![]() |
|
Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje (/showthread.php?tid=12) |
RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eden Lestrange - 07.07.2024 hej, pytam dla kilku kolegów w zasadzie, czy można zmienić umiejkę rodową w drugim kwartale postaci? Może być nawet wraz z rozliczeniem lata, jeśli nie w trakcie, ale chciałabym wiedzieć, czy się da overall, czy już po fakcie? RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 07.07.2024 Jeżeli to ma jakiś fabularny sens, to możesz wymienić sobie tę przewagę, ale musi to być poparte logicznym uzasadnieniem fabularnym i jakimiś stosownymi opisami. No i spora część przewag rodzinnych jest nie do nabycia inaczej niż na start gry - na przykład krew Blacków. Co do tej przewagi, którą teraz masz - najbardziej oczywisty sposób odrzucenia jej to drastyczna zmiana wyglądu albo wydziedziczenie. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 07.07.2024 Nie mieliśmy w planach gonienia cię za to, co stało się na randce, ale oczywiście raport do przełożonej po tym co się stało Atreus musiał złożyć (no i na pewno stracił sporo punktów prestiżu w oczach kolegów z biura, miałaś dobrą passę a tu nagle taka klapa). RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eden Lestrange - 07.07.2024 (07.07.2024, 23:08 )Eutierria napisał(a): Chodzi mi stricte o zmianę na przewagę Crouchów, czyli po matce Eden - rozumiem, że skoro to po rodzicu (ergo na starcie mogłabym wziąć tę przewagę i tak), to przy udowodnieniu, że jej używam, ze zmianą nie będzie problemu? RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 07.07.2024 Wymiany przewag u nas na forum działają tak, że żeby dostać nową przewagę w to miejsce musisz albo mieć slot (tutaj masz dokładnie jeden, na rodowe nigdy nie było i nie będzie więcej), albo musisz najpierw odrzucić coś, co miałaś w tym miejscu, a dopiero później nabyć nową przewagę. Czyli tak - jeżeli opiszesz, że ona korzystała z przewagi Crouchów, że to ćwiczyła, mama z nią podrabiała dowodziki w tym kwartale i pokazała jej tajniki podrabiania pieczątek - możesz nabyć przewagę Crouchów, ale wciąż pozostaje ci kwestia odrzucenia przewagi Malfoyów, którą masz w tym miejscu. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eden Lestrange - 07.07.2024 (07.07.2024, 23:30 )Eutierria napisał(a): Okej, czaję. Czyli to odrzucenie nie może być czysto mechaniczne (wypad blondyni, witamy falsyfikatorzy), tylko muszę dramatycznie przestać się przyznawać do Malfoyów na fabule? Czy może wystarczy uzasadnić tym, że w zasadzie nie mam jak używać tej przewagi, skoro Eden nawet nie zjawia się na Nokturnie, a na renomie tam opiera się ta przewaga? RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 07.07.2024 Musisz dać im jakiś powód (niekoniecznie taki zasugerowany przeze mnie) do tego, żeby cię to nie obejmowało. To, co napisałaś ty, nie do końca pasuje, bo przewaga dotyczy Malfoyów, czyli Malfoyowie (postacie niezależne) jakieś działania na Nokturnie wykonują i bandyci boją się was tak już na zapas (co w gruncie rzeczy sama uwzględniłaś, opisując tę przewagę w karcie Eden). RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Umbriel Degenhardt - 08.07.2024 Czy na potrzeby eventu miesiąc miłości mogę uznać, że pani npc Isobell Macmillan to moja ex i wysłać jej list miłosny do więzienia? RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Morrigan - 08.07.2024 Tak. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Lorraine Malfoy - 10.07.2024 Hej, środa i pierwsza w nocy, więc oczywiście mam pytanie, a nawet dwa trzy. 1. Czy legilimencji można użyć na zmarłym. Czy istnieją jakieś podania na ten temat, czy mogę sobie wymyślić, że to jakieś tabu w ogóle próbować czegoś takiego (przeczytałam to w czarnomagicznych grymuarach). 2. Czy można na chwilę ożywić zmarłego za pomocą nekromancji aby potem przeczytać mu myśli za pomocą legilimencji. Edit: oczywiście mam na myśli tylko przywrócenie mu funkcji życiowych typu krążenie mózgowe na minutkę, nie potrzebuję zombie na usługi. 3. Herezja każe mi zapytać, czy można legilimencją czytać myśli duchów, bo sama się wstydzi. Pozdrawiam. |