![]() |
|
Spalone Kości - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Losowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=99) +---- Wątek: Spalone Kości (/showthread.php?tid=4461) |
RE: Spalone Kości - The Tempest - 04.03.2025 Imię i nazwisko Layla Bell Deklarowane miejsce pobytu: Charing Cross Kość piętra: !Szlama Nazwa lokacji: Fantasmagoria Kość lokacji: zasłona dymna Wszystko git, możesz grać dalej.
@The Tempest RE: Spalone Kości - Pan Losu - 04.03.2025 Karta The Tempest
Spalona KartaTrauma Ognia![]() Rebelia Voldemorta nie trwała od wczoraj, a jednak nigdy nie stała się tak wyraźnym pokazem siły. Rozumiałeś, co chciał uczynić Voldemort - zasiać w ludziach strach i przyciągnąć do siebie tych, którzy chcieli gromadzić coraz większą moc. Dym spalonych budynków zdawał się zagrażać twojemu bezpieczeństwu o wiele bardziej niż na początku myślałeś, a może... inaczej? Wydawało ci się, że nie możesz od niego uciec, że czarny pył śledzi cię niczym istota zaszyta w czeluściach Kniei. Stąpa za tobą i syczy... SZLLLAMMM... MUSI KLĘKNĄĆ... PRZED CZARNYM PANEM...
A może podpowiadała ci to twoja wyobraźnia? Do końca fabularnego miesiąca na początku każdej sesji musisz użyć kości !Trauma Ognia. RE: Spalone Kości - Dora Crawford - 04.03.2025 Imię i nazwisko Menodora Crawley Deklarowane miejsce pobytu: Rynek w Dolinie Godryka Kość piętra: !Pal się Nazwa lokacji: Warownia Kość lokacji: rzuciłam za userkę Wszystko w porządku, ale Warownia otrzymuje od Śmierciożerców kartę. Przerzucę i poprawię ten wpis jutro.
Spalona KartaPłomienie szybują w górę![]() Postać nie może uchronić się od pożaru - Mistrzyni Gry przerzuci kość i będzie przerzucać ją tak długo, aż lokacja postaci wyrzuci czerwoną kartę (najgorszy efekt Spalonych Kości). Nowa karta dla Warowni:
Spalona KartaSzczeliny![]() CZERWONA KARTA. Ściany lokacji popękały od gorąca. Popękały szyby, ogniem zajęły się meble. W szczelinach coś się porsza - ani to robactwo, ani szczury - to coś ciemnego, jakby ogień wniknął w strukturę budynku. I chociaż wydaje wam się, że nie oszaleliście - możecie przysiąc, że czasami coś stamtąd szeptem wymawia imiona tych, którzy tu mieszkają. Czy ogień potrafi śledzić? Popiół z pewnością. Lokacja zajęła się ogniem, ale nie spłonęła doszczętne - cokolwiek się stało, nałożyło na nią klątwę. Postać utraciła wiele mebli lub wyrobów, nie czuje się też w lokacji bezpiecznie i komfortowo. Wprawiony klątwołamacz jest w stanie usunąć żar ze ścian udanym rzutem na rozproszenie przy pierwszej próbie. Może próbować raz w fabularnym tygodniu. Wybaczcie mi obsuwę (to moja nieuwaga) i brak cierpliwości, nie chciało mi się tego przerzucać więc rzuciłam k2. Na mocy danej mi przez samą siebie uznaję, że Warownia faktycznie oberwała płomieniami, musicie naprawić budynek przed wprowadzeniem się od niego ponownie (zgodnie z opisem karty), ale ze względu na specyfikę lokacji (zaklęcia ochronne) nie ucierpieli mocno lokatorzy (postacie niezależne), a także nieruszona została w żaden sposób piwnica lokacji. Znajdujące się w podziemiach pomieszczenie pozostały wolne od klątwy, ale nad głowami przebywających tam osób wciąż znajduje się ta przerażająca wizja bycia śledzonym przez popiół. @Dora Crawford
RE: Spalone Kości - Pan Losu - 04.03.2025 Karta Dora Crawford
Spalona KartaTrauma Ognia![]() Rebelia Voldemorta nie trwała od wczoraj, a jednak nigdy nie stała się tak wyraźnym pokazem siły. Rozumiałeś, co chciał uczynić Voldemort - zasiać w ludziach strach i przyciągnąć do siebie tych, którzy chcieli gromadzić coraz większą moc. Dym spalonych budynków zdawał się zagrażać twojemu bezpieczeństwu o wiele bardziej niż na początku myślałeś, a może... inaczej? Wydawało ci się, że nie możesz od niego uciec, że czarny pył śledzi cię niczym istota zaszyta w czeluściach Kniei. Stąpa za tobą i syczy... ZZZZDRRRRRRRRRRRAJCY... SZLAAAAAAAAMYY... POCHŁONIE WAS OOOGIEŃ...
