Secrets of London
Mavelle Bones - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Mavelle Bones (/showthread.php?tid=257)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Mavelle Bones - Danielle Longbottom - 30.06.2023

Mav
Siostra Alastora jest u nas, jest źle. Pomyślałam, że jako ktoś mu tak bliski... możesz chcieć o tym wiedzieć

Dani

List dotarl 3 maja w godzinach popołudniowych i był napisany na wyrwanym niedbale pergaminie, bardziej niewyraźnym niż zwykle pismem.

RE: Mavelle Bones - Danielle Longbottom - 30.06.2023

Mungo, 3 maja
Mav
Czy mój tata już wrócił do domu? Nie dotarł do Mungo, więc to pewnie nic poważnego, ale byłoby miło, gdyby się odezwał...

Dani

List dotarl 3 maja w godzinach porannych

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 21.07.2023

Karteczkę wsunięto ci pod drzwi w nocy z 11 na 12 maja. Rozpoznałaś pismo Brenny. Wiadomość zapisano w pośpiechu.

Skarbie,

Victoria Lestrange doświadczyła dziś przy mnie...wizji? Było chyba inaczej niż w Twoim przypadku. Bardziej... intensywnie? Pod jego wpływem pobiegła na Nokturn, nie rozumiała, co się dzieje, chciała odbierać zamówienie, złożone przez kogoś innego dawno temu... ale sądziła, że przez nią.
Na podstawie Twoich doświadczeń powiedziałam jej, że to mogą być cudze wspomnienia. Przepraszam, wiem, że nie chciałabyś, żeby ktoś wiedział, ale ona mogła zrobić sobie tam krzywdę. Albo później, jeżeli to się powtórzy. Nie chciałam jej tak z tym zostawiać. Nie dawałam żadnych szczegółów.
Myślę, że powinnaś starać się przebywać zawsze z członkiem rodziny. Bo co jeżeli... sama nie wiem, ale przypomnisz sobie, że masz odebrać dziecko z przedszkola, to uczucie nie minie i skończysz szukając dwudziestosześcioletniej Dani u Pettigrewów?
Może warto rozważyć spotkanie ze spirytystą?
Bren

RE: Mavelle Bones - Florence Bulstrode - 31.07.2023

Podobno uzdrowiciele brzydko pisali. Nie odnosiło się to jednak najwyraźniej do Florence. Pergamin był idealnie złożony i zapieczętowany, a każda literka została starannie wykaligrafowana.

4.05.72

Panno Bones,

będę dostępna 7 maja po godzinie siedemnastej. Proszę wskazać miejsce, które będzie dla Pani komfortowe. Ze względu na to, że unikam teleportacji, wskazane, aby był tam dostępny kominek Sieciu Fiuu.

Z poważaniem
Florence Bulstrode

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 15.08.2023

23.05.72

Mavy, skarbie

dziękuję za portret tej paskudy.
Jeśli się na niego natkniesz, uważaj. Jest podejrzany o próbę morderstwa. Śledztwo dopiero ruszy, więc to nie jest oficjalny list gończy.

B.

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 16.08.2023

13.06.72

MAV!
Zadanie bojowe.
1. Weź te dziesięć galeonów dołączone do listu.
2. Kup każdy numer Czarownicy, jaki zobaczysz w najbliższym czasie.
3. Spal je. I nie czytaj.

Bren

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 26.08.2023

Słońce!
Czy po Beltane i tym, jak dałaś Alastorowi wianek, zauważyłaś, coś dziwnego?
I mam tu na myśli "coś dziwnego" nie obejmującego zimna, przebłysków z limbo, klątw, drzew wyrastających na polanie ogni, potworów w Kniei i tym podobnych. Raczej... hm, coś w rodzaju nagłych, absolutnie irracjonalnych myśli "o nie, Moody'ego właśnie ktoś morduje" albo "Pani Księżyca z twoim codziennym raportowaniem: Alastor właśnie wybrał się na randkę".
Tak, wiem, to brzmi głupio, ale dziś dostałam informację, przez którą zaczynam się zastanawiać, czy Voldemort przypadkiem przy okazji tego zamieszania nie popsuł ogni Beltane tak mocno, że to wpłynęło na rytuał...?

B.

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 26.08.2023

17.05.72

Mav,

kilka osób poszperało i wiele wskazuje, że w Kniei pojawiły się istoty w swojej naturze podobne do dementorów - chociaż prawdopodobnie nie są to dementorzy. Zdaje się, że niektórzy natrafili na nie w Kniei? A one... natrafiły na ciało wujka Derwina.
Nie wiem, czy wyszły z Limbo, gdy Voldemort rozdarł granice, posłała je tu wściekła Bogini, czy też stworzyli je śmierciożercy, ale trzeba unikać samotnego wchodzenia do Kniei.

B.

RE: Mavelle Bones - Dora Crawford - 08.09.2023

14.05.1972
wczesny poranek

Pod żadnym pozorem nie wchodzić samotnie do Kniei! Potwory!!!!

PS. W razie czego pytajcie Brenny.

Dora
oprócz tego taka sama wiadomość wisiała na lodówce

RE: Mavelle Bones - Victoria Lestrange - 09.09.2023

03.06.1972, Dolina Godryka

Mavelle,

Dowiedziałam się czegoś o naszym stanie. Chciałabym pogadać, spotkać się w czwórkę… Masz może pomysł gdzie? I kiedy byś mogła? Napiszę też do reszty.

Victoria