Secrets of London
Dearg Dur - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Dearg Dur (/showthread.php?tid=3640)

Strony: 1 2 3 4

RE: Dearg Dur - Oleander Crouch - 26.11.2024

Hej!! Nie było mnie chwilę i mi przeleciało zgłoszenie tego, sorki. Brałem udział w Śnie Nocy Letniej, możnaby jeszcze dodać punkty za to?

Zgłoszenie po odznakę za wydarzenie - Sen Nocy Letniej

Link lub linki do fabularnych postów: 6 postów.

1. 498
2. 500 (opisuje z kim postać stoi i rzucam kostka, wiec jest 525 na liczniku)
3. 227
4. 471
5. 500 (tak samo jak wyżej, 518, bo opisuje co postac robi)
6. 406

W sumie 2,602 słów.

Dodatkowe aktywności:
  • przygotowanie wystąpienia - sama gra oraz towarzyszące temu 'efekty' specjalne (choreografia powinienem to nazwać, bo też nie widzę sytuacji, w której Oleander dałby komukolwiek innemu wtrącać się w jego poczucie estetyki, chyba, że w kontekście praktycznym)
  • Samo wystąpienie - gra na fortepianie,
  • Zaproszenie na wydarzenie Desmonda, matki oraz Severine (siostra)
  • Otrzymanie Lauru od Camille, Beatrice (matka NPC) oraz od Pani Burke (NPC)
  • Powrót/zaproszenie do powrotu do członkostwa Muzy (rozmowa z Avery po występie)
  • Zakładam też, że podbicie sobie popularności w kontekście muzyki/sztuki (post z plotkami od MG - rzut)
  • Bycie ulubionym artystą stanowczo starszych od siebie kobiet
  • Flirtowanie z Desmondem ze sceny

RE: Dearg Dur - Dearg Dur - 27.11.2024

(26.11.2024, 01:14 )Oleander Crouch napisał(a): Hej!! Nie było mnie chwilę i mi przeleciało zgłoszenie tego, sorki. Brałem udział w Śnie Nocy Letniej, możnaby jeszcze dodać punkty za to?

Zgłoszenie po odznakę za wydarzenie - Sen Nocy Letniej

Link lub linki do fabularnych postów: 6 postów.

1. 498
2. 500 (opisuje z kim postać stoi i rzucam kostka, wiec jest 525 na liczniku)
3. 227
4. 471
5. 500 (tak samo jak wyżej, 518, bo opisuje co postac robi)
6. 406

W sumie 2,602 słów.

Dodatkowe aktywności:
  • przygotowanie wystąpienia - sama gra oraz towarzyszące temu 'efekty' specjalne (choreografia powinienem to nazwać, bo też nie widzę sytuacji, w której Oleander dałby komukolwiek innemu wtrącać się w jego poczucie estetyki, chyba, że w kontekście praktycznym)
  • Samo wystąpienie - gra na fortepianie,
  • Zaproszenie na wydarzenie Desmonda, matki oraz Severine (siostra)
  • Otrzymanie Lauru od Camille, Beatrice (matka NPC) oraz od Pani Burke (NPC)
  • Powrót/zaproszenie do powrotu do członkostwa Muzy (rozmowa z Avery po występie)
  • Zakładam też, że podbicie sobie popularności w kontekście muzyki/sztuki (post z plotkami od MG - rzut)
  • Bycie ulubionym artystą stanowczo starszych od siebie kobiet
  • Flirtowanie z Desmondem ze sceny

Punkty i odznaka wleciały <3 , mecenasi dopisani do zamknięcia sesji.

@Oleander Crouch

RE: Dearg Dur - Geraldine Greengrass-Yaxley - 30.11.2024

Mam pytanie, jak po evencie wygląda sytuacja z osobami, które kojarzyły Thorana jako brata bliźniaka Geraldine? Czy zniknął on z ich pamięci?

RE: Dearg Dur - Dearg Dur - 01.12.2024

(30.11.2024, 23:33 )Geraldine Yaxley napisał(a): Mam pytanie, jak po evencie wygląda sytuacja z osobami, które kojarzyły Thorana jako brata bliźniaka Geraldine? Czy zniknął on z ich pamięci?

Nie zniknął. Osoby, które kojarzyły Thorana jako brata bliźniaka Geraldine nadal go pamiętają. Raz włożone do głowy postaci fałszywe wspomnienia zostają tam, są trwałe. Podobnie jak inne wspomnienia można usunąć je za pomocą hipnozy.

RE: Dearg Dur - Stanley Andrew Borgin - 18.05.2025

Moje uszanowanko,
Przychodzę z pytaniem, ponieważ wraz z Menodorą wybraliśmy przemoc i Crawleyówna próbuje nagle się bawić w budowlankę, więc potrzebuję podpowiedzi. Jak wygląda sprawa z akcją? Czy w momencie mojej odpowiedzi ściana jest już "postawiona" czy mam jeszcze akcję zanim ten mur powstanie?

Pozdrawiam serdecznie

RE: Dearg Dur - Dearg Dur - 20.05.2025

(18.05.2025, 17:52 )Stanley Andrew Borgin napisał(a): Moje uszanowanko,
Przychodzę z pytaniem, ponieważ wraz z Menodorą wybraliśmy przemoc i Crawleyówna próbuje nagle się bawić w budowlankę, więc potrzebuję podpowiedzi. Jak wygląda sprawa z akcją? Czy w momencie mojej odpowiedzi ściana jest już "postawiona" czy mam jeszcze akcję zanim ten mur powstanie?

