Secrets of London
Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje (/showthread.php?tid=12)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Atreus Bulstrode - 23.04.2025

Czy nokturnowa kość; orientujesz się że coś cennego zniknęło z twojej kieszeni/torebki znaczy, że to jakiś przedmiot mechaniczny czy jest to dowolny posiadany przeze mnie przedmiot fabularny, jaki sobie w tym momencie wymyślę?

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 24.04.2025

Fabularny (ale serio - cenny, to ten moment kiedy postać się wkurwia).

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Woody Tarpaulin - 11.05.2025

Jak rozmawialiśmy wcześniej, drużyna rozbójników zasadziła się na Białego Wiwerna tutaj i odnieśliśmy lekką porażkę, toteż pokornie zgłaszam się po interpretację.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 16.05.2025

Zlecenie na post przyjęte, sesja dodana do kolejki. Pwease

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - The Lightbringer - 22.05.2025

Hejka, mam pytanie odnośnie niciowidzenia. Czytałam trochę rzeczy odnośnie relacji anam cara, które przewijały się przez ten temat, ale zastanawiam się, czy wielki wróżbita Vakel Dolohov miałby dla mnie jakieś wskazania co do tego, jak powinny wyglądać nici powiązań między osobami, które łączy takie braterstwo dusz.

Czy mogę to opisać jakkolwiek będzie mi wygodnie (przykładowo, kilka różnych kolorków zmieszanych w bardzo grubej nici, która całkiem oplata anam cara), czy są jakieś konkretne wskazania, o których powinnam pamiętać? A może jakieś porady i pomysły? Bardzo chętnie przyjmę wszystko.

Dziękuję pięknie za wyjaśnienie wątpliwości.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 23.05.2025

Obecnie w opisie umiejętności znajduje się okrojona liczba opcji - więc to tym powinniście się sugerować.

W zmianie mechaniki anam cara otrzymuje biały kolor nici (w imię tego, że biel składa się z całego widma światła widzialnego). Jeżeli potrzebujecie fabularnie odegrać widzenie nici uwzględniając to - sugeruję, aby kolor nici nie był określony i zdawał się mienić w oczach. Zwracam tylko uwagę na to, że oficjalnie relację anam cara mają osoby, które otrzymały odznakę anam cara (bo tylko to gwarantuje, że anam cara nie zmieni się do jego śmierci).

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Alexander Mulciber - 23.05.2025

Nie jestem pewna, więc przychodzę dopytać, chodzi o odznakę A cóż ty za jeden? (rozegraj pełną sesję z przedstawicielem każdego poziomu rozpoznawalności) i inne odznaki tego typu, np. Życie nabrało kolorów za pisanie z osobami o różnych kolorkach nicków.

Gdybym chciała odebrać taką odznakę, to czy pełną sesję muszę mieć tylko ja, czy również osoba, z którą ją piszę?

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 23.05.2025

Pełną sesję musisz mieć ty.

W przypadku gdyby to było spotkanie na sabacie na zasadzie - ktoś cię widzi, patrzy na ciebie i idzie dalej w dwóch zdaniach, a ty piszesz pełną sesję o emocjach, jakie cię dotknęły w związku z tym spojrzeniem (w jednym poście, druga osoba się nawet do tego nie odnosi), nie uznałabym tego za wspólną sesję. Być może znalazłabym jeszcze jakiś wyjątek.

RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Alexander Mulciber - 23.05.2025

(23.05.2025, 16:45 )Eutierria napisał(a):
Pełną sesję musisz mieć ty.

W przypadku gdyby to było spotkanie na sabacie na zasadzie - ktoś cię widzi, patrzy na ciebie i idzie dalej w dwóch zdaniach, a ty piszesz pełną sesję o emocjach, jakie cię dotknęły w związku z tym spojrzeniem (w jednym poście, druga osoba się nawet do tego nie odnosi), nie uznałabym tego za wspólną sesję. Być może znalazłabym jeszcze jakiś wyjątek.

Okej, w ogóle nie myślałam o takiej sytuacji, więc mam jeszcze jedno pytanie!

W przypadku, gdy jestem na jakimś evencie i spędzam z kimś bardzo dużo czasu – o wiele więcej niż tylko to spojrzenie, i rzeczywiście mamy mnóstwo interakcji tak na pełną sesję – to to też by się liczyło do odznaki?

I czy tak samo wyglądałoby to w sesjach grupowych?

Pytam już tak na przyszłość, bo zawsze do tej pory zakładałam z jakiegoś powodu, że to musi być osobna sesja z konkretną osobą
(wiem, że tak na 100% trzeba w tej odznace, gdzie kompletujesz sesje z 20 różnymi osobami) xD

Dziękuję!!!!!!! Serduszko

Takie sytuacje liczą się do odznaki, ale jesteśmy tutaj troszkę upierdliwi przy sprawdzaniu - bo jeżeli ktoś poszedł z kimś na sabat i faktycznie obeszli razem cały sabat, spędzili ze sobą masę czasu, obejrzeli stoiska, to nikt tego wątpliwości nie poddaje - jest to wspólna sesja. Schody zaczynają się właśnie w takich sytuacjach, gdzie ludzie podchodzili do siebie dosłownie na minutę rzeczywistego czasu, co było urywkiem danej sesji i postacie tak naprawdę nie miały czasu na sensowną interakcję - tego typu zgłoszenia odrzucaliśmy.