Secrets of London
Sowa Kate - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Sowa Kate (/showthread.php?tid=5667)

Strony: 1 2 3

RE: Sowa Kate - Benjy Fenwick - 03.06.2026

27.10.1972

Kate,

obawiam się, że połączenie słów „Prudence” i „przeklęte gwoździe” brzmi jak początek historii, której wolałbym nie przeżywać osobiście. Dla własnego spokoju chyba nie będę dopytywał o szczegóły. Tak czy inaczej, przyjmę wszelkie skargi, które mogą wyniknąć z tej sytuacji. Dzięki za starania.

Pojemnik i zestaw dotarły. Muszę przyznać, że wykonałaś kawał dobrej roboty. Nie spodziewałem się niczego innego, ale i tak robią wrażenie. Tu również dzięki.

Jeśli chodzi o pieczęcie, zawsze znajdę dla Ciebie czas. Daj znać, kiedy planujesz się za nie zabrać, a postaram się dopasować.

I jeszcze jedno - spróbuj nie przeklinać niczego, co może później trafić w pobliże naszych wspólnych znajomych. W normalnych okolicznościach byłoby mi to nawet na rękę, ale chwilowo nie potrzebuję nowych wyzwań zawodowych.

B.

RE: Sowa Kate - Nora Figg - 03.06.2026

Pączek przyniósł ze sobą pakunek, w którym znajdowały się ciastka w kształcie dyni
28.10.1972

Szanowna Panno Barclay,

dostałam do Panny kontakt od mojego przyjaciela - Benjyego Fenwicka. Wspominał, że jest Pani wyśmienitą rzemieślniczką. Zdaję sobie sprawę, iż jest to bardzo gorący okres, ale może znalazłaby się chwila na to, aby zrobić dla mnie, mojego brata Thomasa i mojego przyjaciela - Erika Longbottoma zestaw żelaznych gwoździ?

Z pozdrowieniami,
Nora Figg

RE: Sowa Kate - Benjy Fenwick - 03.06.2026

07.09.1972

Kate,

Mam do Ciebie sprawę. Potrzebowałbym sześciu talizmanów z wygrawerowanym symbolem przedstawionym na dołączonym rysunku.

Zależy mi, żeby wszystkie były wykonane solidnie i wyglądały identycznie. Nie mam szczególnych wymagań co do materiału, zdaję się tutaj na Twoje doświadczenie, choć talizmany powinny być na tyle wytrzymałe, żeby dało się je nosić przy sobie bez obaw o szybkie uszkodzenie.

Daj znać, czy byłabyś w stanie podjąć się takiego zlecenia, ile czasu potrzebowałabyś na jego realizację i jaki byłby koszt wykonania całości.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Benjy

Do listu załączono rysunek runy ochronnej wikingów - Ægishjálmur.

RE: Sowa Kate - Victoria Lestrange - 03.06.2026

23.10.1972, Grasmere

Szanowna Panno Barclay,

nie znamy się osobiście, ale kojarzę pannę jeszcze ze szkoły i słyszałam, że zajmuje się panna wytwórstwem amuletów, ale nie tylko. Do Samhain jest już całkiem niedługo, a z racji na mój zawód oraz poszanowanie do wiary, zastanawiałam się, czy byłaby panna chętna wykonać dla mnie kilka przedmiotów potrzebnych na nadchodzący sabat? Jestem skłonna zapłacić niemało za komplet żelaznych gwoździ i drewniany pojemnik na proch. Szukam też kogoś, kto mógłby zrobić dla mnie lampion, gdyby znała panna kogoś takiego, to chętnie przyjęłabym taki kontakt…

PS. Mogę się odwdzięczyć eliksirami lub maściami, gdyby panna takich potrzebowała.

Z wyrazami szacunku,
Victoria Lestrange

RE: Sowa Kate - Helloise Rowle - 07.06.2026

25 października

DO KATE BARCLAY

Czy pamiętasz szkatuły, w których twój mistrz składał amulety? Więcej spędzałam przy rzeźbieniu w nich zdobień, niż nad konstruowaniem ich szkieletów.
Czy wciąż masz tę, którą ci podarował, gdy opuszczałaś jego zakład?

Ja przypomniałam ją sobie, gdy Othello wymienił twoje imię. Kate.
Pytałam go, bo szukam, czego wielu dziś szuka.
Potrzebuję gwoździ, dla kogoś bardzo mi bliskiego.
Sama postaw na nich cenę.

Helloise

Odkryj wiadomość pozafabularną
Gwoździe zamawiam dla Seisylla.

RE: Sowa Kate - Victoria Lestrange - 07.06.2026

Panno Barclay,

bardzo dziękuję za wyroby, pojemnik jest przepiękny oraz dziękuję za lampion! Rozumiem, że to gorący okres i musi mieć panna dużo zamówień. Przesyłam umówioną kwotę z dodatkiem. Życzę szczęśliwych przygotowań (pomimo tak wielu zamówień) oraz spokojnego Samhain.

Pozdrawiam,
Victoria Lestrange

RE: Sowa Kate - Benjy Fenwick - 03.09.2026

13.09.1972

Kate,

dzięki za wszystko. Właśnie o coś takiego mi chodziło. Doceniam, że chciało Ci się nad tym przysiąść i dorzucić coś ekstra.

Jeśli rzeczywiście będziesz chciała popatrzeć, kiedy będę nakładał pieczęcie, możesz wpaść. Uprzedzam tylko, że zwykle wygląda to znacznie mniej interesująco, niż ktokolwiek mógłby się spodziewać.

Dzięki za ostrzeżenie. Będziemy uważać. Ty też się postaraj.

Benjy

RE: Sowa Kate - Othello Fawley - 09.09.2026

23.10.72

Droga Kate,
z racji nadciągającego Samhain, chciałbym Cię poprosić o wykucie zestawu żelaznych gwoździ do mojego domu, a także stworzenie lampionu. Wiem, że jesteś uzdolnioną rzemieślniczką, dlatego najlepiej sobie z tym poradzisz. Oczywiście zapłacę Ci za nie, ile zażądasz.

Pozdrawiam
Othello

RE: Sowa Kate - Vernon Mulciber - 11.09.2026

26.10.1972

Mademoiselle Barclay,

znając Pani znakomitą reputację w dziedzinie rękodzieła, chciałbym zamówić tradycyjne wyroby związane z Samhain, tj. lampion oraz żelazne gwoździe. Wierzę, że w Pani rękach zostaną one wykonane z największą starannością.

Bien à vous
Vernon Mulciber

RE: Sowa Kate - Laurence Lestrange - 12.09.2026

Londyn, 26 października 1972

Szanowna Pani Barclay,

Kontakt do Pani otrzymałem od znajomego. Powiedziano mi, ze zajmuje się Pani rzemieślnictwem. Poszukuję kowala, który w obliczu nadchodzącego Samhain, wykona dla mnie zestaw żelaznych gwoździ. Mam nadzieję, że skierowano mnie do odpowiedniej osoby i jeżeli Pani zajmuje się tym również, chciałbym u Pani złożyć wspomniane zamówienie. Zapłacę każdą cenę.

Z pozdrowieniami,
Laurence Lestrange