![]() |
|
Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85) +---- Dział: Aktualizacje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=63) +---- Wątek: Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik (/showthread.php?tid=945) |
RE: Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Edith Rookwood - 08.02.2025 Chciałabym prosić o zmianę daty urodzenia z 05-09-1949 na 16-09-1947, z góry bardzo dziękuje ![]() adnotacja moderatora
Zmienione @Edith Rookwood RE: Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Prudence Fenwick - 25.02.2025 Hejko, głupia sprawa, ale wyszło jednak, że Prudencja ma brata bliźniaka, a nie starszego brata Prosiłabym, o zmianę jednego zdania w pochodzeniu z Jest młodszym dzieckiem państwa Bletchley - posiada starszego brata. na Jest młodszym dzieckiem państwa Bletchley - posiada starszego o dziesięć minut brata bliźniaka, a tak naprawdę to o rok, bo urodzili się na przełomie 1939 i 1940 roku. adnotacja moderatora
Zmienione @Prudence Bletchley RE: Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Mackenzie Greengrass - 26.02.2025 W związku ze zmianami mechaniki, jakie zaszły od wyszarzenia postaci, prośba o: -> wywalenie Przewaga: Teleportacja - II: - ukończyła kurs, a umiejętność teleportacji bywa przydatna, by zniknąć z trybun. Nie lubi jednak się teleportować, jeżeli nie musi, bo ta wywołuje u niej mdłości. Woli przemieszczanie za pomocą mioteł -> jeśli to możliwe dodanie znajomości półświatka, bo po prostu pasuje, by wiedziała, co i jak przy miejscu, w którym kiedyś parę miesięcy mieszkała, skoro tam bez tego trudno wejść: Znajomość Półświatka I - Mackenzie i jej matka długo były biedne. Z czasem biżuteria, którą Olivia zabrała z domu, powoli trafiła do sklepów na Nokturnie, a tuż po Hogwarcie Greengrass mieszkała parę miesięcy w wynajętym pokoju w podejrzanej okolicy, nie mogąc sobie pozwolić na nic lepszego, póki nie spłaciła długów zaciągniętych przez matkę, gdy chodziła do szkoły. Nie należy może do półświatka, ale poznała wtedy niektóre zakątki Nokturna, kilku jego mieszkańców i trochę plotek. W połączeniu z metamorfomagią sprawia to, że Kenzie jest w stanie poruszać się po Nokturnie w miarę bezpiecznie i wie, kogo oraz czego unikać. -> By się zgadzało, wylatuje zawada: Zawada Uczulenie I: - jest uczulona na owoce morza, po ich zjedzeniu dostaje wysypki. Jeśli nie da rady dodać półświatka w tym momencie – to dla wyrównania wywalamy też zawadę zbieracz. Drobna zmiana w opisie Szalony eks (postać zgłosiłam do dodania): Jest: Zawada Szalony ex I: - znajdując się u progu kariery Mackenzie została rzucona, bo jej chłopak, gracz qudditcha z Harpii, zakochał się na śmierć i życie w ładniejszej, popularniejszej i jak wierzył - lepszej zawodniczce. Fakt, że druga dama szybko się nim znudziła, a kariera Mackenzie nabierała coraz większego rozpędu, sprawił, że były chłopak najpierw chciał się pogodzić, a gdy się to nie udało - zaczął utrudniać jej życie. Udzielił między innymi wywiadu o tym, jaką okropną i zapatrzoną w siebie osobą jest Greengrass. Zmieniamy na: Zawada Szalony ex I: - znajdując się u progu kariery Mackenzie przez jakiś czas spotykała się z Walterem Wrightem. Szybko została rzucona, bo jej chłopak zakochał się na śmierć i życie w ładniejszej, popularniejszej i jak wierzył - lepszej zawodniczce. Fakt, że druga dama szybko się nim znudziła, a kariera Mackenzie nabierała coraz większego rozpędu, podczas gdy gwiazda Waltera przybladła. sprawił, że były chłopak najpierw chciał się pogodzić, a gdy się to nie udało - zaczął utrudniać jej życie. Udzielił między innymi wywiadu o tym, jaką okropną i zapatrzoną w siebie osobą jest Greengrass. Na konto wraca 100 PD (lub 200 jeśli nie mogę dodać półświatka). Zamieszkanie: Horyzontalna Cechy szczególne: Brak adnotacja moderatora
