Secrets of London
Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje (/showthread.php?tid=12)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Lorien Mulciber - 10.07.2024

Mam dwa malutkie pytania dotyczące naszego ex-ex-Ministra Magii Ignacego Turft’a (poprzednika niesławnego Nobby’ego Leach’a), który rządził u nas aż do 1962.
Wg wiki:
Cytat:“Obiecał wszczęcia niebezpiecznego i kontrowersyjnego programu, jakim było hodowanie i udamawianie dementorów. Nie kończąc swojej kadencji, został wydalony z Ministerstwa Magii.”

1. Czy wiemy za co wyleciał? (Jeśli nie zostało to nigdy określone to czy ewentualnie możemy się w jakiś sposób posłużyć owym programem dotyczącym dementorów)

2. Odnośnie samego programu - jeśli nikt się wcześniej nie pokusił na rozwijanie go lub bycie postacią, która go zapoczątkowała to czy istnieje możliwość, żeby przypisać go Lorien. Już z poziomu KP jest bardzo mocno związana z Azkabanem i brzmi to jak smaczek, który pasowałby do niej jako postaci + dawał mi szansę ewentualnego dalszego rozwoju tego tematu w przyszłych kwartałach.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Morrigan - 10.07.2024

@Lorraine Malfoy
Czy legilimencji można użyć na zmarłym. Czy istnieją jakieś podania na ten temat, czy mogę sobie wymyślić, że to jakieś tabu w ogóle próbować czegoś takiego (przeczytałam to w czarnomagicznych grymuarach).
Nie. W zakazanych książkach możesz trafiać na jakieś teorie i tropy, ale są ślepe i nie zadziałają.

Czy można na chwilę ożywić zmarłego za pomocą nekromancji aby potem przeczytać mu myśli za pomocą legilimencji.
Edit: oczywiście mam na myśli tylko przywrócenie mu funkcji życiowych typu krążenie mózgowe na minutkę, nie potrzebuję zombie na usługi.

Twoja postać nie jest nekromantą, nie posiada więc zbyt dużej wiedzy na temat przywracania funkcji życiowych zmarłych, prócz tego, że są sposoby by takiego wskrzesić (patrz wampiry, ghoule) i że jest to nielegalne. Posiadasz w nekromancji 2 kropki, możesz więc dojść jeszcze do tego, że trupa należy wypełnić energią, ale tyle ile mogłoby zostać przelane za pomocą zaklęcia Enerwate, to za mało.

Herezja każe mi zapytać, czy można legilimencją czytać myśli duchów, bo sama się wstydzi.
Nie, duch to nawet nie jest człowiek. Jedyną formą „ducha”, z której da się coś wyczytać za pomocą legilimecji, to opętaniec, bo ma formę fizyczną.

@Lorien Mulciber
Na fabule mamy odstępstwo od kanonu jeśli chodzi o kadencje Ministrów Magii przed Nobbym Leachem. Daj nam proszę odrobinkę więcej czasu, to wszystko pojawi się na forum i na pewno Cię poinformujemy, żebyś mogła się zastanowić, czy i jak to w ogóle ugryźć.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Morrigan - 16.07.2024

@Lorien Mulciber
Nawiązując do powyższej wiadomości, tutaj znajduje się rozpisana kadencja ostatnich Ministrów Magii, która nie do końca pokrywa się z kanonem Słodziutki zerknij sobie na to i zobacz, czy to Ci w ogóle będzie pasowało nadal do tego, o czym myślałaś Serduszko

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Anthony Shafiq - 17.07.2024

Czy jeśli mamy w Ministerstwie Biuro Badań i Hodowli Smoków, to na terenie Anglii są jakieś hodowle, albo chociaż jedna?  Słodziutki

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 17.07.2024

Rodzina Rowle posiada rezerwat i posiadłość w rezerwacie oraz hodowlę tych mikro smoczków z Fantastycznych Stworzeń.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Isaac Bagshot - 17.07.2024

Szukam mistrza gry, który ma trochę wolnego czasu xd i jest obeznany w artykułach, jakie mogą pojawiać się w Proroku Codziennym i Horyzontach. Potrzebuje żeby mnie trochę nakierować i podpowiedzieć kilka rzeczy. Fajnie by było przez discorda. ❤️‍?

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 17.07.2024

Możesz pisać do mnie, może nie jestem najszybsza, ale za to jaka fajna. Pjerosek

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Morpheus Longbottom - 20.07.2024

Żeby Jasnowidz (przewaga Wykaz Intencji) zobaczył przyszłość oklumenty, musi przerzucić jego rzut na oklumencję. Czy ma to też zastosowanie w przypadku rzucania kości roll=Symbol czy Tarot? Czy tego typu jasnowidzenie nie jest objęte poprzedzającym Percepca Vs. Rozproszenie?

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Millie Moody - 23.07.2024

Pytanie dotyczące odznaki: Mugole się nami zainspirowali

W opisie jest:
Cytat:Rozegraj fabularnie dowolnej długości sesje (odrębne)

Te zwyczaje łatwo wpleść w fabuły, pukać w drewno, teraz w lecie rozgrywać życzenia podczas spadających gwiazd. Czy to musi być cała sesja wokół tego tematu, czy wystarczy ów zwyczaj potraktować jak prompt i rozegrać wokół niego jedną/dwie kolejki w ramach dłuższej sesji (np sesja dotyczy urodzin, no ale dmuchanie świeczek to aktywność nie wymagająca 1500 słów, podobnie jak myślenie życzenia podczas spadania gwiazd czy pukania w drewno).

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 23.07.2024

Symbol i Tarot to kości dotyczące przewagi Wróżbiarstwo III nie wymagają jasnowidzenia. Jak chcesz odczytać czyjąś intencję, to musisz zajrzeć bezpośrednio do jego głowy - no to tutaj możliwość zastosowania oklumencji jest oczywista. Wróżbiarstwo to raczej pytanie się o takie ogólne wskazówki dotyczące czegoś, gdybyście mieli sytuację, w której pojawia się znak zapytania, to rozpatrzyłabym ją indywidualnie.