Secrets of London
Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje (/showthread.php?tid=12)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 15.08.2024

Ogólnie to przegadaliśmy to sobie i co do samych w sobie procedur nie chcemy ich do końca zmieniać i jako gracz znałaś je wcześniej, więc:

1. Dodamy w tym opisie, że z powodu dużego zapotrzebowania tych rekrutacji będzie więcej (i w ten sposób Richard złapie się na egzaminy na jesień - teraz ciężko cokolwiek nam już wcisnąć, strasznie chcemy dopiąć to lato, ale jak najbardziej we wrześniu cię zrekrutujemy).

2. Wejdź do gry z myślą, że dokładnie tak wyglądają oficjalne procedury - po dwóch latach możesz dostać się na szkolenie. Ale sama fabularna gra tak wyglądać nie musi. Pozapisuj się na eventy, pobiegaj tą postacią i się wykaż wysoką wiedzą, na pewno twoi przełożeni podejmą na tej podstawie decyzje odnośnie tego żeby gdzieś Richarda poprzesuwać poza oficjalnym systemem (no i na pewno zrzuci z siebie balast uprzedzeń).

3. Mam wrażenie, że ja się wcześniej sama zaplątałam we własnych opisach i się nawzajem wprowadziłyśmy w błąd (za co przepraszam, po prostu ostatnio nie czułam się najlepiej). Proces rekrutacyjny wygląda tak, że najpierw masz egzaminy wstępne do BUMu i po nich od razu jesteś w BUMie. Później po przepracowaniu tam swojego czasu możesz zapisać się na kurs aurorski po którym zostajesz aurorem. Ten mundur brygadzisty dodatkowy to mundur dla osób, które są na stażu (nie zdały jeszcze egzaminu), a twoją postać to omija, możesz się przygotować na egzaminy sama i tyle.

Mam nadzieję że teraz już wszystko jasne i przepraszam za kłopot, przyznaje że to był mój nieogar.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Neil Enfer - 15.08.2024

Dobry, piszę w sprawie Zagadki Oliwnego Gaju. Bo ten w opisie eventu jest, że ,,Sesja ruszy po 15 lipca.". Technicznie jest nadal po 15 lipca, ale już miesiąc, a sesji nie ma. No i zapytałam się Perseusa czy coś może wiadomo, ale no ona ma nieobeckę i mówi, że już nie jest Mg i że nie jest w stanie mi powiedzieć nawet czy event w ogóle się odbędzie.
No więc pytam się tak ogółu mg, bo to chyba event na MG bardziej i jakieś tam były zawirowania w grupie MG, więc się zastanawiam czy wiecie coś na temat eventu, czy został on porzucony czy komuś może przekazany, bo tak nwm czy czekać na odpowiedź czy co. Bo też mnie Perseus odesłała tutaj w sprawie gadania o evencie.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 15.08.2024

Rowena nie jest już MG, temat wydarzenia został przeniesiony do wydarzeń graczy o czym została poinformowana (jak i o tym, że może to wydarzenie odwołać). Inni MG nie będą tego prowadzili jak coś.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Matthias Delacour - 16.08.2024

Czy są przewidywane nagrody w postaci PD za udział w wydarzeniu gracza, jakim był Jeden wieczór pod Londynem?

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 16.08.2024

Tak, za jakiś czas pojawi się podsumowanie punktowe.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Erik Longbottom - 16.08.2024

Heloł,

mam pytanie z rodzaju a blast from the past. Przed Beltane Nora robiła członkom Zakonu Feniksa eliksiry chroniące przed ogniem, które liczyły się jako faktyczny element wyposażenie podczas eventu na Polanie Ognisk. Niektórzy tego potiona wykorzystali, inni nie (np. Erik XD).

Zauważyłem, że eliksir z tym samym działaniem jest dostępny w losowaniach na Lammas, więc tak mnie tknęło, czy mogę się jakoś zgłosić po odbiór tego eliksiru od Nory, żeby był dopisany do ekwipunku postaci skoro został niewykorzystany, czy raczej za dużo czasu minęło i to się po prostu nie liczy? XD Pytam z ciekawości, nie żebym był jakoś super napalony na ten item XD

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 16.08.2024

Na ten moment odpowiedź brzmi: nie możesz. Ona się być może zmieni w przyszłości (czyt. jak wrzucę tę listę elków i przewag do nich), ale nie powiem ci, w jaki sposób, żeby się potem z tego nie wycofywać.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Atreus Bulstrode - 28.08.2024

Nie jestem pewna czy pytać bezpośrednio u Norvela czy jednak tutaj więc proszę nie bić, ale ze statku dostaliśmy taki oto przedmiot;
— pobłyskująca perła (Pamiątka po wizycie na pewnym statku, wyrzucona zawsze do ciebie wraca. Użyta zapewnia krytyczne powodzenie dowolnej akcji w trakcie walki zamiast rzutu kością. Po jednym użyciu zamienia się w morską pianę.)
Moje pytanie jest natomiast takie; po jakim czasie perła wraca do właściciela? Od razu? Pod koniec dnia? Wtedy, kiedy jej potrzebuje?

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Norvel Twonk - 02.09.2024

(28.08.2024, 22:18 )Atreus Bulstrode napisał(a): Nie jestem pewna czy pytać bezpośrednio u Norvela czy jednak tutaj więc proszę nie bić, ale ze statku dostaliśmy taki oto przedmiot;
— pobłyskująca perła (Pamiątka po wizycie na pewnym statku, wyrzucona zawsze do ciebie wraca. Użyta zapewnia krytyczne powodzenie dowolnej akcji w trakcie walki zamiast rzutu kością. Po jednym użyciu zamienia się w morską pianę.)
Moje pytanie jest natomiast takie; po jakim czasie perła wraca do właściciela? Od razu? Pod koniec dnia? Wtedy, kiedy jej potrzebuje?

Tak naprawdę nie widzisz momentu, w którym perła wraca do postaci. Jeśli Atreus zostałby pobity w zaułku i ograbiony ze wszystkiego, to po obudzeniu się w Mungo, okazałoby się, że ta perła siedzi schowana za jego uchem albo ściska ją w ręku. Możesz ją postacią odłożyć na szafkę w domu a w podczas walki/krytycznej sytuacji postać niespodziewanie poczuje, że perła jest w jej kieszeni. I tak dalej.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Lyssa Dolohov - 12.09.2024

Dzień dobry, poproszę o interpretację tych rzutów w widmowidzeniu lusterka, które Louvain zabrał z mieszkania Alanny Carrow.