Secrets of London
Ptolemeusz - harpia należąca A.J. Shafiq'a - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Ptolemeusz - harpia należąca A.J. Shafiq'a (/showthread.php?tid=3001)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: Ptolemeusz - harpia należąca A.J. Shafiq'a - Leviathan Rowle - 21.01.2026

20.09.72

Drogi Anthony,

minione wydarzenia skutecznie wywiały z głowy wszelkie plany na drugą połowę września. Nawet nie zauważyłem, który już mamy, ale mam nadzieję że mi to niedopatrzenie wybaczysz. Składam szczere wyrazy współczucia, w związku ze stratą kuzynki, mogę cię jednak zapewnić, że Snowdonia pozostała nietknięta. Niebo było czyste, wolne od czarnych chmur popiołów, jednak odnoszę wrażenie że i ten ogień nie zaszkodziłby smokom.
Co zaś się tyczy ślubu... niestety, ale nie otrzymałem zaproszenia. Będąc jednak na wyciągnięcie ręki od naszej posiadłości, możesz uznać to za wspaniałą okazję do odwiedzin.

Z pozdrowieniami,

Leviathan

RE: Ptolemeusz - harpia należąca A.J. Shafiq'a - Laurence Lestrange - 07.02.2026

Odpowiedź na tę informację przyszła od razu z samego rana.

Londyn 25 września 1972r.

Anthony,

Jestem dzisiaj cały dzień w Ministerstwie. Napisz mi, w jakich godzinach mogę Cię zastać i przyjść porozmawiać.

Laurence Lestrange

RE: Ptolemeusz - harpia należąca A.J. Shafiq'a - Lorraine Malfoy - 08.02.2026

—07/09/1972—

List nadleciał wcześnie rano, po tym jak Lorraine zapoznała się z quizem zamieszczonym na łamach Czarownicy. Czasem zaklinała w listach swój głos, a choć nie zrobiła tego tym razem, zdawało Ci się, Anthony, jakbyś słyszał jej chichot między wierszami.

Ach, te młode pokolenie...

Do listu dołączona była gazeta z quizem.

Drogi Anthony,

Temat do uwagi... A tak naprawdę do porannej kawy. Wspaniałe są te dodatki do Czarownicy. Można dowiedzieć się, z jakim rodem czystej krwi połączą Cię w przyszłości więzy małżeńskie! Mnie, oczywiście, wyszedł dom Malfoy, więc uważam, że wcale akuratny ten test. Zwróć także uwagę na horoskop. W Twoim jest dzisiaj wzmianka na temat życia uczuciowego, stąd wystosować chciałam zapytanie. Skoro panna Crouch, to znaczy, pani Mulciber, już z Tobą mieszka, kiedy można oczekiwać, że stanie się panią Shafiq? A może jakaś inna kobieta przyciąga Twoją uwagę, dlatego tak dużo czasu spędzasz w biurze? Jeżeli znajdziesz dla mnie trochę czasu między swoimi romansami, powiedz, proszę, czy znasz dobrego kamieniarza? Pytam w zbożnym celu.

Baw się dobrze,
Lorraine

RE: Ptolemeusz - harpia należąca A.J. Shafiq'a - Jonathan Selwyn - 18.03.2026

Do paczki została dołączona butelka włoskiego alkoholu.
16.10.1972
Nie muszę mówić komu przysługują takie dary.
J

RE: Ptolemeusz - harpia należąca A.J. Shafiq'a - Robert Albert Crouch - 27.03.2026

8.10.72

Anthony,

abstrahując już od Twoich słów, wiedz, że jak Philomena Mulciber przytacza w pozytywnym sensie Twoje nazwisko, warto się zastanowić nad tym, co i jak robisz. Nie jestem tu, żeby Cię pouczać. Po prostu trochę się zawiodłem. Nie wierzę w Twoje złe intencje, ale błagam, uważajmy na to, co komu mówimy.

Robert