A może podpowiadała ci to twoja wyobraźnia? Do końca fabularnego miesiąca na początku każdej sesji musisz użyć kości !Trauma Ognia. RE: Spalone Kości - Leviathan Rowle - 04.03.2025 Imię i nazwisko Leviathan Rowle Deklarowane miejsce pobytu: Sypię popiołem w orszaku Voldemorta Kość piętra: Tata dał mi zwolnienie z wf-u Nazwa lokacji: Umbra Draconis, Posiadłość rodu Rowle, Ostoja Kość lokacji: Moje trzecie oko było szeroko otwarte i te lokacje nie znajdują się nawet blisko Zadrapania Wszystko się zgadza, możesz grać dalej.
@Leviathan Rowle RE: Spalone Kości - Bellatrix Black - 05.03.2025 Imię i nazwisko: Bellatrix Black Deklarowane miejsce pobytu: Londyn robię dym z polecenia Czarnego Pana Kość piętra: Śmierciożerca Nazwa lokacji: Grimmauld Place 12, Londyn Kość lokacji: Zasłona Dymna Wszystko się zgadza, miłego palenia mugoli kochana.
@Bellatrix Black RE: Spalone Kości - Nicholas Travers - 05.03.2025 Imię i nazwisko Nicholas Travers Deklarowane miejsce pobytu: Tam, gdzie wezwał Czarny Pan Kość piętra: Śmierciożerca Nazwa lokacji: Dom Nicholasa Traversa - Little Hangleton Kość lokacji: Zasłona Dymna Nazwa lokacji: Mieszkanie Nicholasa Traversa - Aleja Horyzontalna / Magiczny Londyn Kość lokacji: !Straty w Londynie Wszystko git, możesz grać dalej.
@Nicholas Travers RE: Spalone Kości - Pan Losu - 05.03.2025 Karta Nicholas Travers
Spalona KartaZacieki![]() Ogień oszczędził lokację, ale dym wdarł się do niej bezpowrotnie. Tak, bezpowrotnie! Lokacja zyskuje cechę Smród. Czujesz go w ustach, na dłoniach, we włosach. Cienka warstwa osiada na wszystkim - na twoich ubraniach, na książkach, na podłodze, na ścianach. Gdy próbujesz go usunąć, wraca. Jakby budynek sam płakał nad tym, co się stało. Czarne zacieki spływają z sufitu. Przebywanie w tej lokacji wiąże się z przebywaniem w lokacji, która posiada cechę Smród. Postacie czują się w niej niekomfortowo, a obrzydliwy zapach przykleja się do ich ubrań. Efekt można usunąć zabezpieczeniem Matczyna Troska poprzez modlitwę w Mabon lub Samhain. RE: Spalone Kości - Peregrinus Trelawney - 05.03.2025 Imię i nazwisko Peregrinus Trelawney Deklarowane miejsce pobytu: Prawa Czasu Kość piętra: !Brudna krew Nazwa lokacji: Mieszkanie Peregrinusa Kość lokacji: za zasłoną Babyboy... Wszystko git, możesz grać dalej. @Peregrinus Trelawney
RE: Spalone Kości - Pan Losu - 05.03.2025 Karta Peregrinus Trelawney
Spalona KartaPęknięta szyba![]() Oto pokaz siły Lorda Voldemorta. Jego olbrzymia moc przerażała - nie pozostawił żadnej wątpliwości, że gdyby tylko zechciał, byłby w stanie zniszczyć całe miasto. Dziś zapłonęło wiele budynków, ale los czarodziejów krwi takiej jak twoja nie był zagrożony. Nie byłeś jednak jednym ze szczęściarzy, którzy uniknęli oberwania rykoszetem - znajdując się zbyt blisko gorącego budynku, nie zachowałeś odpowiedniej ostrożności i jedna z szyb pękła, otaczając cię chmurą dymu, gorąca i szklanych odłamków. Potrzebujesz pilnej pomocy uzdrowiciela. |