Usunęłam teleportację oraz uczulenie i zbieracza 200 PD wróciło na konto w miejsce startowo wydanych. Brakujące informacje zaktualizowane @Mackenzie Greengrass RE: Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Prudence Fenwick - 26.02.2025 to znowu ja, zauważyłam, że nie mam rozpoznawalności opisanej, prośba o dopisanie Zwykły czarodziej - Prudence większość czasu spędza w pracy, jest znana głównie tam. Mogą ja kojarzyć znajomi ze szkoły, gdyż była prefektem, poza tym barman w Dziurawym Kotle wie, jakie drinki lubi najbardziej, nie jest szczególnie znaną czarodziejką. adnotacja moderatora
Dopisane~ @Prudence Bletchley RE: Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Prudence Fenwick - 28.02.2025 Dzień dooobry, dobry wieczór, to znowu ja ![]() Proszę o zmianę w pochodzeniu: Ojciec Prue - John jest medykiem w Mungu, matka - Penelope (z domu Lupin) pracuje w aptece, w której jest farmaceutką. Na Penelope (z domu Sprout) adnotacja moderatora
Wprowadzone @Prudence Bletchley RE: Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Elias Bletchley - 04.03.2025 Heloł, chce zamienić Tworzenie dzieł sztuki na Renowacje. Kod: [Przewaga="◀▶ [PRZEWAGA] Renowacje [2]"][/Przewaga]adnotacja moderatora
Podmieniłam! Przy okazji ta przewaga nazywa się renowacjA, a nie renowacjE @Elias Bletchley RE: Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Daphne Lestrange - 05.03.2025 Plan jest taki, robimy z Daphne kogoś kto umie coś więcej niż nic zanim zacznie się ognista rozpierducha: Mechaniczne: Wydaję 900 PD - pozostaje 100 PD Zwiększenie statystyk za 700 PD: Kształtowanie: ◉○○○○ -> ◉◉◉○○ (100 + 300 = 400 PD) Rozproszenie: ◉◉○○○ -> ◉◉◉○○ (300 PD) Dodaję przewagi w sumie za 200 PD (bo 4 wagi przewag są niewykorzystane): Pieczętowanie (III) Magia bezróżdżkowa (II) Numerologia (I) Dodaję zwady: Lęk wysokości (II) Bezsenność (II) Świniowstręt (I) Mizantrop (I) Opisy przewag: Kod: [b]Włosy jak płomienie (0):[/b] Jeśli świat spłonie, to przynajmniej Daphne nic się nie stanie. Opisy zwad: Kod: [b]Lęk wysokości (II):[/b] Szkolne lekcje latania na miotle już były istną katorgą dla młodziutkiej Daphne, wspominała je z bólem. Kiedy w wakacje chciała polatać rekreacyjnie po miotle, straciła panowanie i połamała się spędzając resztę wolnego przyklejona do eliksiru regenerującego uszkodzone kości. Od tamtego czasu trzyma się z dala od wszelkich latających kijków.Zaktualizowany opis O zdolnościach: Kod: Presja ze strony matki skutkowała tym, że Daphne starała się być najlepsza i iść w ślady Victorii. Oczywiście, że nie mogła wiedzieć wszystkiego i zdecydowanie nie szło jej w magii translokacyjnej. Jako tako przeżyła też zajęcia z latania na miotle, ale wiedziała że nie będzie z niej żadnego zawodnika, a jakiś czas później połamała się i jej relacja z miotłą się zakończyła. Ambitnie chciała udowodnić sobie, że nie jest taką lewa łamagą, ale źle się to skończyło. Ogólnie jako uczennica Hogwartu nie wykazywała szczególnych talentów w czarowaniu choć spędzała grube godziny na opracowywaniu materiału z zajęć z miernym skutkiem.adnotacja moderatora
