Secrets of London
Pyskówka - Kruk Louvaina - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Pyskówka - Kruk Louvaina (/showthread.php?tid=1100)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Pyskówka - Kruk Louvaina - Severine Crouch - 14.09.2023

List - a raczej krótka wiadomość zapisana na odwrocie pomiętej ulotki sklepu z ekskluzywną damską bielizną - pojawił się na biurku Louvaina jeszcze tego samego dnia, w którym Prorok Codzienny opublikował artykuł o pojedynku Louvaina i Philipa.

Wiesz, że mogłabym Ci pomóc napisać pozew o zniesławienie, prawda? Jeśli w trakcie tego pojedynku umrzesz, to znajdę nekromantę, który Cię wskrzesi, a potem znów zabiję.

S.

P.S. Po dłuższym namyślę mam jednak nadzieję, że zgnieciesz go jak robaka. Co właściwie powiedział o Lori?

RE: Pyskówka - Kruk Louvaina - Victoria Lestrange - 15.09.2023

Drogi Louvainie,

obiło mi się o uszy to i owo. Byliście widziani na sabacie z okazji Beltane. Jeśli mogę zapytać, bo nie chcę się bawić w zgadywanie i plotki – o co właściwie poszło?

Zjawię się, oczywiście. Możesz na mnie liczyć. Ten pojedynek odbędzie się w dzień czy wieczorem?

Buziaki,
Victoria

RE: Pyskówka - Kruk Louvaina - Bellatrix Black - 15.09.2023

Mój najdroższy Kuzynie,

Mam nadzieję, że zarezerwowałeś mi miejsce w pierwszym rzędzie. Pragnę z bliska zobaczyć, jak ten pajac będzie uderzał twarzą w posadzkę. Nie wierzę, że potoczy się to inaczej, bo jesteś wspaniałym czarodziejem, on nie dorasta Ci do pięt najdroższy.
Oczywiście, że się pojawię, dziękuję serdecznie za zaproszenie.

Ściskam i nie mogę się doczekać,

Trixie

RE: Pyskówka - Kruk Louvaina - Darcy Lockhart - 18.09.2023

Panie Lestrange,

cieszę się, że artykuł przypadł Panu do gustu. Oczywiście, pojawię się na wydarzeniu i chętnie zdam z niego relację.
Życzę powodzenia podczas walki.

Z wyrazami szacunku
Darcy Lockhart

RE: Pyskówka - Kruk Louvaina - Atreus Bulstrode - 18.09.2023

Niezapomniany Louvainie!
Fenomenalny artykuł. Niewątpliwie znajdzie się w moim top 10. Cieszę się też, że nie planujesz nie pojawić się w dniu walki, ale jeśli coś się stanie, wiedz że będę na posterunku.
Za zaproszenia dziękuję, na pewno zrobię z nich dobry użytek.

Atreus

RE: Pyskówka - Kruk Louvaina - Vakel Dolohov - 20.09.2023

Louvainie,

a czemuż właściwie bijesz się z Nottem? Sięgnęły mnie plotki o nim i o Lorettcie, to ten dureń je rozpuścił? Nie pytam o ich prawdziwość, bo prędzej Anka użyłaby złego widelca, niż Loretta związała się z kimś, kto swoje życie poświęcił lataniu na kiju wbijającym się w jaja (bez urazy).

Vakel

RE: Pyskówka - Kruk Louvaina - Vakel Dolohov - 20.09.2023

Louvain,

nie pisz tak o mojej nastoletniej córce, albo staniesz się „faworytem nieba” w tym sensie, że nazwę następną odkrytą przez siebie gwiazdę na cześć zmarłego członka rodziny mojej żony.

Na pojedynek przyjdę.

Vakel

RE: Pyskówka - Kruk Louvaina - Eutierria - 30.09.2023

Rachunek Sumienia - Przetasowanie kart

Twoja przynależność do ugrupowania, jakim jest Spectrum, pozwoliła ci poznać bliżej panią Fawley, autorkę książek o trzecim oku i pasjonatkę spraw wykraczających poza powszechne pojmowanie wszechświata. Nie to, żeby panią Fawley ktoś o czarnomagiczne zainteresowania posądzał, ale... w istocie, przynajmniej zdaniem Czarnego Pana, jest ona pasjonatką magii zakazanej, z silnym ukierunkowaniem na nekromancję. Jest pewien, że jej wiedza i możliwości przydadzą się w badaniu twojej przypadłości, a także dalszych planach Śmierciożerców odnośnie pozyskiwania pradawnych mocy - chciałby zobaczyć ją w waszych szeregach, a ty twoim zadaniem jest to umożliwić, jako że masz do niej najłatwiejszy dostęp.

Po comiesięcznym spotkaniu Spectrum wszyscy spokojnie przechodzą do sali, w której odbywają się luźniejsze rozmowy, zanim wszyscy opuszczą budynek i udadzą się w swoje strony. Ty jednak wciąż pozostajesz w gabinecie wywoływań, zwracając na siebie uwagę pani Fawley. Spogląda na ciebie pytająco, nic jednak nie mówi. Coś w jej spojrzeniu sprawia jednak, że masz wrażenie, jakby domyślała się tego co zamierzasz jej zaoferować.

Twoją mistrzynią gry w tym wątku będzie @Rowena Ravenclaw. Skontaktuj się z nią prywatnie i ustalcie datę rozpoczęcia. Wiadomość jest częścią wielowątkowego wydarzenia, jakim jest rachunek sumienia. Rozgrywki mają zawierać minimum jeden rzut kością na akcję.

RE: Pyskówka - Kruk Louvaina - Loretta Lestrange - 30.09.2023

7.05.1972
Lou!

Jestem bezpieczna, nie będzie mnie przez pewien czas. Nie martw się!
Loretta

RE: Pyskówka - Kruk Louvaina - Atreus Bulstrode - 10.10.2023

27.06.1972

Lou,
Daję ci znać, że zaczęto przeprowadzać rytuał złamania tego, co ciągnęło się po Beltane i wrzuceniu (lub nie wrzuceniu) wianka na słup. Do rytuału potrzebny jest specjalny zestaw świec, którego składowe załączam w liście.

Pozdrawiam,
Atreus