![]() |
|
Poczta Basiliusa - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Poczta Basiliusa (/showthread.php?tid=3150) |
RE: Poczta Basiliusa - Icarus Prewett - 24.09.2024 Londyn, okolice 4 sierpnia 1972
Drogi Basiliusie, nie wiem, skąd masz te rzekome „dowody”, że wstawiłem to ogłoszenie, ale jako były historyk, jestem pewny, że nie są one ani wiarygodne, ani wystarczające do oskarżenia własnego brata o udział w jakimś spisku. Wiem, że bardzo łatwo wyżyć się na kimś z rodziny, ale proszę cię, żebyś powstrzymał emocje i pomyślał trzeźwo o całej sytuacji. Co do swatania mnie, mogę tylko życzyć powodzenia. W mojej sytuacji byłoby to nad wyraz karkołomne przedsięwzięcie, jednak zabawne by było patrzenie, jak się starasz. Życzę szczęścia w życiu uczuciowym,
Icarus Prewett RE: Poczta Basiliusa - Bard Beedle - 24.09.2024 Basil, mój drogi, och, jestem przekonana, że Atreusek jest absolutnie niewinny - jak zawsze zresztą, a przynajmniej będzie się zarzekał, że tak właśnie jest, nawet jeśli przedstawisz trzech świadków zeznających na jego niekorzyść. Jednego z nich zresztą pewnie zastraszy, drugiego uwiedzie, a trzeci straci na wiarygodności. A przynajmniej ja bym tak zrobiła. Nie mówię "nie", sam wiesz, że nie umiem oprzeć się dobrej partyjce pokera, ale obawiam się, że mój syn zna mnie i moją aurę trochę za dobrze, aby dał się nabrać na taki wybieg. Jestem jednak zafascynowana Twoimi innymi pomysłami, jakie masz w tym względzie - zdradzisz nieco więcej? Ciocia Enida RE: Poczta Basiliusa - Mona Rowle - 24.09.2024 okolice 4 sierpnia 1972
Drogi Basiliusie, minęło już parę dobrych lat odkąd ostatni raz się widzieliśmy, a ja się zastanawiam, czy jesteś jeszcze tym samym Krukonem, który z zapałem opowiadał o swoich planach na przyszłość. Przebywam obecnie w Londynie i przeglądając tutejszą prasę, aż spadłam z krzesła, gdy zobaczyłam Twoją twarz na ogłoszeniu matrymonialnym! Nie mogłam Cię poznać na początku przez te okulary – świetny wybór! Szczerze mówiąc, zdziwiłabym się, gdyby jakikolwiek list dotarł do Prewettów, bo jak dotąd żaden z moich nie miał tego szczęścia. Może twoja rodzina ustawiła jakąś magiczną barierę na moje listy? Z tego, co pamiętam, niektóre z naszych szkolnych zaklęć były równie niezawodne jak koń, który nie chce ruszyć się z miejsca. A propos koni — powinieneś kiedyś odwiedzić walijską stolicę. Co roku organizowany jest tam tak zwany koński targ. Preferujesz klacze czy ogiery? Mam nadzieję, że wszystko u ciebie w porządku. Może jak się spotkamy, opowiesz mi, co takiego sprawiło, że postanowiłeś zamieścić swoje ogłoszenie matrymonialne. Ja, swoją drogą, mam pewne problemy zdrowotne i pomyślałam, że może zechciałbyś na to spojrzeć lub doradzić przy okazji. Z serdecznymi pozdrowieniami Mona Rowle, stara koleżanka z roku niżej RE: Poczta Basiliusa - Millie Moody - 26.09.2024 Hej Liszek, powiedz bo nie pamiętam, ogarniasz kobiece cipki mimo swojego pedalstwa? Czy tylko klątwy i kutasy Ci w głowie?
