Secrets of London
Eutierria - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376)

RE: Eutierria - Eutierria - 09.06.2023

W sesji z kupowaniem nowej różdżki nie. W tych samych godzinach co wszystkie sklepiki przy Pokątnej - otwierają się rano, zamykają wieczorem, dokładne godziny nie mają większego znaczenia, po prostu w nocy tam nie pójdziesz.

RE: Eutierria - Brenna Longbottom - 10.06.2023

Pytanie o W ogniu widzieli koniec. Czy obowiązuje tam deadline 3 dni dalej? A jeśli tak, to czy mamy trzymać się kolejki z poprzedniej tury, czy tylko było pierwszeństwo Chestera?

RE: Eutierria - Eutierria - 10.06.2023

+/- trzy dni, jak ktoś wie, że go nie będzie długo to niech da znać
Po Chesterze kolejka nie obowiązuje, bo wszyscy mają ostatnio napięte grafiki, ale jak dacie radę odpisywać w takiej kolejności jak wcześniej cały czas to będzie super. Lepiej reagować na wiadomości wszystkich

RE: Eutierria - Brenna Longbottom - 11.06.2023

To jeszcze jedno pytanie - na pomoc którejś z pań, które mają problem z chodzeniem, by przedostać się tam, gdzie nie skończymy jak Dorotka porwani przez wiatr, rzucamy na aktywność fizyczną, czy tylko przeznaczamy akcję?

RE: Eutierria - Eutierria - 11.06.2023

Wystarczy akcja.

RE: Eutierria - Mavelle Bones - 11.06.2023

Czytałam to już kilka razy i wydaje mi się, że wiem, ale wolę się upewnić Szeroki uśmiech

Cytat:Wszystkie te myśli były tak realne, tak namacalne, jakbyście stali się jednym i wtedy to do was dotarło – byliście jednym, a ten ogień was wciągał. Od was zależało, czy zechcecie utonąć w tych wspomnieniach, czy odwrócić ten cykl – czuliście energię przepływającą przez swoje ciała, gdybyście tylko odwrócili ten wir, moglibyście odzyskać to, co już utraciliście.
Cytat:Obraz wokół was się rozsypał. Wszystkie drzewa znajdujące się nieopodal, zostały wciągnięte do wiru, ten zaś – utkwił w kamieniu runicznym, który drżał teraz i próbował wyswobodzić się z ręki Czarnego Pana. Czarnoksiężnik walczył z tym przez moment, ale w końcu puścił. Ten potoczył się po ziemi i dygotał, kręcąc się wokół płonącego krzewu niczym księżyc wokół swojej planety.

Wir w ciałach postaci - a raczej jego energia - a wir w kamieniu to koniec końców dwie różne rzeczy? Osobiście interpretuję to tak, że kwestia wiru w sobie = siła woli, kwestia wiru w kamorze = zaklęcie, ale nie jestem pewna, czy moje rozumowanie jest prawidłowe.
Jeśli faktycznie jest tak, że to są dwie odrębne rzeczy - czy na "wir w sobie" trzeba zużyć akcję? Jeśli tak - na co powinno być rzucane?

Czy też jednak w obu przypadkach koniec końców chodzi o wir w kamyku i trzeba go zniszczyć, żeby go odwrócić?

To dwie inne rzeczy, ale na pewno widzicie pattern - wszystko w tym 'świecie' zdaje się krążyć, wszystko zbudowane jest wokół wirowania - wirował (już nie) ogień wokół Voldemorta, wiruje energia w waszych ciałach, wiruje energia w tajemniczym kamieniu widzianym przez Victorię (chodzi tutaj o wspomnienie prababki), wiruje energia pomiędzy waszymi ciałami i zmarłymi krewnymi, kręci się kamień wokół płonącego krzewu. I to wszystko to inne rzeczy.

Aktualnie ta widmowa postać zdaje się odbierać ci energię, możesz odwrócić ten proces, próbując odwrócić kierunek wirowania. I tak, zużywasz na to akcję. Nie rzucasz, efekt oprę na twojej ocenie z nekro.

RE: Eutierria - Victoria Lestrange - 11.06.2023

Cześć! Pytanie o Beltane:

W poście opisane są rzeczy widziane przez nasze postaci (trzy różne scenki), a później jest wzmianka

Cytat:Wszystkie te myśli były tak realne, tak namacalne, jakbyście stali się jednym i wtedy to do was dotarło – byliście jednym, a ten ogień was wciągał.
Czy to znaczy, że każde z naszej trójki widzi wszystkie te sceny i ich myśli się w tamtym momencie w jakiś sposób scalają, czy jednak każde z nas widzi tylko swoją część?

Każdy widzi swoją część. Jesteście jednością z widmem, które was złapało i macie dostęp do jego wspomnień.

RE: Eutierria - Brenna Longbottom - 19.06.2023

Z szybkich pytań:

"Coś z tym wiatrem było nie tak i z tak bliskiej odległości mogłeś dostrzec, że wydobywał się on spod ziemi. I o ile cię nie myliły oczy (a szczerze mówiąc - o to trudno nie było, bo ilość piasku, jaka unosiła się w powietrzu, sprawiała, że czułeś się jeszcze gorzej niż po wybuchu, który wzniósł Śmierciożercom zasłonę dymną) dół tego wiru stawał się niebieski, jakby coś go od spodu podpalało błękitnym ogniem." - wiatr wydobywa się spod ziemi w konkretnym miejscu (w sensie wokół ognisk, tworząc tam wir) i potem się rozchodzi, czy wychodzi spod ziemi wszędzie wokół?
(Chodzi mi o to, że no ponieważ Brenna jest Brenną + ma zawadę, nigdzie bez Heather nie ucieknie, więc myślałam o wybiciu dziury niedużej i próbie ukrycia się w niej - ale oczywiście do żadnej nie wskoczy, jeśli odkryje, że ta wypełnia się tym wiatrem od spoduXDD)