![]() |
|
Orion Bulstrode - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Orion Bulstrode (/showthread.php?tid=506) |
RE: Orion Bulstrode - Brenna Longbottom - 09.09.2023
22.05.72
Orionie, słyszałam, że zajmowałeś się śledztwem odnośnie ciał, znalezionych niedawno w Kniei. Jest to zapewne część znacznie większej sprawy, która żywo mnie interesuje. Czy zechciałbyś opisać mi, co znaleźliście lub spotkać się i wymienić informacje? Dolina to mój dom i bardzo nie podoba mi się to, co ostatnio się w niej dzieje. Pozdrowienia Brenna Do liściku dołączono pączka z Nory Nory. RE: Orion Bulstrode - Brenna Longbottom - 09.09.2023
23.05.72
Orionie, nie uwierzysz, w żabie była Artemesia Lufkin. Brakowało mi jej w kolekcji, a mam tych kart już chyba ze dwieście (nie licząc powtórek, oczywiście). To prawda, jeżeli chcesz dostać opowieść o pewnym nawiedzonym domu, wolałabym nie opisywać tego listownie. Powinnam być w stanie wyrwać się 25 maja wieczorem, 29 maja po południu albo 31 maja. Czy któraś z tych dat Ci pasuje? Pozdrawiam Brenna RE: Orion Bulstrode - Brenna Longbottom - 10.09.2023
23.05.72
Orionie, nie zbierasz kart z czekoladowych żab...? To jest straszna tajemnica, do której nie powinieneś przyznawać się tak beztrosko. Powiedzmy, że problem jest poważny, co widać po ogłoszeniu zakazu wstępu do Kniei. A mnie bardzo zależy, by się z nim uporać. 18 maja doszło do kilku przykrych wydarzeń. W jednym z nich brałam udział, umówiłam się już z osobą, która ma informacje o drugim i chętnie dowiem się, co ustaliliście odnośnie tych ciał. Co powiesz na kawiarnię przy Horyzontalnej albo Fontannę Szczęśliwego Losu? Chyba mieszkacie gdzieś w pobliżu, nie będziesz musiał biegać po Londynie. Brenna RE: Orion Bulstrode - Atreus Bulstrode - 11.09.2023 17.06.1972
Musisz wiedzieć, że zostałem najsłynniejszą osobą w rodzinie Bulstrode. 1:0, stawiasz mi obiad. Mama kazała. Twój najlepszy brat
Atreus
do listu został załączony artykuł z Proroka Codziennego
RE: Orion Bulstrode - Atreus Bulstrode - 11.09.2023 17.06.1972
Nie wiem w jakim świecie ty żyjesz, że myślisz że jest to pojedynek na śmierć i życie. Dwa, gdybyś przeczytał artykuł ze zrozumieniem, to byś wiedział, że ja akurat w nic się nie wplątałem i jestem tam tylko po to, żeby wesprzeć swojego drogiego przyjaciela. Deseru to ty nie dostaniesz przy następnym rodzinnym obiedzie. A. RE: Orion Bulstrode - Mavelle Bones - 17.09.2023 28.05.1972
Smacznego!M.B. PS. Nie podbieraj Atreusowi. PS2. A może ktoś coś przekręcił i to on podbiera Tobie? RE: Orion Bulstrode - Florence Bulstrode - 07.10.2023 22.05.72 Orionie, wczoraj w Dolinie Godryka byłam świadkiem dziwnego wydarzenia. Znikąd pojawił się pozbawiony głowy człowiek, który biegł prosto na mnie. W zetknięciu okazał się niematerialny, ale nie przypominał duchów, jakie widywaliśmy w Hogwarcie. Ze względu na to, że Ministerstwo interesuje się po Beltane Doliną Godryka, pomyślałam, że powinniście z Atreusem wiedzieć. Pozdrowienia. Florence RE: Orion Bulstrode - Laurent Prewett - 07.10.2023 List dotarł wieczorem. 11.06.1972, New Forest
Drogi Orionie, ekscesy, jakie miały ostatnio miejsce wygnały mnie na wycieczkę do Francji. W ramach rekonwalescencji i wakacji. Miałem nieprzyjemny wypadek, na szczęście już jest wszystko dobrze. Nie mogę narzekać na mojego medyka, a i przyjaciółka z talentem do eliksirów bardzo mnie wsparła. Victoria Lestrange, być może o niej słyszałeś od Atreusa chociażby? W każdym razie - nie masz o co się martwić. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze? Powinniśmy w niedługiej przyszłości wybrać się gdzieś razem, jeśli tylko będziesz miał czas. Zbliża się lato - wybrzeże New Forest jest piękne przy wschodach i zachodach słońca, choć są one niczym w porównaniu do miodowej Marsylii, w której byłem i reszty wybrzeży morza Balearskiego i Śródziemnego. Byłbyś zachwycony. Słońce grzeje o wiele mocniej, migocze na falach i odbija się w zielono-złotych wybrzeżach francuskich. Widoki te są trudne do opisania - porwały i poruszyły moje serce. Wiem, jaką masz słabość do natury, dlatego chciałem ci móc choć częściowo pokazać to, co sam widziałem. Może Florence również chętnie by to zobaczyła? Zawsze Twój, Laurent Prewett Do listu dołączono książkę-album z ruchomymi zdjęciami wybrzeży francuskich od strony morza śródziemnego, w tym m.in. miast Marsylii i Nicei. Zawiera ona różne ciekawostki przyrodnicze i historyczne związane z tymi miejscami i stanowi jednocześnie przewodnik po zabytkach. RE: Orion Bulstrode - Brenna Longbottom - 06.12.2023 Ktoś podrzucił do Biura Aurorów dużo kanapek. Najwięcej i największe dostał Moody, ale na twoim biurku też leżała taka z szynką, serem i pomidorem.
16.07.72
Jeśli wolisz z bekonem, zamień się z bratem. Brenna RE: Orion Bulstrode - Alastor Moody - 07.02.2024 W czerwcu do twoich pleców została przyklejona karteczka z płotką.
|