Bo mam koleżankę (nie chce Cię swatać, luzuj gacie) i ona ma problem, żeby mieć dzieciaka, ale sra pod siebie jak jej się mówi, że ma iść się przebadać, żeby mieć gwarancje. Wiem że się w tańcu nie pierdolisz i powiesz jej co i jak, a jak jest zdrowa to kurwa, czym można jej pomóc, żeby zaszła. Anyway, jakbyś jednak nie znał się na cipach, to dałbyś mi kontakt do jakiegoś znawcy? W zawodzie ofc, bo ona ma chłopa jakby co. Wiesz o co chodzi. M. ps. Jem frytki. RE: Poczta Basiliusa - Brenna Longbottom - 16.10.2024
28.08.72
Basiliusie, mam do Ciebie... w sumie to nie wiem, czy to nietypowe pytanie, bo pewnie klątwołamacze często takie dostają? Chciałabym spytać, czy możesz mi powiedzieć coś na temat następującej przypadłości: - wystąpiła w Little Hangleton, w okolicach świtu (nie wiem czy miejsce ma znaczenie, ale to cholerne Little Hangleton), osoba której to dotyczy przebywała zarówno w lesie, jak i samej wiosce - początkowo ofiara czuła się po prostu samotna - potem pojawiły się dodatkowe objawy fizyczne: spadająca temperatura i słabość - samopoczucie zaczęło się pogarszać, wiodąc ku panice - po pewnym czasie objawy zaczęły słabnąć, aby ustąpić całkowicie po jakichś dwunastu godzinach. Czy sądzisz, że mogła to być jakaś klątwa? Jeżeli tak, to rzucona na odległość, czy raczej wymagałaby innych okolicznościach? Pozdrowienia Brenna RE: Poczta Basiliusa - Brenna Longbottom - 19.10.2024 Basiliusie, ranisz mnie swoimi podejrzeniami! Absolutnie nic nie zrobiłam i absolutnie nic mi nie dolega, spędziłam wczorajszy wieczór na przyjęciu. Dziękuję Ci w każdym razie za informacje, to wyjaśnia zachowanie dziecka, które znaleźliśmy po tym, jak wymknęło się do lasu z rodzinnego domu (małej nic nie jest, została dość szybko odszukana). Pozdrowienia Brenna RE: Poczta Basiliusa - Bard Beedle - 22.10.2024 Drogi Basilu, obudziłeś moją ciekawość - nie każ mi długo czekać i wpadnij na partyjkę pokera jutro lub pojutrze wieczorem. Jestem bardzo ciekawa, co zaplanowałeś. Całusy Ciocia Enida RE: Poczta Basiliusa - Millie Moody - 25.10.2024 Pytasz dzika czy sra w lesie. Nie ma problemu. Widzimy się. Zawsze możemy udawać zaręczonych. Nic tak bardziej nie wkurwi Atreusa, jeśli ma do Ciebie choć odrobinę sympatii. Jak nie, to powiedz mi co mam robić, bo jak sama zacznę wymyślać, to widzisz jak to wygląda.
RE: Poczta Basiliusa - Millie Moody - 25.10.2024 Jesli kiedykolwiek wezmiesz inną dupe na fejkową narzeczoną to zamienię jej życie w piekło.
Ogarniemy listy. RE: Poczta Basiliusa - Bard Beedle - 28.10.2024 23.08.72 Kochany Basilu, jeśli mój synek zaczął szukać tego ogłoszenia, to nie zaobserwowałam, by to robił - za to napisał piękny list do jednej z wielbicielek. Oczywiście, nie wierzę w ani jednego słowo, jestem pewna, że nigdy nie ożeniłby się niczego nam nie mówiąc, a na pewno nie mówiąc niczego cioci Lavinii, skoro obiecała, że pierwszemu z dzieci Percivala, które wstąpi w związek małżeński, zapisze swoje udziały w statku wycieczkowym z wielkim kasynem. Pozostawiam do Twojej decyzji, czy masz ochotę mu odpisać, może pociągnąć temat sekretnego małżeństwa czy zostawić sprawę. Ściskam Ciocia Enida Do koperty dołączono list Atreusa napisany do wielbicielki. |