![]() |
|
Eutierria - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376) |
RE: Eutierria - Brenna Longbottom - 22.09.2023 Z pytań o Słońce i księżyc, bo w sumie jak rozmawiałam z paroma osobami, to nie jestem pewna, co i jak ![]() -> sesja, na której używamy kości - ona ma dziać się 30 maja, przed 30 maja, po 30 maja, jak zechcemy? -> czy kością rzucać ma jedna osoba, czy każdy uczestnik sesji? -> czy ma to być ta sama postać, która idzie na przyjęcie? Wszystko jedno? Czy kością można rzucić na więcej niż jednej postaci, a po prostu na przyjęcie jedno? RE: Eutierria - Victoria Lestrange - 22.09.2023 Cześć, też mam pytania odnośnie Słońca i Księżyca. Przychodzę bo wpadł majowy event, a robimy rozliczenia wiosenne… pomijam już to że fabularnie trudno będzie przynajmniej mi wcisnąć tam sesje z tego eventu, bo jednak przez trzy miesiące grałam głównie maj. Ale rozliczamy wiosnę, post będzie zablokowany. Gdzie ja te sesje mam wpisywać, skoro będzie to można grać do końca letniego kwartału? Przecież tam mogą być rzeczy, które wpłyną na rozwój postaci, to jak to wpisze w retra to nie będzie podlegało rozliczeniu. Nie mówiąc już o tym że jak się ma trochę dat majowych w jednym poście a trochę w drugim to trudno tutaj trzymać jakikolwiek porządek. I co ja mam z tym fantem zrobić? RE: Eutierria - Alastor Moody - 22.09.2023 -> sesja, na której używamy kości - ona ma dziać się 30 maja, przed 30 maja, po 30 maja, jak zechcemy? Przed. Od 2 maja do 31 kulasz w dniu jaki ci pasuje. -> czy kością rzucać ma jedna osoba, czy każdy uczestnik sesji? Jedna. One są pisane w formie „co wy widzicie”, a nie „co ty widzisz”. -> czy ma to być ta sama postać, która idzie na przyjęcie? Wszystko jedno? Czy kością można rzucić na więcej niż jednej postaci, a po prostu na przyjęcie jedno? To nie ma związku. Jak chcesz przyjść na przyjęcie pogadać o kosmosie, to po prostu przyjdź, ale to będzie po prostu sesja z luźną rozmową o gwiazdach i wszechświecie. Kości to osobny smaczek, jeżeli masz ochotę czymś sobie rzucić, ale jedno nie jest powiązane z drugim (poza tematyką widzenia czegoś, czego się widzieć nie powinno), to po prostu kilka losowych scen do ewentualnego urozmaicenia waszych sesji, jeżeli ktoś niezbyt miał co rozegrać w maju w związku z główną linią fabularną, a chciałby się o nią jakoś bezpiecznie zaczepić bez ryzyka, że coś wyskoczy z lasu i go zje. Victorio, jeżeli w związku z tym, że kostki skończyłam trochę późno, będziesz chciała dopisać sobie jakąś sesję do maja, to zgłoś mi to przez PW i edytuję ci post z rozliczeniem. RE: Eutierria - Nora Figg - 22.09.2023 Czy jest jakiś limit na te sesje z kostkami, czy możemy sobie rzucać dowoli na różnych postaciach? RE: Eutierria - Alastor Moody - 22.09.2023 Jeżeli masz taką ochotę, to możesz rzucić każdą postacią, ale jedną postacią rzuć tylko raz. Czyli możesz rzucić sobie na Norce i Heather, ale dwa razy na Norce nie. RE: Eutierria - Mavelle Bones - 22.09.2023 Ponieważ są problemy interpretacyjne, to spytam inaczej ![]() Jest sesja nr 1 - w niej postać A i B. Postać A rzuca na pęknięcia i: a) postać B już nie może zagrać sesji nr 2 z postacią C, gdzie rzuci kością (w sensie, chodzi mi o rzut postaci B) b) postać B w sesji nr 2 może rzucić kością RE: Eutierria - Eutierria - 22.09.2023 Opcja a), nie może rzucić kością. RE: Eutierria - Philip Nott - 05.10.2023 W związku że z Louvainem toczymy honorowy pojedynek (nadzorowany przez MG Norvela Twonka), chciałbym prosić o przełożenie tych zaklęć na mechanikę SoLa podobnie jak zostało zrobione w temacie wydarzenia W Ogniu Widzieli Koniec i podpasowaniu pod to dziedziny magii na forum. Cytat:Expelliarmus – ofierze wymyka się z ręki różdżka lub zostaje ona odrzucona do tyłu czasami razem z czarodziejem użytkującym ową różdżkę, RE: Eutierria - Augustus Rookwood - 06.10.2023 Zgłaszałam realizację zadania rachunek sumienia - przetasowanie kart. Zadanie zostało wykonane pod tym jednym linkiem. RE: Eutierria - The Edge - 06.10.2023 Hej, nie do końca rozumiem dlaczego prosicie o to mnie, a nie Norvela Twonka, skoro to on nadzoruje wasz pojedynek? Augustusie, gratuluję ekspresowego ukończenia, przeczytam ten wątek tak szybko jak się da i dam ci odpowiedź zwrotną na PW.
|