![]() |
|
Kruk Eden - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Kruk Eden (/showthread.php?tid=284) |
RE: Kruk Eden - Elliott Malfoy - 06.01.2023 ![]() Po ceremonii pogrzebowej zapraszamy na poczęstunek w rezydencji. Prosimy o potwierdzenie swojej obecności przez odpisanie na ten list.
Z wyrazami szacunku,
Pogrążony w żałobie mąż Do zaproszenia dołączona była jeszcze jedna, mała karteczka, na której litery zaczęły się pojawiać dopiero, gdy Eden jej dotknęła. Po przeczytaniu spłonęła. Ubierz się na biało. Będzie dobry alkohol i mnóstwo ludzi. Będę robił notatki kto płakał najwięcej, mam nadzieję, że później wymienimy relacje. Na zdrowie,
E Więcej info: Klik RE: Kruk Eden - Elliott Malfoy - 29.01.2023 Edytka, Pierwsze - poproś o fakturę, w której wykonawca napisze tylko o tym ile wykorzystuje materiału oraz swojego czasu na obrobienie go, ale nie określa na co ten materiał, potem wrzuć w koszta wyposażenia nowego mieszkania jako zasłony. Drugie - poproś o fakturę, ale kupując pare rzeczy na raz, bez dokładnego określenia jakie kolory mają zakupione przedmioty, a później przekaż inne ubrania (ale takiego samego rodzaju jak te, które są w spisie) na rzecz potrzebujących - nikt nie musi wiedzieć, że to ty jesteś w potrzebie - i wpisz w rozliczenia roku jako działalność charytatywną. Za późno - zaśmiałem się,
PS. W tym sklepie na Pokątnej, tym obok sklepu z garniturami, Simone kupowała sobie kiecki, zawsze mi tam wszystko wypisywali tak, jak chciałem. Chyba ci o tym wspominałem ostatnio po obiedzie w domu. Elliott
RE: Kruk Eden - Elliott Malfoy - 29.01.2023 Edyta, Będę ten list nosił ze sobą w razie jakbyś znowu chciała wejść i ze mną porozmawiać w trakcie jakiegoś spotkania i wypaliła w sali pełnej urzędników 'a co jakbyśmy zaczęli drukować pieniądze?'. Tak tylko żeby ustanowić trochę dominacji, trudne czasy wymagają trudnych decyzji. Ucałuję - przed snem,
Elliott
PS. Przydała się też do wyprodukowania Nicholasa, aż zaskakujące, że wyszedł, jaki wyszedł. Geny Fortinbrasa jednak się do czegoś przydały i nawet w tej sytuacji zdominowały słabości. RE: Kruk Eden - Perseus Black - 15.02.2023 Najwspanialsza Eksszwagierko,
Rozglądam się za domem w okolicach Londynu. Zależy mi przede wszystkim na miejscu, w którym będę mógł przyjmować prywatnie pacjentów. Duży ogród to dodatkowy atut. Nie orientujesz się może, czy któryś z Twoich znajomych z giełdy mieszkaniowej nie miałby czegoś podobnego na sprzedaż? Pozdrawiam serdecznie,
Perseus
P.S. Tanio sprzedam moje obecne mieszkanie przy Alei Horyzontalnej. Dla Ciebie za symbolicznego jednego galeona. RE: Kruk Eden - Perseus Black - 16.02.2023 Córo Ogni Piekielnych,
Owszem, mam. Z najdzikszą przyjemnością obejrzałbym je osobiście. Lokatorzy mi nie przeszkadzają, przeprowadzkę planuję najwcześniej latem. Czy pasuje Ci 9 kwietnia na prezentację? To nie jest jałmużna, na rany Morgany, tylko propozycja biznesu. Nie chce tego mieszkania, każdy jego centymetr przypomina mi o najbardziej niezręcznym okresie w moim życiu Może jeszcze mam w nim otworzyć gabinet terapii dla par? ... W sumie to nie jest taki zły pomysł. W sensie, z samym gabinetem, ale nie dla par. Na parterze zrobiłbym więc gabinet, a na piętrze mikroapartamenty po 6 metrów kwadratowych. Dzięki Eden, Ty to jednak jesteś sprytna. Przesyłam całusy,
Perseus RE: Kruk Eden - Eunice Malfoy - 16.02.2023 02.04.1972
Eden, moja droga, nie masz może chwilowo dostępnego mieszkania, w którym mogłabym się zatrzymać na parę dni? Nie chcę wracać do Wiltshire, a do Rosemary House wolę się nie przenosić, dopóki nie zostaną wprowadzone modyfikacje w zabezpieczeniach. Jakbym nagle zniknęła, albo coś mi się stało, to z dużą dozą prawdopodobieństwa możecie podejrzewać Perseusa. E. RE: Kruk Eden - Elliott Malfoy - 16.02.2023 2 Kwietnia '72
Eden, jeżeli adresowałbym ten list do kogokolwiek innego zawarłbym odpis sytuacji w krótkim 'martwię się o stabilność emocjonalną naszej młodszej siostry', ale z racji że piszę do Ciebie to zobacz sama, dołączyłem wysłany mi przez nią list. Nie mogę jej przecież napisać, że histeryzuje, bo wyjdzie, że jestem nieczuły wobec jej krzywdy, ale definitywnie uważam, że przesadza. Znam Perseusa od dziecka, ty z resztą też. Fakt, że ojciec postanowił ją za niego wydać wydawał mi się od początku niesamowicie irracjonalny, ale Fortinbrasa nigdy nie interesuje nic poza powierzchowną logiką i zyskiem, a potem wszyscy inni dookoła muszą ponosić konsekwencje. Jeżeli Eunice do Ciebie napisze - mogłabyś jej spróbować przemówić do rozumu? Ja, siłą rzeczy, będąc blisko z Perseusem, mam w tej kwestii związane ręce. E. RE: Kruk Eden - Elliott Malfoy - 18.02.2023 2 Kwietnia 1972
Eden, mimo wszystko, dobrze wiedzieć, że posiadamy na temat tego ambarasu względnie takie samo zdanie. Zdradę, natomiast pozostawiam w Twoich rękach, aktualnie masz ku temu najlepsze warunki. Morderstwo będzie musiało poczekać, może być wysiłkiem duetu lub, jeżeli chcemy angażować rodzinę w grupowe aktywności, nawet większej ilości osób. E. RE: Kruk Eden - Perseus Black - 21.02.2023 ![]() RE: Kruk Eden - Jamil Anwar - 22.02.2023 Szanowna Pani Lestrange,
piszę do Pani z polecenia Elliotta Malfoya. Wskazał mi Panią jako osobę, która będzie w stanie pomóc mi w znalezieniu mieszkania. Szukam niewielkiego lokum, nie musi znajdować się ono w Londynie, ponieważ pracuję w terenie poza tym miastem. Liczę na Pani pomoc i z góry serdecznie dziękuję. Muszę jednak przyznać, że cena gra tu rolę i im niższa, tym lepsza. Z wyrazami szacunku, Jamil Anwar |