Secrets of London
Scenariusze Sumy Przypadków - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+---- Dział: Aktualizacje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=63)
+---- Wątek: Scenariusze Sumy Przypadków (/showthread.php?tid=944)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Prudence Fenwick - 02.03.2025

Link do posta z losowaniem scenariusza: Pan Mruczkens
Krótkie streszczenie: Prudence usłyszała płacz dziewczynki, którym się zainteresowała. Nie tylko ona była ciekawa, co się stało. Benjy jej pomógł, dzięki czemu oddali kota dziewczynce i wszystko zakończyło się w miarę szczęśliwie (nie licząc jego uszkodzonego kolana, które teraz musi naprawić).

adnotacja moderatora
PD przyznane @Prudence Bletchley

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Geraldine Greengrass-Yaxley - 20.03.2025

Link do posta z losowaniem scenariusza: Poltergeist I
Krótkie streszczenie: Geraldine została zamieniona w mężczyznę. Porozmawiała sobie na ten temat ze specjalistą, z początku dość niepewnie, później wyjaśniła mu co się stało.

adnotacja moderatora
PD przyznane @Geraldine Yaxley

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Jonathan Selwyn - 23.03.2025

Link do posta z losowaniem scenariusza: Poltergeist III
Krótkie streszczenie: Jonathan idąc do swojego kuzyna, został zaatakowany przez wrednego poltergeista, który na jeden dzień odmłodził go tak, że spokojnie mógł uchodzić za ucznia Hogwartu. Selwyn jednak, nie pozwalając na to, aby zepsuło mu to plany, postanowił i tak odwiedzić Roberta i jego córkę Enid, których nieco skonfundował swoim nagłym odmłodzeniem się. Po pierwszym szoku, zirytowany tym, że Robert nie czytał Hamleta Jonathan, pokłócił się z kuzynem. Konflikt spacyfikowała wspólna grą w planszówkę.

adnotacja moderatora
PD przyznane @Jonathan Selwyn

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Faye Travers - 27.03.2025

Link do posta z losowaniem scenariusza: Poltergeist III
Krótkie streszczenie: Faye napotyka poltergeista, który zmienia ją w nastolatkę. Przypał, że stało się to w dniu, w którym miała odwiedzić Snowdownię, żeby pomóc Leviathanowi z lichami, które atakowały pracowników rezerwatu. Faye-nastolatka była taka przez cały dzień.

adnotacja moderatora
PD przyznane @Faye Travers

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Robert Albert Crouch - 01.04.2025

Link do posta z losowaniem scenariusza: Dziewczynka z zapałkami
Krótkie streszczenie: Mroczne spotkanie z dziewczynką z zapałkami przypomniało Robertowi trzy trudne chwile z jego życia. Uświadomiło mu to fakt, że jego psychika jest mocno nadszarpnięta i trzeba coś z tym zrobić.

adnotacja moderatora
PD przyznane @Robert Albert Crouch

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Anthony Shafiq - 01.04.2025

Link do posta z losowaniem scenariusza: Świat po drugiej stronie lustra
Krótkie streszczenie: Anthony razem ze swoim podopiecznym trafia w Kairze do Lustrzanego Świata z którego można wyjść tylko oddając na targu jedno ze swoich wspomnień. Szczęśliwie docierają na targ i tracąc coś ze swojej pamięci zyskują możliwość opuszczenia tego miejsca.

adnotacja moderatora
PD nieprzyznane - warunki sumy nie zostały spełnione. @Anthony Shafiq

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Jessie Kelly - 01.04.2025

Link do posta z losowaniem scenariusza: Świat po drugiej stronie lustra
Krótkie streszczenie: Świat po Drugiej Stronie Lustra był miejscem, do którego Jasper wraz z wujem trafili przypadkiem. Udało im się wrócić do domu, a ceną było po jednym z ich wspomnień.

adnotacja moderatora
PD nieprzyznane - warunki sumy nie zostały spełnione. @Jessie Kelly

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Romulus Potter - 08.04.2025

Link do posta z losowaniem scenariusza: Tak zaczynają się fobie
Krótkie streszczenie: W dzień, kiedy miałem wyjaśnić podatki, utknąłem w niedziałającej windzie z Prudence Bletchley. Obserwowałem jak powoli traci do mnie cierpliwość, a potem wykorzystuje pierwszą lepszą okazję do ucieczki.

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Astaroth Yaxley - 01.05.2025

Link do posta z losowaniem scenariusza: Należy się za talerzyk
Krótkie streszczenie: Wciągnęli mnie i brata na wesele, myląc nas ze swoimi znajomymi. Świetnie bawiliśmy się z Jamesem, póki nie poczułem woni krwi. Uciekłem praktycznie przed siebie, nie chcąc kusić losu. Nie tego wieczoru.

adnotacja moderatora
PD przyznane @Astaroth Yaxley

RE: Scenariusze Sumy Przypadków - Benjy Fenwick - 27.05.2025

Link do posta z losowaniem scenariusza: Tu mi kaktus wyrośnie
Krótkie streszczenie: Po zakupie felernego szamponu do włosów, na głowie wyrasta mi kaktus, który mój przyjaciel identyfikuje gatunkowo i skutecznie neutralizuje.

adnotacja moderatora
PD przyznane @Benjy Fenwick