Secrets of London
Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka (/showthread.php?tid=1727)

Strony: 1 2 3

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Robert Mulciber - 22.03.2024

2 lipca 1972, Londyn

Anthony,

znacząco skomplikowały się sprawy w Ministerstwie, ale tego zakładam, że jesteś już świadomy. Potrzebuje w związku z tym ustalić czy na chwilę obecną bezpieczne byłoby wysłanie do departamentu przestrzegania prawa kogoś o nazwisku Mulciber, a także zebrać informacje na temat sytuacji Twojego kuzyna. Byłbym wdzięczny za możliwość spotkania w dowolnym terminie po 6 lipca.

R.

list spłonął po przeczytaniu

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Anthony Shafiq - 24.06.2024

—19/07/72—

List spisany na czerpanym papierze, grubym i aksamitnym w dotyku. Atrament płynnie przechodził między srebrem a granatem, a pieczęć nosiła na sobie niedomiennie wizerunek trójgłowego smoka

Londyn, 19.08.72

Drogi mój imienniku!

Niezmiernie dziękuję Ci za dostarczenie dokumentów, o które Cię prosiłem. Jestem niebywale wdzięczny za pomoc w tym projekcie, choć zdaje mi się, że obiekt tej śmiesznostki zaczyna się domyślać. Chyba zbyt mi zależy, za tracam swoje zdolności kamuflujące emocjonalny wachlarz, a mój entuzjazm aż nazbyt przemawia przeze mnie, gdy mówię o tej ruinie, której dowody ruinowatości mi dostarczyłeś. Niemniej, wielka premiera za kilka dni. Może to wystarczy... czy jeśli jednak nie powiedzie się mój plan, gotów byłbyś poświęcić godzinę, góra dwie swojego czasu na odegranie syna właściciela? Myślę, że wizyta u Potterów (oczywiście na mój koszt!) załatwi sprawę. Będę Ci dłużny Anthony, nawet jeśli okaże się to niepotrzebne, liczę na Twoją wizytę w Little Hangleton w najbliższym czasie.

Dotarły do mnie również wieści o Twoich zaręczynach? Nie jestem pewien na ile są potwierdzone, każda wersja wydarzeń sprzed tygodnia zdaje się coraz bardziej surrealistyczna. Daj znać proszę, czy śmiać się z Tobą z tych ploteczek i nadmiernej wyobraźni starszyzny, która nie wie co robić już ze swoim życiem, czy może... pomóc Ci w organizacji ślubu? Sam swój miałem co prawda przed dwudziestoma laty, ale z chęcią podzielę się z Toba doświadczeniem lub też wysłucham Twoich żali.

Wypatruję odpowiedzi, najlepiej jakbyś dał Ptolemeuszowi jakiegoś królika czy nutrię i napisał mi od razu!

Anthony

dokumenty opisane w pierwszym poście

[inny avek]https://wykop.pl/cdn/c3201142/comment_hrsm9Iufgfa6WiH3JdW32nC7oG5NWZcm,w400.jpg[/inny avek]

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Ambroise Greengrass-Yaxley - 24.09.2024

List przyniesiony przez męczącą, jeśli nie powiedzieć, że po prostu wredną sówkę. Skreślony mocnym, trochę nieczytelnym charakterem pisma w stylu kaligrafii lekarskiej z mocnym naciskiem pióra świadczącym o irytacji i pośpiechu.

Londyn, 10.07.1972
Szanowny Panie Borgin,

raczy mi Pan wyjaśnić, co do chuja. kilka kwestii.

Spodziewam się, że będzie Pan w stanie podać mi powód, dla którego zaangażował Pan moją siostrę w jakieś smocze łajno i o jak dużej stercie odchodów mówimy.

Niestety, Roselyn nie zdołała jeszcze przekazać mi składnych informacji, toteż mam nadzieję, że uaktualni Pan stan mojej wiedzy odnośnie Waszej znajomości i o bieżących wydarzeniach.

Łączę wyrazy szacunku jeszcze

Ambroise B. Greengrass

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Geraldine Greengrass-Yaxley - 28.08.2025

[Obrazek: PQRuUxk.png]

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Nicholas Travers - 09.11.2025

Nie zagłębiając się w szczegóły, Nicholas wysłał krótki list z prośbą o spotkanie.

Londyn 17 września 1972r.

Anthony,

Mam kilka spraw, które chciałbym z Tobą skonsultować. Czy jest możliwość spotkać się jeszcze przed 22 września? Najlepiej jutro, ewentualnie w pojutrze.

Nicholas Travers

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Nicholas Travers - 18.11.2025

Londyn 17 września 1972r.

Preferuję ustronne miejsce.
Przyjdź jutro (18 września) wieczorem pod moje mieszkanie na Horyzontalnej.

Nicholas Travers

Do listu dołączony został dokładny adres zamieszkania Nicholasa na Alei Horyzontalej.

RE: Awenturyn Hypnos I - sowa Tośka - Desideria Zabini - 27.01.2026

30 października 1972

Drogi Anthony,
do twoich urodzin pozostał dzień. Podobno nie powinno się celebrować urodzin przedwcześnie, bo przynosi to pecha, ale rozumiem jak to jest urodzić się podczas Sabatu - z jakiegoś powodu wszyscy wolą o wiele bardziej obchodzić uświęcony dzień w kalendarzu, zamiast rocznicy urodzenia najbliższych. Mam więc nadzieję, że z tym małym upominkiem nie przyjdzie nic nieprzyjemnego.

Wszystkiego najlepszego!

Ściskam,
Desideria

Do liściku zostało dołączone zdobione pudełeczko z ciemnego drewna, w którym znajdował się zestaw wahadełek do hipnozy, z czego każde wykonane było z innego kamienia szlachetnego.