Secrets of London
Brenna A. Longbottom - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Brenna A. Longbottom (/showthread.php?tid=223)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

RE: Brenna A. Longbottom - Erik Longbottom - 14.12.2022

—26/03/1972—

W takim razie życzę Ci powodzenia w prowadzeniu kawiarni.

Co do zdjęć... To trzecie z sadu.

Erik

odpowiedź na wiadomość

RE: Brenna A. Longbottom - Nora Figg - 14.12.2022

Londyn 26.03.72

Bren,

Jesteś pewna, że Erik się na to zgadza? Po tym jak wystawiłaś go na sprzedaż na balu trochę się boję jego reakcji na coś takiego, nie chciałabym, żeby poczuł się wykorzystany. Jeśli naprawdę uważa to za świetny pomysł, to się zgadzam, proszę tylko nie rób nic wbrew niemu.

Buziaki,

Norka

RE: Brenna A. Longbottom - Theseus Fletcher - 14.12.2022

Brenn,

Ja jestem tym, który powinien przepraszać. Za całą sytuację, za którą czuję się po części winien, ale też to moje wyjście bez pożegnania. Chciałbym jakoś wynagrodzić Norze to co się stało... Może ją gdzieś zaproszę? Jeszcze nie wiem. I ten grill to chyba nie taki zły pomysł?

Odezwę się jak w końcu będę miał czas, ostatnio wpadło mi dużo zleceń.

Thes

RE: Brenna A. Longbottom - Elliott Malfoy - 06.01.2023

[Obrazek: Screenshot_2023-01-06_at_15.21.44.png]
Po ceremonii pogrzebowej zapraszamy na poczęstunek w rezydencji. Prosimy o potwierdzenie swojej obecności przez odpisanie na ten list.

Z wyrazami szacunku,

Pogrążona w żałobie rodzina

Odkryj wiadomość pozafabularną
Więcej info: Klik

RE: Brenna A. Longbottom - Elliott Malfoy - 07.01.2023

Londyn 26 Marca 1972

Droga Brenno,

Bardzo dziękuję za list oraz radującą serce propozycję.
Nakreślone przez Ciebie słowa są zbyt miłe, zrobiłem jedynie to, co należało oraz to, co Simone uznałaby za słuszne - i, po prawdzie, co myśle, że przyniosłoby jej trochę radości, gdyby wciąż była z nami.
Co do zaproszenia, niezmiernie się cieszę, iż jest ono bezterminowe, bo ten okres jest dla mnie przede wszystkim trudny, ale również zapracowany - ewentualnie po prostu skupiam się na pracy, aby móc zapomnieć o wszystkim innym. Tak czy siak, myślę, że mi i Nicholasowi przydałby się wspólny wypad tego typu, jeżeli to w porządku powiadomiłbym Cię o naszym przyjściu bliżej faktycznej daty, ale już teraz mogę zapewnić, że nie będzie to później jak trzeci tydzień kwietnia.

Dziękuję jeszcze raz za Twoją dobroć.

Serdeczne pozdrowienia,

Elliott Malfoy

P.S. Pozdrów proszę Erika jeżeli będziesz miała takową okazję. Mam nadzieję, że moja wizyta nie będzie zdominowana moją i jego ciągła rozmową właściwie to wręcz odwrotnie, niezmiernie dobrze mi się rozmawia z twoim bratem

RE: Brenna A. Longbottom - Elliott Malfoy - 07.01.2023

Droga Brenno,

Dziękuję za szybką odpowiedź.

Co do pomocy - jeżeli kojarzysz dobrego specjalistę od wypieków byłbym niezmiernie wdzięczny, nie jesteśmy w domu miłośnikami takowych, a raczej, jemy je nie tak często, więc przy większych, zorganizowanych spotkaniach zazwyczaj zasięgamy pomocy znajomych, co do takowego zaopatrzenia. Jeżeli kogoś znasz i mogłabyś to zorganizować, oczywiście nie naciskam, rozumiem jeżeli nie masz czasu, to byłbym niezmiernie wdzięczny.

Serdecznie pozdrawiam,

E. Malfoy

RE: Brenna A. Longbottom - Mavelle Bones - 08.01.2023

07.04.1972
Bren, kwiatuszku!

Posiedziałam jeszcze nad tym, cośmy wczoraj pracowały; ostatecznie wyszło tego kilka wersji. Mam nadzieję, że któraś odpowiednio odzwierciedla wygląd podejrzanej i się przyda.

Mav

PS. Przepraszam za ten wyciamkany róg, na jednym ze szkiców, Gałgan postanowił zawrzeć z nim bliższą znajomość.

Do listu dołączono cztery w miarę podobne rysunki kobiecej twarzy, różniące się jednak detalami.

RE: Brenna A. Longbottom - Erik Longbottom - 08.01.2023

—10/04/1972—

na szybko nakreślona notatka znalazła się na biurku Brenny niecałą godzinę po wysłaniu oryginalnej wiadomości

Hej,

Cóż, jest to jakieś wyjście z sytuacji. Mogę spróbować z nią o tym porozmawiać. Postaram się ominąć ten fragment, gdzie Salem Cię zdominował w ciągu jednej rozmowy, a potem grzebaliśmy we wspomnieniach z balu. Mam wrażenie, że perspektywa rozmowy z ojcem Mabel wystarczająco nią... wstrząśnie.

Do zobaczenia na kolacji,

Twój brat Erik

PS. Nie mam zwyczaju mieć z ludźmi "spięć", a jeśli już do takowych doszło, to zapewne zostały wyjaśnione w ciągu 72 godzin. Może faktycznie ktoś mnie prześladował... Nie jest to pocieszająca wizja. Jak mogliśmy tego nie zauważyć?

odpowiedź na wiadomość

RE: Brenna A. Longbottom - Nora Figg - 09.01.2023

Brenn,

Oczywiście, że znajdę czas! W końcu to jedyne, co mam do roboty.
Szkoda, że bez dekoracji, ale jeśli tak wolisz, to oczywiście zrobię wszystko, aby było dobrze.
Myślę, że Nicholas nie będzie miał problemu, aby dostarczyć zamówienie.
Dziękuję! Dzięki Tobie mam ogromną ilość klientów, jestem Ci ogromnie wdzięczna.

Norka

RE: Brenna A. Longbottom - Fergus Ollivander - 09.01.2023

Londyn 07.04.72

Brenno,

na Twoje nieszczęście nie kojarzę tej babki, ojciec też nie. Twierdzi, że najprędzej kupowała różdżkę jeszcze u dziadka, a ten już dawno nie żyje, więc nawet go o to nie zapytamy.
Dzięki, że uprzedziłaś, że spłonie, bo prawie bym się poparzył. Może podpytaj Reginę Rowle? Pomaga mi czasem przy magicznych stworzeniach, jest opcja, że kojarzy ludzi, którzy nimi handlują.
Dzięki za informacje i że nadal zajmujesz się sprawą!

Fergus