Secrets of London
Kruk Elliotta - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Kruk Elliotta (/showthread.php?tid=316)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Kruk Elliotta - Danielle Longbottom - 10.01.2023

Szanowny Panie Malfoy
Wyrazy współczucia z okazji z powodu straty. Oczywiście, pojawię się w kaplicy. Moje najszczersze kondolencje.

Danielle E. Longbottom

RE: Kruk Elliotta - Regina Rowle - 10.01.2023

Londyn, 12.04.97

Panie Malfoy,

Nie wiem, czy mieliśmy okazję się poznać, ale zakładam, że mój list nie jest dla Pana zaskoczeniem. Adres przekazał mi Erik Longbottom wraz z podstawowymi informacji dotyczącymi konia w Pana posiadaniu. Chciałam dopytać o kilka kwestii, które zawarłam w drugim liście, a dotyczą wierzchowca. Natomiast nieco ważniejszą kwestią jest dla mnie, kiedy mogę osobiście sprawdzić, co mu dolega.

Z wyrazami szacunku,

Regina Rowle

List był spisywany szybko, ale nie niechlujnie. Bardziej, jakby autorce zależało na czasie, niż na konwenansach. Na drugiej kartce wypunktowano pytania, pokroju skąd koń został kupiony, czy pochodzi z jakiejś konkretnej hodowli i tym podobne.

RE: Kruk Elliotta - Erik Longbottom - 11.01.2023

—12/04/1972—

list do Erika trafił na biurko Elliotta późnym popołudniem. Łatwo było się domyślić, że list był wcześniej pisany kilka razy na brudno, gdyż próżno było szukać w nim jakichkolwiek skreśleń lub poprawek.

Dolina Godryka, 12.04.1972r.
Drogi Elliocie,

Bardzo się cieszę, że Reginie udało się z Tobą skontaktować w tak krótkim czasie. Podczas naszego ostatniego spotkania jej osoba zupełnie wypadła mi z głowy, więc cieszę się, że udało mi się naprawić ten błąd. Panna Rowle jest prawdziwym ekspertem w swojej dziedzinie i na pewno podoła stawianym przed nią wyzwaniom.

Co zaś tyczy się tyczy samego spotkania, data mi jak najbardziej odpowiada. Byłbym jednak dozgonnie wdzięczny, gdybyś wysłał mi dokładną lokalizację. Wolałbym tym razem się nie zgubić i nie zmuszać was do bezczynnego czekania na moje przyjście.

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy,

Erik

PS. Owszem, jesteś moim dłużnikiem. Nie musisz się jednak bać. Odbiorę należności w sposób, który przypadnie Ci do gustu.

odpowiedź na wiadomość

RE: Kruk Elliotta - Victoria Lestrange - 14.01.2023

Szanowny Panie Malfoy,

Przesyłam Panu i Pana rodzinie najszczersze kondolencje i współczucia z powodu straty. Potwierdzam też swoją obecność, by pożegnać Panią Malfoy.

Victoria E. Lestrange

RE: Kruk Elliotta - Regina Rowle - 14.01.2023

Londyn, 12.04.72

Szanowny Panie Malfoy,

Na ten moment nie mam więcej pytań. Myślę, że resztę rzeczy będę mogła ocenić dopiero po zobaczeniu konia, ponieważ nie chcę stawiać diagnozy na podstawie tych odpowiedzi i przesłanej przez Erika dokumentacji. Zaproponowany przez Pana termin jak najbardziej mi odpowiada, także do zobaczenia.

Dziękuję i cieszę się, że czarodzieje nadal darzą magiczne stworzenia szacunkiem i troską.

Z wyrazami szacunku,

Regina Rowle

Odpowiedź na wiadomość.

RE: Kruk Elliotta - Erik Longbottom - 28.01.2023

—26/04/1972—

Dolina Godryka, 26 Kwietnia 1972

Drogi Elliocie,

serdecznie dziękuję Ci za list. Żałuję, że nie napisałeś w tej sprawie wcześniej. Twoja propozycja nad wyraz przypadła mi do gustu i bardzo chętnie spędziłbym Beltane w waszym towarzystwie. Niestety muszę Cię zmartwić. Według wstępnych ustaleń lwią część obchodów spędzę, patrolując festiwal i w tym konkretnym przypadku wątpię, abym miał możliwość zniknięcia na dłuższy czas ze swojego posterunku.

Bardzo chciałbym się spotkać, żeby chociaż przywitać się z Waszą trójką. Gdyby jednak moje zobowiązania służbowe stanęły nam na drodze, proszę, przekaż pozdrowienia dla Perseusza i Eunice. Mam nadzieję, że pomimo niepewności co do mojej obecności, miło spędzisz z nimi to święto. Zasłużyłeś na chwilę wytchnienia, jak bardzo byś nie uważał, że takowej nie potrzebujesz.

Spokojnej nocy,

Erik

PS. Trzymajcie się razem podczas Beltane. Nie zniósłbym, gdyby w razie jakiegokolwiek incydentu zmuszony był szukać waszej trójki osobno, nie wspominając o innych potencjalnych rannych lub potrzebujących.

PPS. Kiedy będę dokładnie wiedzieć, gdzie przypadnie mój posterunek na czas Beltane, poinformuję Cię. Niczego nie jestem w stanie obiecać, ale może dzięki temu łatwiej będzie nam się znaleźć.

odpowiedź na wiadomość

RE: Kruk Elliotta - Erik Longbottom - 28.01.2023

—30/04/1972—

wiadomość trafiła na biurko Elliotta późnym wieczorem, wręcz krótko przed północą

Dolina Godryka, 30 Kwietnia 1972

Elliocie,

Będę patrolował w okolicy straganów.

Erik

RE: Kruk Elliotta - Eden Lestrange - 29.01.2023

Ellie,

co mam wpisać w zeznaniu, żeby podpiąć zakup sukienki pod wydatek służbowy, ale tak, żeby nikt się nie połapał? Albo charytatywny, w sumie obojętne?

Tylko się nie śmiej,

Eden

RE: Kruk Elliotta - Eden Lestrange - 29.01.2023

Elvis,

dziękuję, obydwie opcje całkiem sprytne, będę ich używać wymiennie. Jednak się na czymś znasz, niebywałe.

Ucałuj ode mnie Nico,

Eden

PS Cieszę się, że Simone jednak na coś ci się przydała koniec końców.

RE: Kruk Elliotta - Perseus Black - 11.02.2023

Jak nazywa się zbiornik wodny, w którym jest niezręcznie?

AWKWARDIUM.