Secrets of London
Scenariusze Sumy Przypadków - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+---- Dział: Aktualizacje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=63)
+---- Wątek: Scenariusze Sumy Przypadków (/showthread.php?tid=944)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Daisy Lockhart - 12.07.2024

Link do posta z losowaniem scenariusza: Drewniane Molo
Krótkie streszczenie: Daisy udaje się z bratem na plażę w Allhalows. Wchodzi na molo, w nadziei na to, że Darcy zrobi jej ładne zdjęcia. Niestety, syrena, dla Daisy jawiąca się jako pluskający się w wodzie Martin Crouch, wciąga ją do wody. Na ratunek przychodzi najdzielniejszy brat na świecie: Darcy.

adnotacja moderatora
PD przyznane. @Daisy Lockhart

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Charlotte Kelly - 14.07.2024

Link do posta z losowaniem scenariusza: Poltergeist III
Krótkie streszczenie: Charlotte młodnieje na jeden wieczór i pod postacią nastolatki odwiedza przyjaciela.

adnotacja moderatora
PD przyznane. @Charlotte Kelly

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - The Overseer - 14.07.2024

Link do posta z losowaniem scenariusza: Zagubiona dziewczynka
Krótkie streszczenie: Kiedy wracałam z Harvinem z Hogsmade, na naszej drodze pojawiła się zagubiona dziewczynka. Okazało się, że ma na imię Fiona Cape i jakiś płot jej przeszkadzał w powrocie do domu. Zaoferowałem pomoc, ale Fiona zniknęła. Okazała się być duchem dziewczynki, który zginął nieopodal śmiercią tragiczną.

adnotacja moderatora
PD przyznane. @The Overseer

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Geraldine Greengrass-Yaxley - 20.07.2024

Link do posta z losowaniem scenariusza: Kwiaty samotniczki
Krótkie streszczenie: Gerry otarła się o magiczne kwiaty, przez które była w kiepskim humorze. Teleportowała się do Thomasa, który ją pocieszył.

adnotacja moderatora
PD przyznane. @Geraldine Yaxley

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Brenna Longbottom - 21.07.2024

Link do posta z losowaniem scenariusza: Poltergeist II
Krótkie streszczenie: Poltergeist zamienia ciałami Brennę i Millie, udają się więc do klątwołamacza Basiliusa

adnotacja moderatora
PD przyznane. @Brenna Longbottom

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Annaleigh Dolohov - 22.07.2024

Link do posta z losowaniem scenariusza: Mgliste Mokradła
Krótkie streszczenie: Annie trafia na mgliste mokradła, spotyka równie upośledzonego fizycznie towarzysza i razem ledwo udaje im się z nich wydostać
tak, też w to nie wierzę, że to skończyłam

adnotacja moderatora
PD przyznane. @Annaleigh Dolohov

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Basilius Prewett - 31.07.2024

Link do posta z losowaniem scenariusza: Szalona Miotła
Krótkie streszczenie: Basilius spotyka się z Florence w domku na wsi, gdzie zauważa starą miotłę, której kuzynka postanowiła się pozbyć. Prewett nie spodziewał się jednak, że kiedy postanowi na niej na chwilę usiąść wiedziony wspomnieniami, miotła postanowi oszaleć i ponieść go w dal. Próba zapanowania nad sytuacja, skończyła się dla Basiliusa upadkiem, a w jego konsekwencji wybitym barkiem i mocnymi potłuczeniami.

adnotacja moderatora
PD przyznane. @Basilius Prewett

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Leo O'Dwyer - 04.08.2024

Link do posta z losowaniem scenariusza: Lelek wróżebnik
Krótkie streszczenie: Spotkałem straszną starszą kobietę z lelkiem, co mi źle życzyła, a zaraz potem napadła mnie sfora trzech wściekłych psów. Pewnie gdyby nie pani Florence, to mnie już by nie było. Wpadłem w panikę, więc nie za wiele jej pomogłem. Uciekłem stamtąd czym prędzej.

adnotacja moderatora
PD przyznane. @Leo O'Dwyer

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Leon Bletchley - 14.08.2024

Link do posta z losowaniem scenariusza: Wielka loteria
Krótkie streszczenie: W ramach zapłaty Leon otrzymał los na loterię, który postanowił zrealizować następnego dnia. Towarzyszyła mu jego przyjaciółka Olivia, której to zamierzał przekazać część kwoty z wygranej na rozwój sklepu dziewczyny - wszystkie snute przez niego plany zostały pokrzyżowane przez to, że kupon okazał się nieważny.

adnotacja moderatora
PD przyznane. @Leon Bletchley

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Charles Mulciber - 26.08.2024

Link do posta z losowaniem scenariusza: Drewniane molo
Krótkie streszczenie: Spacer po plaży w Brighton skończyłby się tragicznie, bo Charlie postanowił spróbować przezwyciężyć swój strach przed wodą i wejść na molo. Namówiła go do tego śliczna dziewczyna kąpiąca się w wodzie, która w rzeczywistości była syreną. Gdyby nie Brenna Longbottom, jak zawsze na straży porządku, tego dnia Charles nie wróciłby do domu. Charlie obiecał kupić jej lody jako dowód wdzięczności.

Link do posta z losowaniem scenariusza: Samotniczki
Krótkie streszczenie: Skok z klifu nie zakończył się śmiercią za sprawą Millie Moody, która uratowała Charlesa, łapiąc go w locie. Nieudane samobójstwo spowodowane stanem emocjonalnym po nawdychaniu się samotniczek zamieniło się w gorzkie żale i płacz, ale Millie zadbała o nowego kolegę, stawiając mu tarota, zabierając go do domu, owijając w koc i pojąc alkoholem. Tę noc wszyscy przeżyli.

adnotacja moderatora
PD przyznane. @Charles Mulciber