Secrets of London
Poczta Helloise - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Poczta Helloise (/showthread.php?tid=4573)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Poczta Helloise - Lorraine Malfoy - 29.03.2026

—27/09/1972—

W związku z tym oto ogłoszeniem, dołączonym zresztą do listu.

Helloise, moja najdroższa, czy masz może wolne w kilka następnych czwartków o dziesiątej wieczorem? Proszę, Hellusiu, bardzo chciałabym wybrać się, posłuchać, co też mają tam do powiedzenia. Może jest to rzeczywiście rzecz zbożna, i pochwały godna. Poprosiłam już o kontakt w tej sprawie, oczekuję odpowiedzi.

Lorraine

RE: Poczta Helloise - Seisyll Rowle - 13.04.2026

Odpowiedź (nadeszła szybko).

Zapytam, albo przetopię Ci sam. Przyjadę niedługo.

S.

RE: Poczta Helloise - Seisyll Rowle - 13.04.2026

Odpowiedź (nadeszła szybko).

Dziękuję, moja miłości.
Llanberis wygląda coraz piękniej. Natura zaczyna już swoją drzemkę. Powinnaś to zobaczyć.

S.

RE: Poczta Helloise - Eutierria - 27.05.2026

Podczas jednego ze spotkań w kowenie Whitecroft, pomiędzy 23 i 30 października, postaci niepostrzeżenie wsunięto do kieszeni karteczkę z następującym napisem:

W Samhain w Dolinie Godryka odzyskajmy co nasze. Przekażcie innym zaufanym. Nie odbiorą nam Polany Ognisk. Czekaliśmy już za długo.

Ktokolwiek przekaże te informacje Ministerstwu, zostanie potraktowany tak, jak traktuje się zdrajców.

@Helloise Rowle

RE: Poczta Helloise - Dægberht Flint - 30.05.2026

23 października

Moja miłości,
pomyśl o mnie, kiedy będziesz robiła świece na Samhain.
Ostatni egzorcyzm wykonywałem niesławną świeczką z Lammas,
więc tym razem wyprzedzam termin.

Dægberht

RE: Poczta Helloise - Primrose Lestrange - 30.05.2026

Panno Helloise,

proszę pannę uprzejmie o rozważenie przyjęcia zlecenia na kilka lampionów, które mogłabym ustawić pod posiadłością rodzinną w Dolinie. Przyjadę po nie, żeby je tam ustawić, nie mam niestety jak przetransportować ich ze stolicy, gdzie przez wzgląd na pożar jestem zmuszona aktualnie mieszkać. Zdaję sobie sprawę, że ustawianie lampionów pod ruiną może wydać się nieco dziwne, ale jestem bardzo związana z tym miejscem i będę nadal, nawet jeśli nie odzyska dawnej świetności.

Spokojnych przygotowań do Samhain,
Primrose Lestrange

List pozostawiony 23 października pod chatką, ponieważ panie się minęły.
Wraz ze skromnym zadatkiem.

RE: Poczta Helloise - Guinevere McGonagall - 30.05.2026

Wiadomość przyniosła nieduża sówka, należąca do Guinevere, o imieniu Kleopatra

23.10.1972

Helunia,

może to głupio zabrzmi, ale mam takie p r z e c z u c i e, że będę potrzebowała gwoździ. Na Samhain. Żeby je wbić w drzwi Ostoi… Znasz może kogoś, kto mógłby mi kilka zrobić? Wolę kogoś, wiesz, z polecenia, a Ty mi wyglądasz na dziewczynę, która ma sporo różnych kontaktów.

Babcia kazała cię pozdrowić. Mówiła, że te ostatnie eliksiry, które przyniosłaś, bardzo pomogły zwierzakom.

Buziaki,
Ginny

RE: Poczta Helloise - Seisyll Rowle - 30.05.2026

Helloise,

udało mi się zniszczyć żelazne gwoździe na tydzień przed sabatem. Takie stworzone z personalną intencją, dla siebie. To musi być jakiś zły omen.

Seisyll

RE: Poczta Helloise - Atreus Bulstrode - 31.05.2026

23.10.1972

Szanowna Pani Helloise,
Mam nadzieję, że dobrze się pani wiedzie i przygotowania do nadchodzącego sabatu idą pełną parą. W związku z nimi chciałbym też zapytać, czy miałaby pani odrobinę czasu by przyjąć ode mnie zamówienie; chciałbym poprosić o wykonanie lampionu, a także przygotowanie dla mnie świeczek lub kadzideł niezbędnych do wykonywania seansów. To czas duchów, więc chciałbym być jak najlepiej do tego momentu przygotowany. Oczywiście też, proszę wyznaczyć za zamówienie odpowiednią kwotę i z radością prześlę zapłatę w kolejnym liście.

Z wyrazami szacunku,
Atreus Bulstrode

RE: Poczta Helloise - Leviathan Rowle - 31.05.2026

23.10.1972

Helloise,
Zbliża się Samhain, święto duchów i jestem przekonany że z tego powodu i tak masz pełno przygotowań na głowie, ale czy mogłabyś zrobić dla mnie świecie i kadzidła, wspomagające seanse spirytystyczne?

Levi