Podesłałam PW RE: Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Prudence Fenwick - 04.04.2025 Dzień dobry, Proszę o dopisanie drugiego imienia - Madison. Pozdrawiam serdecznie adnotacja moderatora
Dopisane @Prudence Bletchley RE: Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Keyleth Nico Yako - 16.04.2025 Przy opisie Niewidzialnego: jest: A nie... skutecznie go zasłania, dopierając twarze, które nie zapadają w pamięć. poproszę A nie... skutecznie go zasłania, dobierając twarze, które nie zapadają w pamięć. Zawady: zamiast Pośmiewisko i Drobny lęk poproszę: Kod: [b]Głodomór II:[/b] Od zawsze jadła dwa, trzy razy więcej ugali niż jej rówieśnicy. Je ogromne ilości i w ogóle tego po niej nie widać. Najgorsze, że przez swoją przemianę materii musi przyjmować podwójną dawkę eliksirów, co przy zasobności jej portfela (a raczej chronicznego braku tej zasobności) potrafi być bardzo uciążliwe. Nie jest pewna, czy tak samo jest w jej przypadku z truciznami. Nigdy nie miała okazji tego sprawdzić.adnotacja moderatora
Wprowadzone @Keyleth Nico Yako RE: Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Hannibal Selwyn - 24.04.2025 Dobry, Przeczytawszy kilkukrotnie moją kartę postaci, chciałabym skorzystać z możliwości zmian pierwszokwartałowych. Są to zmiany redakcyjne, bo poczytałam trochę więcej forum i wydaje mi się, że mam lepsze pomysły, niż na początku. Tylko jedna (podmiana zawady) jest zmianą mechaniczną. To wygląda przytłaczająco, ale to dlatego, że przepisałam całe podpunkty dla łatwiejszego kopiowania. Proszę o: Podmianę opisu zdolności: Kod: [O zdolnościach] Dzięki swojej pracy jako aktor i tancerz, Hannibal cieszy się dobrą kondycją, silnym ciałem i umiejętnością kontrolowania oddechu. Kocha światła reflektorów i błysk fleszy - i to z wzajemnością. Nie wie, co to trema i umie przyciągnąć uwagę.Zmianę opisu przewagi: Kod: [Przewaga="Prowadzenie pojazdów (I)"][/Przewaga] Niespodziewaną korzyścią z przyjaźni zawartych w niemagicznym świecie okazało się nabycie umiejętności prowadzenia samochodów i motocykli. Hannibal jest zachwycony możliwością szybkiego przemieszczania się z miejsca na miejsce bez użycia magii, lub - Merlinie uchowaj - miotły.Jedyna zmiana mechaniczna: Zamianę Zawady Brudny sekret (II) na Lęk wysokości (II), bo to w sumie żaden sekret, the closet was made of glass all along: Kod: [[Przewaga="Lęk wysokości (II)][/Przewaga] Gdyby Matka chciała, żeby Han latał, dałaby mu skrzydła… albo przynajmniej talent do latania na miotle. Od upadku z miotły na podczas nauki w Hogwarcie, który zakończył się dwutygodniowym turnusem w skrzydle szpitalnym, Han pokornie przyjmuje jej wolę i wybiera inne sposoby przemieszczania się.Overhaul rubryki: Kod: [Edukacja] Szkoła Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie | HufflepuffZmianę we Wskazówkach dla Mistrza Gry: Kod: [Mistrz Gry]Chciałabym zbudować dla Hannibala jakieś relacje i jakoś zaczepić go w świecie. Chętnie zagram także coś związanego z teatrem. adnotacja moderatora
Przeniesione do nowego posta ![]() |