![]() |
|
Pączek - sowa Nory - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Pączek - sowa Nory (/showthread.php?tid=234) |
RE: Pączek - sowa Nory - Erik Longbottom - 27.01.2026 —24/10/1972—do listu dołączony był najnowszy numer Horyzontów Zaklęć zawinięty w rulon oraz z wystającym znacznikiem na artykule dotyczącym obserwacji nieba z początku miesiąca
Noro, wydaje mi się, że dokonałem bardzo ważnego odkrycia. Czy nie zastanawiało cię, jakim cudem nasze ostatnie wspólne pieczenie skończyło się bez żadnej większej katastrofy? Mnie też! Nie, żebym nie ufał twoim umiejętnościom; po prostu nie mam zbyt dużej wiary we własne szczęście w sferach związanych z gotowaniem. W każdym razie: pamiętasz, jak wydawało nam się, że gwiazdy świeciły tamtego wieczora wyjątkowo jasno? To nie było tylko wrażenie. Według artykułu nad Londynem można było wówczas zaobserwować jedną z największych gwiazd na nocnym niebie. Podobno bycie świadkiem takiego zjawiska potrafi odsunąć od ludzi zły los... Myślę, że to boskie siły interweniowały tamtej nocy. Myślisz, że ten stan rzeczy się utrzyma? Do Samhain zostało ledwie kilka dni, więc w sumie przydałoby nam się tego typu zabezpieczenie, na wypadek, gdyby znowu wszystko miało pójść w diabły. Koniecznie daj znać, co o tym myślisz, kiedy już przeczytasz cały artykuł. Na pewno będzie to większą rozrywką niż ostatnie teksty Proroka Codziennego. Erik RE: Pączek - sowa Nory - Benjy Fenwick - 15.03.2026 Londyn, 12.10.1972
Nora, Dzięki za paczkę. Spróbowałem. Są praktycznie nie do odróżnienia od oryginału. Dobra robota. Benjy RE: Pączek - sowa Nory - Benjy Fenwick - 15.03.2026 12.10.1972
Nora, Dzięki za pączki. Są świetne. To, o czym chciałem pogadać jest nadal aktualne. Mogę wpaść do Ciebie w najbliższych dniach. Napisz, kiedy Ci pasuje się spotkać. Dopasuję grafik. Benjy RE: Pączek - sowa Nory - Brenna Longbottom - 30.05.2026
23.10.72
Nora, skarbie, szukałam informacji o tym cholernym Samhain. Wiele nie znalazłam, niestety, ale jak poczytałam o tradycjach… to podobno te całe gwoździe i latarnie z dyń faktycznie są czymś więcej niż tylko tradycją, przynajmniej zdaniem niektórych. Nie planujesz wystawiać w klubokawiarni ciast dyniowych? Bo ostatnie, czego potrzebujemy, to złe duchy w Warowni albo Stawie, więc myślę, że wystawiłabym tam chętnie te latarnie, tak na wszelki wypadek. Czy potrzebujesz czegoś? Będę pewnie próbowała poprosić o gwoździe Tristana. Gwoździe. Nigdy nie uwierzyłabym, że będę robić zamówienia na gwoździe… Całuję B. RE: Pączek - sowa Nory - Benjy Fenwick - 30.05.2026 26.10.1972
Noro, dziękuję za babeczki, zniknęły szybciej, niż zdążyłem pomyśleć o zostawieniu ich na później. Jeśli rzeczywiście masz nadmiar, chętnie przygarnę tyle lampionów, ile uznasz za stosowne. Samhain zbliża się wielkimi krokami, a odrobina dodatkowego światła na pewno się przyda. Mam nadzieję, że sabat nie zasypał Cię pracą bardziej, niż to konieczne. Powodzenia w zmaganiach z przygotowaniami.
Benjy RE: Pączek - sowa Nory - Dora Crawford - 31.05.2026 23.10.1972
Nora, Wiem że jest okropnie późno, ale nie wiem jak to się stało, że całkowicie mnie to Samhain zaskoczyło w tym roku, a to już zaraz, za momencik! Mam nadzieję, że u ciebie wszystko dobrze i moja prośba nie będzie tylko dodatkowym obciążeniem, ale czy mogłabyś zrobić dla mnie parę świeczek do seansów spirytystycznych? W końcu to święto duchów, więc na pewno się przydadzą, a przezorny zawsze ubezpieczony, prawda? Gdybyś potrzebowała z czymś pomocy to mów! Ściskam,
Dora RE: Pączek - sowa Nory - Erik Longbottom - 31.05.2026 —24/10/1972—
Noro,
zdaje sobie sprawę z tego, że powinienem był się zgłosić do ciebie z tym wcześniej, zamiast pisać praktycznie na ostatnią chwilę, więc z góry przepraszam, ale… Widziałem w Warowni Brennę szukającą jakichś podań o tradycjach Samhain. Wydawała się pobudzona i mamrotała coś na temat lampionów zabezpieczających? Dobrze wiesz, że nie radzę sobie zbytnio w kuchni, a bardzo chciałbym jej jakoś z tym pomóc. Mogłabyś proszę przygotować dla mnie jeden z tych ozdobnych lampionów? Zawsze to będzie jakaś dodatkowa sztuka, którą będzie można ulokować gdzieś w okolicy posiadłości. Podrzucę do klubokawiarni jedną z dyń, żeby nie przeciążać sowy. Będziesz potrzebowała czegoś jeszcze? Pozdrawiam,
Erik
RE: Pączek - sowa Nory - Dora Crawford - 01.06.2026 24.10.1972
Nora, Dziękuję, jesteś wielka! Gdybym mogła się jakoś odwdzięczyć to serio mów. Tym bardziej że sobie jeszcze przypomniałam o jednej rzeczy – czy znalazłabyś odrobinę czasu, żeby oprócz świeczek zrobić mi tez lampion? Ściskam,
Dora RE: Pączek - sowa Nory - Woody Tarpaulin - 01.06.2026 23 września
Noro,
nie dopuszczam nawet możliwości, żebym Cię puścił na takie spotkanie zupełnie samą! Wiem, do jakich drzwi możemy w tej sprawie zapukać. Bądź u mnie jutro, to się przejdziemy, gdzie trzeba. W. RE: Pączek - sowa Nory - Brenna Longbottom - 01.06.2026
21.09.72
Skarbie, Jonathan zna francuski i ma tam kontakty, a jego szef pewnie w razie potrzeby mógłby szukać w Egipcie. Pandora Prewett ma rodzinę za granicą i dobrze mówi po turecku czy jak się ten język zwał. Jestem pewna, że któreś z nich mogłoby Ci pomóc. Mam się do któregoś z nich odezwać z prośbą o uruchomienie swoich znajomości czy wolisz sama wyjaśnić, czego potrzebujesz? Całusy Brenna |