![]() |
|
Listy do F. - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Listy do F. (/showthread.php?tid=3502) Strony:
1
2
|
RE: Listy do F. - Cynthia Flint - 11.03.2025 Dægberht,
muszę przyznać, że wiadomość od Ciebie bardzo miło mnie zaskoczyła. Nie pamiętam już, kiedy ostatni raz się widzieliśmy — zbyt dawno. Pozdrów ich ode mnie, z uśmiechem wspominam wizyty u nich, gdy z Castielem byliśmy jeszcze dziećmi. Daj mi znać, gdy będziesz miał wolne popołudnie i z przyjemnością zmienię się z kimś w pracy. To nie będzie problem. Oh, czyli powinnam się go spodziewać w kostnicy w ramach tajemniczego zgonu? Nie mogę się doczekać, aż pokażesz mi efekt swojej pracy. Ciężko o dobry specyfik na bezsenność. Mam nadzieję, że na dobre, a nie tylko na dłużej. Cynthia RE: Listy do F. - Victoria Lestrange - 12.07.2025 List wysłany rankiem
10.09.1972, Londyn
Dægberhcie, czy wszystko jest u Ciebie w porządku? Co z Twoim mieszkaniem? Jak ma się Abigail i Twoi rodzice? Czy potrzebujesz jakiejś pomocy? Co z Kapitanem? U mnie w porządku – żyję, moja rodzina też. Koty całe, ale wystraszone, na szczęście moje mieszkanie przetrwało. Victoria RE: Listy do F. - Bard Beedle - 14.09.2025 Czy gołąb pocztowy odnalazł Flinta? A może był on gdzieś tak daleko na morzu, że nie szło go wytropić? Cóż. Jeśli się gołębiowi udało w nocy z 18/19.09 - w ręce Dægberhta wpadło zaproszenie od pewnej małej, nokturnowej ghoulki z Necronomiconu.
![]() Ewentualne odpowiedzi, zażalenia i chęć przyjścia na parę chwil w Mabon do Necronomiconu bardzo proszę przesyłać do Lorraine Malfoy / Baldwina Malfoy'a RE: Listy do F. - Peregrinus Trelawney - 10.11.2025 Karteczka na blacie w kuchni; mam nadzieję, że czasem tam bywasz.
![]() Wizyta w Necro — Mabon Zrobiłem wywiad. Jeśli tak jak ja nie miałeś pomysłu na coś małego dla Fridy (choćby za te urocze zaproszenia), może Ci pomoże, że jej ulubionym zwierzątkiem jest biedronka. Nie znam się na dzieciach, ale wydaje mi się, że to ważne. RE: Listy do F. - Peregrinus Trelawney - 06.12.2025 14/09
![]() Nie gniewam się. Nic się nie stało. Mam wuja, który zajmuje się po godzinach remontami i renowacjami, zdolna złota rączka. Odezwę się do niego i zobaczę, kiedy może przyjść. RE: Listy do F. - Helloise Rowle - 05.02.2026 20/09
Wróciłam do MV.
W ziemi znalazłam fiolkę. Jestem prawie pewna, że świeciła. W środku srebrzysty eliksir. Ugotował się w moich rękach, stopił szkło i wyparował, nie czyniąc krzywdy. Zostawił zapach: księżycowa rosa, woda różana, krew. Krew dziwna, bo pachniała źle. Mam myśli. Co powstało pierwsze: ten eliksir czy czarna róża? Musi być między nimi połączenie, tylko w którą stronę? Eliksir wspiera czarne róże czy czarną różę wykorzystuje się w eliksirze? Sprawdzę oba, choć nie mam wielkich nadziei, bo krew to jedna wielka niewiadoma. Ktoś mi zasugerował, że to zawartość tej fiolki przemieniła klasyczną różę w czarną, ale to nie ma sensu, skoro je już takie przywieziono. Dobrego Mabon.
H |