Secrets of London
Gołomp Charlesa - Brendon - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Gołomp Charlesa - Brendon (/showthread.php?tid=451)

Strony: 1 2 3

RE: Gołomp Charlesa - Brendon - Brenna Longbottom - 14.03.2023

Zamiast odpowiedzi na notatkę kolejnego dnia znalazłeś pod drzwiami pokoju drewniane pudełko.
W środku był pełen zestaw do pielęgnacji włosów, w tym słynny szampon Ulizanna, wynaleziony przez Potterów.

RE: Gołomp Charlesa - Brendon - Sarah Macmillan - 26.03.2023

Zaproszenie

[Obrazek: image.png]

Więcej informacji tutaj.

RE: Gołomp Charlesa - Brendon - Brenna Longbottom - 03.04.2023

Odpowiedź na tę wiadomość

7.04.72

Jules,

mam nadzieję, że (poza fatalnym stanem włosów, nie pokazuj się tak mojej babci, wieczorem wpada do mamy z wizytą) nic ci nie jest?
Cieszę się, że uratowałeś komuś życie. Mniej, że sam byłeś zagrożony. Poślę informację do departamentu kontroli nad magicznymi stworzeniami i sprawdzę, czy ktoś jeszcze nie zgłaszał podobnych przypadków.
Czy ta gwiazda teatru ma jakieś nazwisko?

Bren

PS. Jeśli chcesz pozawracać głowę mojego bratu, nie będę Cię powstrzymywać, ale co do mnie, nie musisz się krępować. Możesz przyjść z każdą sprawą. Zwłaszcza, że ktoś, kogo żywcem próbowała zjeść ryba (syrena?), to nie jest pierdoła.

RE: Gołomp Charlesa - Brendon - Brenna Longbottom - 05.04.2023

Latający samolocik wpadł w odpowiedzi na wiadomość.

Na razie czekam na odpowiedź od Rowle'a - to bardziej działka departamentu kontroli magicznych stworzeń. Ale przyznaję, że jak popatrzyłam na statystyki, trochę się zaniepokoiłam, możliwe, że tych syren jest więcej. Nie włócz się za blisko morskich brzegów, dobrze?
Ostatnio bardzo często słyszę/czytam o "odpoczynku". Chyba muszę sprawdzić jego znaczenie w słowniku. Brzmi, jak nazwa jakiejś brzydkiej choroby. A tak na poważnie - majowe grille u Longbottomów to tradycja! Zaczynamy wtedy sezon. Będą kiełbaski, smażony boczek, steki i oczywiście pianki. Ognisko i grill nie są ważne bez pianek.

PS. Oczywiście jesteś zaproszony, to tak na wypadek, gdybyś uznał, że my będziemy grillować, a ty spoglądać na nas ze smutną miną przez okno.

Oj, bez przesady. Czytałam wczoraj wieczorem komiks ze Spider Manem. (Nie pytaj.) Jestem pewna, że to się liczy jako odpoczynek.
Napraw lepiej tę książkę i to tak, żeby mama nie widziała.
Co do osób z zewnątrz - pogadamy o tym wszyscy, jak zabierzemy się do szykowania grilla. Niech najpierw pogoda trochę się poprawi.
Ponurak czuje się samotny? Muszę spytać Dani, czy ona też nie chciałaby pieska.

Nauczyciele w Hogwarcie czasem miewali tajemnicze zaćmienia. Mnie na przykład mianowali prefektem. Do tej pory podejrzewam, że opiekunka Gryffindoru rzuciła czarem na ślepo w listę dziewczyn z roku i padło na mnie.
Jeśli potrzebujesz spokoju, domek ogrodnika jest do dowolnego użytku. Wystarczy wywiesić na drzwiach kartkę "zajęte" i nikt nie wejdzie. Spacery po wrzosowiskach też są dobrą metodą na oczyszczenie głowy. (Niektórzy twierdzą, że widzieli na nich ducha Gryffindora. Może ci się poszczęści.) A gdybyś potrzebował pogadać, wiesz, gdzie mnie znaleźć.

PS. Co do Dani, nie rób sobie nadziei. Jestem pewna, że przynajmniej ze dwudziestu facetów już stoi w tej kolejce do adopcji.

Miłego czytania.

Pod drzwi wsunięto jeden z pierwszych zeszytów ze Spider Manem z 62 roku.

RE: Gołomp Charlesa - Brendon - Alastor Moody - 15.07.2023

Myślałem trochę o tym, co zobaczyłem na Polanie i o tym, co mówiłeś mi w trakcie ataku i postanowiłem zaoferować Ci to, czego prawdopodobnie potrzebujesz - odpisz na ten list jeżeli chcesz, żebym Cię przeszkolił do działania w takich sytuacjach jak tamta. Nie mam tyle czasu, żebyśmy się spotykali się codziennie. Będziesz musiał dostosować się do mojego trybu pracy, nie odwrotnie.

A. Moody

RE: Gołomp Charlesa - Brendon - Brenna Longbottom - 17.07.2023

Brenna podrzuciła liścik przed wyjściem do pracy.

14.05.72

Kiedyś obiecałam, że jeśli będziesz chciał walczyć - będziesz mógł. Jeżeli po Beltane wciąż jesteś tym zainteresowany, w wolnej chwili zajrzyj do mnie albo do Erika. Rozmawiałam już na ten sam temat z Heather.
B.

RE: Gołomp Charlesa - Brendon - Heather Wood - 03.08.2023

List został napisany dosyć niewyraźnie, jak na Heath
Londyn 02.05.1972 wieczór

Jules,

Jestem w Mungu, przenieśli mnie tu z Kniei. Nie widziałam Cię po tym wszystkim. Mam nadzieję, że masz się dobrze, Cameron mówił, że żyjesz.
Dziękuję za pomoc, gdyby nie Ty mogłoby być ze mną kiepsko. Tak naprawdę niewiele pamiętam z tego, co się wydarzyło, chyba straciłam przytomność.

Ruda