![]() |
|
Brenna A. Longbottom - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Brenna A. Longbottom (/showthread.php?tid=223) |
RE: Brenna A. Longbottom - Leon Bletchley - 09.11.2023 30.06.1972
Cześć, Tak. Musiałem zostać dłużej w pracy. To najbardziej nawiedzony departament w całym Ministerstwie Magii, więc co czwartek kiedy wychodzę zawsze po tej godzinie jestem jedynym grasującym tam widmem. Wszystkie inne dawno opuściły to miejsce albo siedzą grzecznie w swoich puszkach i jedynie straszą swoją ilością na półkach. PS. Wiem, że nie. Niektórym wyobraźnia potrafi płatać niezłe figle. Zwłaszcza w półmroku, rozświetlanym jedynie nikłym światłem różdżki. Leon RE: Brenna A. Longbottom - Avelina Paxton - 11.11.2023 03.06.1972
Przepraszam, że zawracam ci głowę, ale mam mały problem. Olivia zjadła jakąś czekoladkę i rymuje jak Shakespeare. Może spotkałaś się już z takim przypadkiem? Był u mnie w sklepie jakiś czas temu mężczyzna, który miał też problem z mową od czekoladek, ale nie dowiedziałam się jaki miały efekt. Wtedy miało mu minąć po całym dniu. Olivia się trochę martwi, że będzie rymować do końca życia. Ściskam,
Avelina P. RE: Brenna A. Longbottom - Rodolphus Lestrange - 13.11.2023 Sowa przyniosła Brennie liścik. W kopercie znajdowała się ususzona, zachowana w doskonałym stanie czterolistna koniczyna. Londyn 30.06.1972
Podobno przynosi szczęście, gdy nosi się ją przy sobie. RS RE: Brenna A. Longbottom - Olivia Quirke - 13.11.2023 Londyn 1207.1972
Brenno, Akurat dzisiaj byłam w niemagicznych częściach Londynu i zaszłam do sklepu, w którym dziwna kobieta wcisnęła mi kilka patyków. Podobno są lepsze niż te z naszych lasów - twardsze i bardziej wytrzymałe, a przy okazji nie rozpadają się na drzazgi, które mogłyby zranić psa. Dorzuciła kilka piłeczek i rozpłakała się, że jej szczeniaka potrącił samochód. Nie mam zwierząt, ale pomyślałam że może byś chciała przygarnąć te rzeczy dla swoich pupilów? Albo kojarzysz kto by chciał? Wylądowałam z całą torbą rzeczy gumowych piłek, gryzaków, patyków i smaczków i nie wiem, co z nimi zrobić. PS Mam wrażenie, że przy okazji mnie okradła, bo nie mogę znaleźć mugolskiego portfela, a dałabym sobie rękę uciąć, że go wzięłam. Całuję
Olivia RE: Brenna A. Longbottom - Victoria Lestrange - 14.11.2023 29.06.1972, Londyn
Bren, mówiłam Ci, że to może być ostatnia okazja na to, żeby zapytać go o imię i nazwisko. Czyli co, jakiś eksperymencik, czy cokolwiek tam robią, nie poszedł zbyt dobrze? Ach, pewnie masz na myśli młodego Rodolphusa. A o co chodzi, zrobił coś złego? Nie wiem czy „normalna” to dobre określenie, ale miło mi, że tak o mnie myślisz. A jak to się stało… No nie wiem…? Tak, oczywiście, że pamiętam. Po wszystkim rano dostałam sowę z pułapką na myszy i liścikiem ze smutną buźką. I co z tą lokalizacją? Vika RE: Brenna A. Longbottom - Merkuria Rosier - 14.11.2023
