Secrets of London
Kruk Eden - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Kruk Eden (/showthread.php?tid=284)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: Kruk Eden - Elliott Malfoy - 22.02.2023

Siostrzyczko,

w trudnych czasach sięga się po najmniej spodziewane rozwiązania, a poza tym, zakopaliśmy topór wojenny, zamierzam się tego trzymać.
Jamil to rodzina Trelawneyów, z którymi dziadek robił interesy w Egipcie. Poznałem go, jak zabrał mnie ze sobą. To te wakacje, które musieliśmy spędzić osobno, bo rozbiliśmy ulubioną zastawę matki (była okropna, do dzisiaj mnie to cieszy). Zaproponowałem mu spotkanie, aby sprawdzić, czy na pewno nikt się pod niego nie podszywa - różne rzeczy mogą ludziom po głowie chodzić - dam Ci znać jak tylko będę wiedział więcej, z resztą, ufam, że nawet jeżeli ktoś faktycznie to robi, to Ty wykurzysz go o wiele szybciej niż ja. Nie tylko swoją czarującą osobowością, w końcu jako jedyna w rodzinie ukończyłaś kursy Aurorskie.

Nieszczęśnik zatrzymuje się teraz w Dziurawym Kotle, mogę sobie tylko wyobrażać jakie warunki tam panują.

Tak całkowicie na poważnie - w razie kłopotów, daj mi znać.

E.

RE: Kruk Eden - Eunice Malfoy - 26.02.2023

kwiecień 1972

Eden,

zwracam się do Ciebie z małą prośbą – zdecydowanie potrzebuję jakiegoś porządnego domu w Londynie, najlepiej na Pokątnej; mimo wszystko Rosemary House znajduje się zbyt daleko, nawet jeśli brać pod uwagę takie dobrodziejstwa, jak Fiuu.
Nie masz przypadkiem czegoś na zbyciu? Nie zależy mi szczególnie mocno na czasie, niemniej byłoby miło, gdyby się okazało, że jest coś dostępnego, co akurat wpasuje się w moje potrzeby.

E.

PS. Płaci ojciec, więc w razie czego - nie krępuj się wołać wyższej ceny.

RE: Kruk Eden - Jamil Anwar - 05.04.2023

Szanowna Pani Lestrange,

bardzo dziękuję za zaufanie i wysłanie ofert mieszkań. Znam ryzyko mieszkania na Nokturnie, zwłaszcza że te okolice przypominają nieco biedniejsze dzielnice Kairu. W związku z tym, kierując się nie tylko ceną, ale również wielkością lokum, zdecyduję się właśnie na to mieszkanie. Będę niezmiernie wdzięczny za podesłanie dokładnego adresu.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję.

Z poważaniem,

Jamil Anwar

RE: Kruk Eden - Bard Beedle - 10.04.2023

List został nadany z Departamentu Przestrzegania Prawa Czarodziejów. Posiada wszystkie wymagane pieczęcie Ministerstwa. Dotyczy zgody na przeszukanie jednego z wynajmowanych przez Ciebie mieszkań, wydanej przez Szefa Departamentu. Mężczyzna wynajmujący lokal został aresztowany, w środku mieszkania mogą znajdować się przedmioty, które zostaną wykorzystane przez Wizengamot do obciążenia go większym wyrokiem za korzystanie z Czarnej Magii.

(...)

W związku powyższym liczymy na współpracę i obecność w trakcie przeszukiwania mieszkania w wyznaczonym dniu. Na miejscu stawią się przedstawiciele Brygady Uderzeniowej i Biura Aurorów, którzy wylegitymują się odznakami i kopią niniejszego dokumentu.

Z poważaniem,

Barnaby Smith

Departament Przestrzegania Prawa
Czarodziejów, Dział Korespondencji

RE: Kruk Eden - William Lestrange - 16.04.2023

Wiadomość była bardzo niedbale napisana. William zazwyczaj jest chaotyczny, ale dba, aby słowa były w miarę czytelne, bo z jego charakterem pisma to i tak trudne. Tym razem list miał też pare plam z atramentu i był odrobinę pognieciony.

Eden!

Błagam, zostań gdzieś poza domem na parę dni. To nie kochanka - wiem, że to pierwsze o czym pomyślałaś, rozmawialiśmy o tym.
Mogło mi coś wyciec z pracowni, nie wiem jeszcze co to, wciąż to identyfikuję. Zapewniłem sobie w tym też pomoc.
I tak, to poważne. Jestem dosłownie niebieski.
Moja skóra jest niebieska.
Mnie to wszystko jedno, ale domyślam się, że Tobie by przeszkadzało, nawet jeżeli to twoj kolor (słyszałem, że ktoś tak kiedyś mówił i faktycznie wyglądasz w nim dobrze)

Will

RE: Kruk Eden - William Lestrange - 16.04.2023

Eden Ursulo Lestrange,

Adresujemy się teraz pełnymi imionami w listach? No dobra.

Wszystko inne w domu jest na razie w porządku, zabezpieczyłem pracownie i szukałem miejsca, w którym coś mogłoby się wydostać, ale nic nie znalazłem. To niesamowicie dziwne, naprawdę.

Aha - pisałem Ci, już jestem siny (niebieski), więc niezbyt groźna ta groźba.

Miłego dnia i wieczoru, nie przejmuj się tym. Może nie będę niebieski na zawsze. A jak będę, to czy wciąż będziesz zabierać mnie w miejsca publiczne?

Dam Ci znać jak wszystko się uspokoi,

Will

RE: Kruk Eden - Alastor Moody - 29.06.2023

02.05
Żyję. Ida chyba nie.

03.05
Znaleźli ją, ale nie ma z nią kontaktu.

Obie notatki zostały dostarczone późnym wieczorem. Zapisał je ołówkiem, na skrawkach kartki zadrukowanej z drugiej strony. To była chyba... ulotka reklamująca mugolską knajpę?

RE: Kruk Eden - Alastor Moody - 29.06.2023

03.05
W Mungu.

RE: Kruk Eden - Rabastan Lestrange - 12.08.2023

Kuzynko Eden,

zgodnie z prośbą mojej ukochanej matki, przesyłam Tobie i Williamowi zapas słodkich przekąsek z ostatniego spotkanie mej matki z jej najdroższymi przyjaciółkami. Te stare damy praktycznie nic nie tknęły, a o rodzinę trzeba dbać, czyż nie? Mamy nadzieję, że będzie wam smakowało. Gdybyście chcieli więcej, to koniecznie piszcie. Nasze spiżarki dosłownie pękają w szwach. Co więcej, bardzo chętnie was u siebie przyjmiemy. Moglibyśmy urządzić sobie piknik w gronie najbliższej rodziny. Nie sądzisz, że to brzmi a-b-s-o-l-u-t-n-i-e cudownie?

Pozdrawiam,

Rabastan L.

PS. Dołączyłem jeszcze drugą paczkę z próbkami perfum z drogerii Potterów na Pokątnej. Podobne te konkretne jeszcze nie weszły do sprzedaży?? Mama ma nadzieję, że Ci się spodobają.

RE: Kruk Eden - Rabastan Lestrange - 13.08.2023

Porady.

Jak to robisz, że wszystkim się wydaje, że zawsze masz kontrolę nad sytuacją bez względu na to co, by się nie działo?

Potrzebuję trochę takiej pewności siebie w ostatnim czasie.

Rabastan

odpowiedź na wiadomość