ani Ginny ani Laurenta, ale staje się to wizją na przyszłosć. Link do posta z losowaniem scenariusza: magiczna pozytywka Krótkie streszczenie: Olivia i Laurent znajdują pozytywkę na przejażdżce konnej i przeżywają krótkie retrospekcje swojego dzieciństwa. Laurent postanawia ją zabrać do domu, a ta na drugi dzień znika. Link do posta z losowaniem scenariusza: ulewa Krótkie streszczenie: Basilius i Laurent udają się w podróż do upierdliwej ciotki. Po drodze dopada ich burza i lądują w podejrzanym domu pana Binnsa i jego córek. Na drugi dzień - domu ni ma. adnotacja moderatora
PD przyznane x4. @Laurent Prewett RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Erik Longbottom - 23.05.2024 Link do posta z losowaniem scenariusza: Tu mi kaktus wyrośnie Krótkie streszczenie: Po wypróbowaniu nowego szamponu z bazaru w Dolinie Godryka, Erik jest zmuszony udać się z Thomasem na miejsce jednego z wezwań Brygady Uderzeniowej... z wielkim katusem na głowie. Czarodziej próbuje jak najbardziej go zakryć, aby uniknąć niepotrzebnych plotek, jednak przez większość wątku nie jest w stanie go w pełni zignorować. Na koniec Erik decyduje się odwiedzić Aptekę Lupinów celem nabycia remedium, które pozbędzie się z jego głowy magicznej rośliny. adnotacja moderatora
PD przyznane. @Erik Longbottom |