Szanowna Pani Longbottom, mamy przyjemność zaprosić Panią do udziału w naszym nadchodzącym pokazie mody Wszystkie kolory emocji, który odbędzie się pod koniec sierpnia bieżącego roku w Londynie. Wszystkie kolory emocji to wyjątkowe wydarzenie, które ma na celu ukazania siły i piękna ludzkich emocji za pośrednictwem mody oraz jesiennej kolekcji Domu Mody Rosier. Wierzymy w to, że dzięki fuzji modelek ze specjalnie zaprojektowanymi strojami, które oddadzą ich stan wewnętrzny, stworzymy niezapomniane doświadczenie dla publiczności. A kto mógłby się sprawdzić lepiej w odzwierciedleniu determinacji, jednej z najbardziej inspirujących i godnych podziwu emocji, jak nie jedna z najsłynniejszych czarownic w Brygadzie Uderzeniowej Ministerstwa Magii? Uwadze naszego zespołu nie uszedł także fakt, że zajęła Pani trzecie miejsce na podium w rankingu Najbardziej Uroczych Czarownic według tygodnika Czarownica! Jesteśmy pod wrażeniem bohaterskich czynów Pani i Pani współpracowników podczas złowieszczego ataku na festiwal z okazji Beltane, gdy dzielnie odpierała pani mroczne siły i uratowała wiele istnień. Pani imponująca kariera brygadzistki, w której wykazała się Pani odwagą, umiejętnościami i dążeniem do sprawiedliwości, to doskonały przykład tego, jak daleko może zajść zdeterminowana młoda czarownica. Bylibyśmy zaszczyceni, goszcząc Panią na naszym wybiegu. Jeśli przyjmie Pani nasze zaproszenie, oferujemy w razie potrzeby pełne zakwaterowanie w hotelu oraz hojną rekompensatę za poświęcony czas i wysiłek. Oczywiście będzie Pani także miała szansę poznać jedne z najbardziej wpływowych i kreatywnych osób w branży modowej, a także inne modelki. Aby potwierdzić swój udział, prosimy o odpowiedź na adres wskazany na dołączonej wizytówce. W przypadku wyrażenia zgody na kontynuację współpracy prześlemy więcej szczegółów na temat pokazu, w tym harmonogram, terminy przymiarek i prób generalnych. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt. Z niecierpliwością czekamy na wiadomość. Z poważaniem,
Merkuria Rosier
Dom Mody RosierRE: Brenna A. Longbottom - Patrick Steward - 16.11.2023 Dostałaś liścik, spłonął zaraz po tym jak go przeczytałaś. 30 czerwca 72
B.H.M. przekazała mi informacje, że Stanley Borgin wniósł odciętą głowę do biura aurorów. Informacje przekazała jej Poppy Vance. H. ma przekazać jeśli dowie się czegoś więcej. Przekaż info wszystkim, o których uważasz, że powinni wiedzieć. P. RE: Brenna A. Longbottom - Victoria Lestrange - 16.11.2023 29.06.1972, Londyn
Brenna, próbował Cię ugryźć? A przypadkiem nie jadłaś chwilę wcześniej jakichś pączków i nie pachniałaś słodziutkim lukrem? Może poczuł słodkości i nie mógł się powstrzymać. A tak serio to wiadomo co mu się przytrafiło? Mówił cokolwiek czy zupełnie zachowywał się bezsensownie? Oczywiście, że nie jest wyczerpująca. Musiało się stać coś, co każe Ci w ten sposób myśleć. Robił coś? Powiedział coś nieodpowiedniego? To czysta ciekawość, mam wrażenie, że moje kuzynostwo niezbyt zaskarbia sobie sympatię moich własnych znajomych i zastanawiam się co dokładnie jest tego powodem. W górach? Może na jakieś ptaki? Albo inne kozice dwórożne? Vi RE: Brenna A. Longbottom - Nora Figg - 17.11.2023 17.06.72
Brenn,Chciałam Cię zaprosić na skromną posiadówkę w Norze. W Lithę, kiedy słońce zajdzie zapraszam do siebie. Będziemy celebrować najdłuższy dzień w roku, a przy okazji moje urodziny. Norka RE: Brenna A. Longbottom - Mavelle Bones - 29.11.2023 06.07.1972
Promyczku, jesteś pewna, że nie powinnam pytać? To wygląda niepokojąco. Do liściku załączono przerysowane symbole. Odpowiedź na wiadomość |