Secrets of London
Jynx - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Jynx (/showthread.php?tid=4484)

Strony: 1 2 3 4

RE: Jynx - Nora Figg - 24.10.2025

do listu został dołączony drobny pakunek, w którym znajdowały się kanapki: z jajkiem, bekonem, znalazła się też z wędzoną makrelą, jedna z pasztetem z chrzanem, z pastą z pieczonego czosnku (żeby nie chorował), no i zestaw ciastek o różnych właściwościach
Londyn 28.09.1972

Drogi Benjy,
szkoda słyszeć takie wieści. Każda decyzja ma jednak jakiś głębszy sens, wierzę, że tam gdzie się udasz będzie Ci dobrze i nic nie będzie Cię trapiło.
Co do mojego problemu, wolałabym abyś Ty się nim nadal zajmował. Nie chcę angażować w to kolejnych osób.

Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia,

Nora

RE: Jynx - Ambroise Greengrass-Yaxley - 31.10.2025

28.09.1972
Stary,
Rozumiem. I tak, masz rację, co do wszystkiego, co napisałeś, ale nadal jesteś idiotą. Wiesz dobrze, dlaczego. Masz pełne prawo zrobić, co musisz, ale ja mam pełne prawo nazwać to po imieniu.
Spotkamy się. Powiedz tylko, gdzie i kiedy. Pojawię się. Nie będę ci tego utrudniać. To, co o tym myślę, nie zmienia faktu, że jestem po Twojej stronie.
Zajmę się tym, o co prosisz. Nie dla Ciebie.

Wiem
A.

25.09.1972

B.,
Chciałem upewnić się, że spotkanie w LH 27.09 jest nadal aktualne. Pasuje Ci ta data?
Wszystko gotowe z naszej strony, więc daj znać, czy plan się nie zmienił.

A.

26.09.1972

B.,
Mam coś do załatwienia i potrzebuję Twojej pomocy. Czy moglibyśmy spotkać się przy wschodniej bramie Regent's Park tej nocy? To powinno być szybkie. Twoja obecność naprawdę ułatwi sprawę.

A.

RE: Jynx - Prudence Fenwick - 31.10.2025

19.09.1972

Mam nadzieję, że nie masz żadnych planów na Mabon. Moi rodzice zaprosili nas na kolację. Ściany mają oczy i uszy nawet w kostnicy.

Prue

Londyn 19.09.1972

Benjy,

Okazuje się, że kogoś zainteresowały, co również mnie zdziwiło. Licho nie śpi.

Myślę, że deser będzie odpowiedni, chociaż Penelope na pewno postanowi coś upiec, ale słodkości nigdy zbyt wiele. Nie sądzę jednak, iż odwróci to uwagę od Twojej obecności, zapewniam Cię, że to będzie dla nich ogromnym wydarzeniem. Nie chcę Cię straszyć, tylko przygotować na to, co może się wydarzyć. Jeśli będą zbyt intensywni wymyślę coś, co pozwoli nam się stamtąd ewakuować.

Zamierzasz odwiedzić stragany i kowen? Jestem zdziwiona, że coś jest organizowane, zważając na nastroje panujące wśród ludzi, ale może warto byłoby się rozejrzeć i zobaczyć, jak to wszystko wygląda w tej nowej rzeczywistości.

Pokoik jest jeszcze bardziej uroczy od mojego mieszkanka, nie wiem, czy jesteś na to gotowy.

Prue

Londyn 20.09.1972

Benjy,

Prawda.

Jeśli tylko masz ochotę, to późny wieczór brzmi idealnie, powinno być wtedy spokojniej, a jak wiesz nie lubię tłumów więc doskonale się składa.

Wiem, że lubisz wyzwania, nie bez powodu je Ci rzuciłam.

Prue

RE: Jynx - Heather Wood - 24.11.2025

Londyn 25.09.1972

Szanowy Panie Klątwołamaczu,

dostałam do pana kontakt od mojego wujka.
Mówił, że zna się Pan na rzeczy. Może od razu przejdę do meritum. Klątwołamaczka, która badała moją przypadłość zginęła podczas Spalonej Nocy (niech Merlin świeci nad jej duszą), moja klątwa niestety nadal jest ze mną. Potrzebuję fachowca, który miałby chęć się jej pozbyć.
Oczywiście posiadam odpowiednie fundusze, jestem w stanie zapłacić sporą ilość galeonów, jeśli uda się Panu zrobić z tym cokolwiek.

Heather Wood

RE: Jynx - Geraldine Greengrass-Yaxley - 28.11.2025

09.10.1972

Benjy,
mówiłam, że poczekam, aż zadecydujesz, a więc tak, nadal leży na stole.
Nie spodziewałam się, że tak szybko się określisz. Coś się zmieniło? W sumie opowiesz mi jak się spotkamy.
Żadne z nas nie lubi pętli zaciskających się na szyi, więc pewnie uda nam się znaleźć wspólne rozwiązanie.
Wpadnij do nas, kiedy będziesz miał chwilę, to to przegadamy, póki co za bardzo się stąd nie ruszam.

G.A.G.Y.

RE: Jynx - Heather Wood - 04.12.2025

Londyn 26.09.1972

Panie Benjy Fenwick, klątwołamaczu,

niestety nie jestem, wszystko zostało w Mungu, mogłabym spróbować jakoś zdobyć te rzeczy, bo mój narzeczony tam pracuje, chociaż nie wiem, czy się uda, bo mogą go za to wywalić ze stażu, a tego bym nie chciała.
Wrzesień jest dosyć intensywny, więc możemy zacząć coś z tym robić w październiku.
Ja się wszędzie czuję pewnie, więc niech pan dostosuje miejsce do potrzeb, zjawię się tam.
Proszę o potwierdzenie spotkania z miejscem i godziną.
Heather Wood