Secrets of London
Brenna A. Longbottom - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Brenna A. Longbottom (/showthread.php?tid=223)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

RE: Brenna A. Longbottom - Sauriel Rookwood - 12.10.2023

Do Brenny doleciała sowa z kopertą. W kopercie znajdowało się ciasteczko w kształcie kości, a na niej napisane było: Brenno-chrupek.

RE: Brenna A. Longbottom - Pandora Prewett - 12.10.2023

Londyn 07. 07. 1972

Kochana Brenno,

ostatnio dużo się dzieje, coraz gorzej, zauważyłaś? Magia nie zawsze wystarcza. Słyszałam, że znasz się na szermierce i zastanawiałam się, czy miałabyś może trochę czasu, żeby mnie też tego nauczyć? Odwdzięczę się! Mogę zapłacić, mogę coś Ci naprawić lub nauczyć Cię Astronomii, podrzucić kilka nowych mechanizmów. Mam naprawdę ciekawe projekty, przydałyby Ci się w pracy.
Jak się spotkamy, może zjemy pączki od Twojej przyjaciółki?

Buziaki,

Pandora

RE: Brenna A. Longbottom - Laurent Prewett - 12.10.2023

List dotarł 20.07.1972
Dziękuję, Brenno, będę uważał.

Laurent

RE: Brenna A. Longbottom - Avelina Paxton - 17.10.2023

19.06.72

Kochana Brenno,

Dziękuję za prezent dla dziadków. Na pewno się ucieszą. Dobrze was wspominają i zapraszają ponownie w odwiedziny, ale to wiesz – babcia ci ciągle to powtarzała. Pamiętaj, że jak będziesz potrzebować zapas eliksirów to możesz do mnie wpaść w każdym momencie, a nawet mogę ci je pocztą wysłać. Z twoim trybem życia potrzebujesz chyba eliksiru szczęścia.

Za książkę również dziękuję. Mój tata już skontaktował się z rodzicami Dana i na dniach będzie im wszystko tłumaczył. Książkę przekażę mu jak się tylko pojawi w niedzielę u mnie. Tata ma niezły ubaw z naszej przygody z traktorem. Mówił mi, że jak kiedyś rozbił traktor to ja maczałam w tym palce. Miałam wtedy pięć lat i też mi nie pozwolił wsiąść do niego... heh. Na to wychodzi, że to rodzinne.

Koniecznie się zaopatrzę w eliksiry, ale chętnie wybiorę się z tobą na spacer. Odzywaj się w takim razie.

Szczęścia,

Avelina

RE: Brenna A. Longbottom - Vincent Prewett - 17.10.2023

13.06.72

KURWA

13.06.72

Dobra, uspokoiłem się.

PASKUDO! Pisz mi o każdym spacerze do lasu. Chyba zamontuję ci jakiś radar. Kurwa... Co to za goście? Kim byli? Gdzie siedzieli? Masz ich siedzibę? Kurwa... Mogłem iść do BUMu to bym miał takie rzeczy pod ręką. Myślisz, że mogę się jeszcze u was zatrudnić? A można tam pracować bez robienia papierków? Daj znać jak będziesz znowu iść na jakiś spacer, dołączę.

V.

13.06.72

KURWA

13.06.72

Tak, listy ze słowem kurwa mam napisane już do przodu.

Skurwiele. Dobrze, że jednorożec cały. A tobie nic nie urwało? Daj znać jak na coś wpadniesz i ZABIERZ MNIE WTEDY ZE SOBĄ, bo polecę bratu cię śledzić.

Przekonałaś mnie. Mój tryb życia chyba jest lepszy.

I JESZCZE RAZ KURWA

V.

14.06.72

CO KURWA?! Ty się kiedyś sama wykończysz. Gdzie tego Trolla spotkałaś? Ty tak sama z siebie przypadkiem na to wpadasz, czy po prostu współpracujesz z kimś? Zdradź w końcu swój sekret.

Jaki wyrafinowany żart Paskudo. Na więcej cię nie stać?

V.

PS. Mnie się nie da nie lubić.

14.06.72

Nie pamiętasz co mówiłaś? Za zabicie jest ileś tam lat w Azkabanie bla bla bla musiałabyś sama siebie zabić, ale jakbyś mnie zobaczył, mój urok i w ogóle to nie miałabyś serca mnie zabić, Paskudo. I z wampirami też walczyłaś? Mogę z tobą zamieszkać?

Uważasz, że każdego kto mnie lubi pobiłem?

V.