Pozdrawiam serdecznie

O sukcesie podjętej akcji decyduje podsumowanie mistrza gry, więc na tym etapie mur jeszcze nie powstał, ale zaklęcie przeciwniczki "jest rzucane". Ponieważ zaklęcia nie wymagają słów, Twoja postać wie tylko tyle, że Dora chce coś wyczarować i masz przestrzeń opisać swoją reakcję na to. Akcja Dory i reakcja Stanleya dzieją się niemal w tym samym momencie, podobnie jak w poprzedniej turze miało to miejsce z akcją Stanleya i reakcją Dory.

Twój następny post z reakcją na działanie Dory ma miejsce zanim mur powstanie.

@Stanley Andrew Borgin

RE: Dearg Dur - Stanley Andrew Borgin - 21.05.2025

Moje uszanowanko ponownie.
Przychodzę z dwoma pytaniami odnośnie pokedynku.
Pytanie numero uno - w poście jest wspomniane, że mur przestał wzrastać wraz z upadkiem Menodory. Zakładam, że zdążył wznieść się do poziomu, który uniemożliwia po prostu przejścia nad nim?
Pytanie numero dos (jeżeli pytanie numer jeden okaże się prawdą) - czy można użyć rozproszenia na czar Menodory, który utworzył ścianę? Czy w grę już raczej wchodzą tylko środki przymusu wyburzeniowego (np. kształtowanie)?

Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę smacznej kawusi

RE: Dearg Dur - Dearg Dur - 21.05.2025

(21.05.2025, 21:56 )Stanley Andrew Borgin napisał(a): Moje uszanowanko ponownie.
Przychodzę z dwoma pytaniami odnośnie pokedynku.
Pytanie numero uno - w poście jest wspomniane, że mur przestał wzrastać wraz z upadkiem Menodory. Zakładam, że zdążył wznieść się do poziomu, który uniemożliwia po prostu przejścia nad nim?
Pytanie numero dos (jeżeli pytanie numer jeden okaże się prawdą) - czy można użyć rozproszenia na czar Menodory, który utworzył ścianę? Czy w grę już raczej wchodzą tylko środki przymusu wyburzeniowego (np. kształtowanie)?

Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę smacznej kawusi

1. Rzeczywiście przeskoczenie muru przy Aktywności Fizycznej [k1] może nastręczać trudności
2. Fizyczne efekty Kształtowania i Transmutacji można jak najbardziej zniknąć/cofnąć Rozproszeniem.

@Stanley Andrew Borgin

RE: Dearg Dur - Brenna Longbottom - 14.07.2025

Pytanie - czy istnieje możliwość namierzenia (oraz sprawdzenia, ale pewnie zanim zbierze się jakieś info, trzeba wiedzieć, gdzie mieszkają/pracują) braci Bumfuzzle i co należałoby zrobić w tym kierunku? (Grałam póki co tylko sesję, że chce ich znaleźć, nie z samym szukaniem, bo nie wiem, jak się za to zabrać - czy jakieś podstawowe dane po prostu można wziąć z Ministerstwa i uznać, że się je posiada bez wielkich kampanii? Albo są regularnie zatrudniani na takich imprezach, więc jakiś artysta/mecenas może ich kojarzyć i uderzać do tych osób z sesjami? Czy może trzeba jakieś dane próbować kraść albo sprawdzać kroniki Hogwartu za nazwiskiem, co by poznać daty ich urodzenia i szukać wspólnych znajomych lub jeszcze inaczej kombinować? Mam tu rozegrać jakąś konkretną sesję/rzucać na coś konkretnego?)

RE: Dearg Dur - Dearg Dur - 15.07.2025

(14.07.2025, 23:37 )Brenna Longbottom napisał(a): Pytanie - czy istnieje możliwość namierzenia (oraz sprawdzenia, ale pewnie zanim zbierze się jakieś info, trzeba wiedzieć, gdzie mieszkają/pracują) braci Bumfuzzle i co należałoby zrobić w tym kierunku? (Grałam póki co tylko sesję, że chce ich znaleźć, nie z samym szukaniem, bo nie wiem, jak się za to zabrać - czy jakieś podstawowe dane po prostu można wziąć z Ministerstwa i uznać, że się je posiada bez wielkich kampanii? Albo są regularnie zatrudniani na takich imprezach, więc jakiś artysta/mecenas może ich kojarzyć i uderzać do tych osób z sesjami? Czy może trzeba jakieś dane próbować kraść albo sprawdzać kroniki Hogwartu za nazwiskiem, co by poznać daty ich urodzenia i szukać wspólnych znajomych lub jeszcze inaczej kombinować? Mam tu rozegrać jakąś konkretną sesję/rzucać na coś konkretnego?)

Dane braci Bumfuzzle są dostępne w aktach zamkniętej sprawy. Jeśli chcesz (sama lub z kimś) rozegrać wykradzenie pozyskanie tych akt w całości, potrzebna będzie sesja z mg. Jeżeli chcesz tylko podejrzeć dokumenty dla uzyskania wspomnianego adresu - możesz założyć, że go masz.

Podjęcie próby skontaktowania się z nimi i dostania kolejnych informacji wymaga przeprowadzenia Śledztwa. To może być sesja z mg, ale też może być tylko jeden post z deklaracją jak to Śledztwo jest przeprowadzone. W takim poście musisz opisać jak chciałabyś podejść do tej rozmowy, ewentualnie z jakich umiejętności magicznych skorzystać w ramach infiltracji rodzeństwa. Możesz to robić sama lub z kimś - do dwóch dodatkowych osób.

Podlinkuj mi potem w temacie konsultacji start sesji lub post_y z deklaracją. W przypadku drugiego dam znać na którą Cechę rzucić w zależności od fabularnego opisu podjętych działań.

@Brenna Longbottom