Secrets of London
Sowa Dani - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Sowa Dani (/showthread.php?tid=758)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Sowa Dani - Sarah Macmillan - 26.03.2023

Zaproszenie

[Obrazek: image.png]

Więcej informacji tutaj.

RE: Sowa Dani - Nora Figg - 27.03.2023

Little Whinging 15.07.1966

Słoneczko Ty moje najdroższe,

Wyśmienity pomysł. Jak myślisz, jaki tort będzie jej najbardziej odpowiadał? Mogę zrobić w kształcie jakiegoś stworka potworka, tylko mi pomóż wymyślić jakiego, smoki chyba są passe? Czekolada z wiśniami będzie ok? Pomocy, nie wiem, co wybrać.

Buziaczki,

Norka Figg

RE: Sowa Dani - Nora Figg - 27.03.2023

Little Whinging 16.07.1966

Też tak myślę, wiesz, nie za słodki i wilgotny, najlepiej dobrze nasączony alkoholem. Wleje w niego trochę bimbru dziadka, powinien dać radę. Może nie jest super smaczny, ale za to jak kopie! Mówię Ci, ten tort to będzie prawdziwa PETARDA.
Hipogryf? Nie jest to głupie, będę musiała wybadać sprawę, jak dokładnie wygląda. Będzie mieć łeb jak sklep, mówię Ci, jakoś powinnam to ogarnąć.

PS. Dani, co to za kulka narysowana na dole, myślałam przy pierwszym liście, że to plama z atramentu, ale chyba nie?

Buziaczki Piękna

Norka Figg

RE: Sowa Dani - Jackie Carrow - 28.03.2023

Dolina Godryka, 17.07.1966

Droga Danielle,

Od dobrego roku nie mam żadnych planów. Co prawda Sami wspominał coś o czymś z okazji urodzin, ale myślę, że przypomni sobie o tym dopiero za tydzień, kiedy wyjdzie z warsztatu. Kocha swoją pracę, więc zupełnie nie mam mu tego za złe. Będzie miło zobaczyć znajome twarze. Ojciec wyjechał w sprawach służbowych, więc nikt nie będzie nam przeszkadzał.

Z utęsknieniem,

Jackie

RE: Sowa Dani - Brenna Longbottom - 01.04.2023

Papierowy samolocik przyleciał w odpowiedzi na twoją wiadomość.

Co robi ktoś z BUM w kuchni?
Boom.
(W przypadku Erika to nawet prawda, chyba znowu próbował zrobić sobie kawę.)

RE: Sowa Dani - Brenna Longbottom - 01.04.2023

On już ma zakaz wstępu do kuchni! Dlatego wszedł tam pewnie za moimi plecami...
Zrobiłam nawet taki ładny plakat, z jego zdjęciem i napisem ZAKAZ WSTĘPU, ale musiałam mu obiecać, że nikomu go nie pokażę.

RE: Sowa Dani - Alastor Moody - 08.04.2023

Dolly,

przyjdź kiedy chcesz i pytaj o co chcesz. Mam nadzieję, że dobrze wiesz, że pomogę Ci ze wszystkim. Jeżeli chcesz, to możesz pojechać z nami na ryby. Załóżmy Ci kaganiec, albo zatkamy usta czekoladą.

Al.

PS. Co to jest lewarek?

RE: Sowa Dani - Ulysses Rookwood - 10.04.2023

Tym razem sowa przyniosła Ci wiadomość dopiero siedem godzin po wysłaniu trzeciego liściku. Tak jak i wcześniej została napisana drobnym, schludnym charakterem. Treść była krótka i znajdowała się w centralnej części kartki. Brakowało przekreśleń lub przypadkowych plam atramentu. Dołączono do niej pudełko z czterema czekoladowymi gałami oraz zaproszenie z opłaconym kursem gotowania dla dwóch osób.

31.07.1970
Danielle,
jeśli dobrze zrozumiałem, co próbowałaś mi przekazać, to nie potrafisz gotować. Udało mi się znaleźć kurs, który może pomóc Ci w zdobyciu tej umiejętności. Wykupiłem go dla dwóch osób, żebyś mogła ze sobą kogoś zabrać. Jeśli nie trafiłem, kurs możesz jeszcze wymienić na lekcję tańca. Również dla dwóch osób.
Wiem, że moja wiadomość może wydawać się niegrzeczna, więc dołączam do niej czekoladowe gały w ramach przeprosin.
U. Rookwood.

PS: ŚWietlIK? RumiANEK? Zasłonki. A przy trzeciej wiadomości nie mam nawet pojęcia, kto mieszka w rezydencji Longbottomów.

RE: Sowa Dani - Alastor Moody - 10.04.2023

Dolly,

Twoje sekrety zabiorę do grobu, po testach zjemy te prototypy, żeby nikt się do nich nie dorwał. Jeżeli jesteś bardziej czekoladową dziewczyną, to zostaniemy przy czekoladzie...

Ale do czerwca jeszcze trochę.

Nie wiem, czym jest lewarek, ale rymuje się z towarek, a ja nie chcę Cię aresztować. Podaruję sobie poszukiwania definicji.

Al.

RE: Sowa Dani - Alastor Moody - 10.04.2023

Dolly,

błagam, nie każ mi przyjeżdżać do was na kontrolę.

Al.

Do listu Moody załączył kilka małych czekoladek.