Secrets of London
Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85)
+---- Dział: Aktualizacje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=63)
+---- Wątek: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) (/showthread.php?tid=2480)

Strony: 1 2

RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - Sandie Bell - 02.11.2024

Poprosiłabym o podmiankę koloru oczu w karcie, po zmianie wizerunku. Mam nadzieję, że to nie będzie problem, bo póki co tylko tutaj o nich wspomniałam. Konkretnie chodzi o ten fragment w cechach szczególnych, żeby zamiast zielonych były niebieskie:
Cytat:Poza tym jest niska i drobna, ma jasne włosy, duże, zielone oczy i niewielkie piegi na twarzy.

adnotacja moderatora
Wysłane PW Serduszko

RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - Cathal Shafiq - 03.01.2025

Zapomniałam o tym zupełnie przy rozliczeniu, a to mam już zaakceptowane - w związku z sumą Złodzieje różdżek, wymuszającą na postaci zmianę różdżki (rozegraną latem), prosiłabym o zmianę w KP z:
Różdżka: zakupiona w zakładzie Gregorovitchów, włos z ogona testrala, głóg, 10 cali
Na:
Berberys, serce smoka, dziewięć cali, średnio giętka.

(wg opisu Sumy powinnam to zgłosić w temacie ze zmianami w KP, nie byłam pewna, czy to ten, czy zmiany pierwszokwartałowe)

adnotacja moderatora
Kontakt na PW Nyan

RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - Olivia Quirke - 04.03.2025

Prosiłabym o zmianę w pochodzeniu (jest tam błąd, którego nie wyłapałam do tej pory).

Jest:
Pochodzenie: Córka Elyn Rove i Magnusa Quirke, oboje są absolwentami Hogwartu. Ojciec pracuje w Ministerstwie Magii, w Departamencie Kontroli Nad Magicznymi Stworzeniami, matka z kolei prowadzi własny sklepik z eliksirami na Pokątnej, niedaleko mieszkania - Pękata Fiolka. Wywodzą się z rodzin czystej krwi, jednak dla Quirków nie ma to większego znaczenia.

Powinno być:
Pochodzenie: Córka Elyn Rove i Magnusa Quirke, oboje są absolwentami Hogwartu. Ojciec pracuje w Ministerstwie Magii, w Departamencie Kontroli Nad Magicznymi Stworzeniami, matka z kolei prowadzi własny sklepik z eliksirami na Pokątnej, nad którym mieszka z całą rodziną - Pękata Fiolka. Wywodzą się z rodzin czystej krwi, jednak dla Quirków nie ma to większego znaczenia.

adnotacja moderatora
Zrobione Serduszko @Olivia Quirke

RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - The Lightbringer - 26.06.2025

Nie zauważyłam, że rozliczając Jima, nie wskoczyła mi w KP dodatkowa kropka do percepcji, którą sobie kupiłam za 100 PD. Powinnam mieć 2 kropeczki w percepcji, a mam 1. Z góry dziękuję za pomoc uwu

adnotacja moderatora
Już poprawiłam Serduszko @The Lightbringer

RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - Rodolphus Lestrange - 24.07.2025

Dzień dobry, mam babola i mieszkanie w Mieszkanie.

Zamieszkanie: dom w Little Hangleton oraz okazjonalnie mieszkanie w Mieszkanie Londynie (Aleja Horyzontalna)

Powinno być

Zamieszkanie: dom w Little Hangleton oraz okazjonalnie mieszkanie w Londynie (Aleja Horyzontalna)

adnotacja moderatora

RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - Lazarus Lovegood - 02.08.2025

Proszę o poprawienie w KP Lazarusa Zawady "Nerwica natręctw" tak, żeby działało formatowanie. Chyba cudzysłowy są nie takie. Poniżej jest wersja prawdopodobnie poprawna, ale poproszę o sprawdzenie, bo ja trochę nie ogarniam.

Kod:
[Zawada="Nerwica natręctw (I)"]Nie znosi niedokończonych spraw, pytań bez odpowiedzi i bylejakości. Symetria jest elegancka, a pewne liczby są po prostu lepsze od innych. Dzięki temu jest dokładny i precyzyjny, ale zdarza mu się fiksować się na drobiazgach.[/Zawada]

Dziękuję!

adnotacja moderatora
Poprawione Słodziutki
@
Lazarus Lovegood

RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - Nora Figg - 14.10.2025

hej, po 3 latach zauważyłam, że w doświadczeniu (w kp) mam babola

Nora przez długi czas pracowała u swojej babci z rodziny Abbott w domu Godryka, gdzie nabywała doświadczenia, aby otworzyć swoją własną knajpę.

Nora nie pracowała na prywatne zlecenie u żadnego Godryka XD

powinno być:

Nora przez długi czas pracowała u swojej babci z rodziny Abbott w Dolinie Godryka, gdzie nabywała doświadczenia, aby otworzyć swoją własną knajpę.

adnotacja moderatora
Poprawione! @Nora Figg

RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - Victoria Lestrange - 24.10.2025

Tu poproszę o poprawkę w zdaniu, bo zabrakło jednego słowa (tego pogrubionego nie ma xD) Pwease
O zdolnościach:
(...)
Jej wiedza o świecie zawsze ograniczała się tylko i wyłącznie do czarodziejskiej społeczności, jednak wrodzona ciekawość i głód wiedzy, a także skutki Beltane, sprawiły że stała się nieco bardziej otwarta i zaczęła poszerzać swoją wiedzę na różne tematy, w tym religijne, ale też w małym stopniu mugolskie. (...)

I poprawka literówek w opisie zawady (tu już cały opis poprawny):
Kod:
[Zawada="Bezsenność (II)"] Nabawiła się jej jeszcze w Hogwarcie, kiedy ślęczała nad książkami do późnych godzin, bo inaczej nie byłaby najlepsza. Po szkole wpadła w wir pracy, a to nie pomogło w zadbaniu o siebie. Teraz co jakiś czas musi zażyć eliksirów bądź zapalić kadzidło, by łatwiej zasnąć.[/Zadawa]

adnotacja moderatora

RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - The Edge - 25.03.2026

Zauważyłam u siebie pewną nieścisłość - mam zawadę Brak dokumentów III, nie mam więc aktu urodzenia, a jednak w stanie cywilnym mam wpisane kawaler. Ogjeń Taki zapis nie może istnieć, bo Edge w dokumentach MM nie istnieje. Może w takim razie wpisać tam nazwę zawady albo kreskę?

adnotacja moderatora
Zmienione Serduszko @The Edge

RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - Anthony Shafiq - 31.03.2026

W związku z dziś odkrytą moją pomyłką, proszę o zmianę koloru aury Anthony’ego. Obecnie ma niebieską ze srebrem, chciałabym, żeby pozostawione samo srebro.

Dziękuję Serduszko

adnotacja moderatora
Zmienione Serduszko @Anthony Shafiq