Secrets of London
Eutierria - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376)

RE: Eutierria - Eutierria - 28.05.2024

Podoba mi się to, że policzyłaś dobrze, ale napisałaś tam +10. XD

○○○○○ +0 - to jest troll, brak bonusu
◉○○○○ +5 - jedna ocena wyżej
◉◉○○○ +10 - dwie oceny wyżej
◉◉◉○○ +15 - trzy oceny wyżej

Thoran wyrzucił 58, czyli ty musisz wyrzucić 59-15=44.

Masz na to nieskończoną liczbę prób - czyli rzucaj post za postem, ile trzeba, jak ci nie wyjdzie zaklęcie, to krzyczycie w panice i rzucasz dalej do skutku.

(Jak to źle policzyłam to mnie wyśmiejcie, ale dopiero co wstałam i nie wypiłam kawy pozdro.)

RE: Eutierria - Atreus Bulstrode - 29.05.2024

Miesiąc miłości - zrealizowany scenariusz
Postacie: Atreus Bulstrode, Brenna Longbottom

adnotacja moderatora

RE: Eutierria - Millie Moody - 01.06.2024

Szybkie pytania odnośnie Lammas:

1. Stanowisko z winem Anthony'ego obsługuje NPC. Teraz Anthony przemieszcza się w kierunku sceny. Czy mam pisać jak dotąd - odpowiedzi NPCa w ramach posta Anthony'ego, czy przerzucić się na barda?

2. Czy jeśli po imbie z penisową świeczką jakieś stanowiska zostaną zamknięte z listy, to punkciki za odwiedzenie wszystkich stanowisk graczy przepada na zawsze i na wieczność? Zmieszaniemutnykot:

RE: Eutierria - The Edge - 01.06.2024

1. Stanowisko z winem Anthony'ego obsługuje NPC. Teraz Anthony przemieszcza się w kierunku sceny. Czy mam pisać jak dotąd - odpowiedzi NPCa w ramach posta Anthony'ego, czy przerzucić się na barda?
Zastosuj się do ogólnych zasad dotyczących postaci niezależnych.

2. Czy jeśli po imbie z penisową świeczką jakieś stanowiska zostaną zamknięte z listy, to punkciki za odwiedzenie wszystkich stanowisk graczy przepada na zawsze i na wieczność?
Jeżeli jakieś stanowisko zostanie zamknięte, odejmę jedno stoisko od puli wymaganej do dostania maksymalnej liczby punktów (jeżeli nie będzie jeszcze postaci, które obeszły wszystkie) lub dam wam inne zadanie / wymyślę nowe stoisko sama.

RE: Eutierria - Florence Bulstrode - 01.06.2024

Czy bełkotanie Alexandra to objaw wstrząśnienia mózgu, czy nic mu w sumie nie jest? Czy może mam zakończyć odpis na tym, że podchodzi, ogląda miejsce uderzenia, sprawdza reakcję źrenic etc i czekać na diagnozę od MG w kolejnym poście?

RE: Eutierria - The Edge - 01.06.2024

Tak, jest to objaw wstrząsu.

RE: Eutierria - Alexander Mulciber - 01.06.2024

Czy mam rzucić na coś kostką w poście Alexem na Lammas w związku z jego stanem zdrowia (czy nie utrace przytomnosci czy coś?), czy mogę sobie opisać krótko na luziku tylko na podstawie posta MG?

RE: Eutierria - The Edge - 02.06.2024

Nie utracisz przytomności, możesz odegrać to jak chcesz w zgodzie z opisem tego urazu, nie wszystkie symptomy muszą być natychmiastowe, postać może uznać, że ma na diagnozę Florence wywalone (i tak, możesz iść rzucić na loterię, a później zwymiotować i uznać, że chyba jednak potrzebujesz udać się do Munga... no ale wyjście na scenę sobie daruj).

RE: Eutierria - Brenna Longbottom - 02.06.2024

Pytanie -> była mowa, że postacie, które nie były przy południowych, pojawią się w ich obrębie dopiero w kolejnej turze MG, ale chwilowo w sumie tu tura się zakończyła i ustalono, że postacie piszą kolejną bez MG, więc czy ten czas już upłynął? Czy może należy czekać na start występu Edge'a? (Nie zamierzam oczywiście pchać się Brenną do kolejki przy świecach, chcę wpaść na inne stoisko i jak sobie uświadomi, że chyba nikt już nie krzyczy w panice i nie fruwają zaklęcia, spytać, co tu się działo, ale nie jestem pewna, czy już mogę, w ostatnim moim odpisie odchodziłam od strefy gastronomicznej w stronę straganów)

RE: Eutierria - The Edge - 02.06.2024

Tura zaczyna się wraz z postem mistrza gry, który pojawi się dzisiaj niezależnie od rozmów przy stoisku ze świecami.