![]() |
|
Sowa Dani - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Sowa Dani (/showthread.php?tid=758) |
RE: Sowa Dani - Ulysses Rookwood - 10.04.2023 Wiadomość przyszła jakiś czas po tym, jak wysłałaś swoją. Wyglądała niemal identycznie pedantycznie jak poprzednia. 31.07.1970
Danielle,pamiętam, że masz uczulenie na orzechy. Czekolada jakoś mi do Ciebie pasowała, a niestety, nie udało mi się odnaleźć pudełka malin w czekoladzie. Chętnie wezmę z Tobą udział w lekcji gotowania. Oczywiście, jeśli wolałabyś pójść tam z kimś innym, zrozumiem. U. Rookwood
PS: Żadna z przesłanych przez Ciebie zagadek nie zabrzmiała żałośnie. Teraz jak o tym myślę to trochę mi wstyd, że nie domyśliłem się, że potrafisz świetnie tańczyć.RE: Sowa Dani - Ulysses Rookwood - 10.04.2023 Wiadomość wyglądała równie perfekcyjne jak wszystkie od Rookwooda. 31.07.1970
Danielle,kurs możesz zrealizować w ciągu 60 dni od dnia jego zakupu. Lekcje odbywają się w środy i w soboty, co daje łącznie 18 dostępnych terminów. Nie mam żadnych planów na przyszłą sobotę. Z największą przyjemnością będę Twoim towarzyszem podczas lekcji gotowania. Mam również nadzieję, że będziesz bawiła się na nim wyśmienicie. Dziękuję za przesłane owoce. U. Rookwood Jak oryginalnie wyglądała kartka, na której młody Rookwood kreślił odpowiedź dla Danielle Longbottom. Pełna była przekreśleń a niektóre wyrazy zamazano wielokrotnie. 31.07.1972
Dani, Danielle!, wybrałem… przez ostatnie dwa dni… na kurs możesz pójść… kurs możesz zrealizować w ciągu 60 dni od dnia kiedy go kupiłem… jego zakupu. Lekcje odbywają się w środy i w soboty, co daje łącznie 18 dostępnych terminów. Bardzo chętnie pójdę… Gdybyś potrzebowała mogę wziąć wolne w pracy. Zmienię moje plany i wezmę... Nie mam żadnych planów na przyszłą sobotę. Tak! Bardzo chęnie… Jeśli nie masz nikogo lepszego na horyzoncie (jeśli masz to zrozumiem)… Z największą przyjemnością będę Twoim partnerem… drugą połówką… towarzyszem podczas lekcji gotowania. Tylko po to… Pomyślałem, że… Chciałem, żebyś... Mam również nadzieję, że sprawiłem Ci przyjemność… będziesz bawiła się na nim wyśmienicie w moim towarzystwie… . To było bardzo miłe. Nie wiem jak Ci się odwdzięczę, ale obiecuję… Dziękuję za przesłany prezent… przesłane owoce. Twój Ulek U. Rookwood. RE: Sowa Dani - Samuel Carrow - 17.04.2023 Dolina Godryka 05.03.1972
Dani, Nie spodziewałem się, że tak szybko zajmiesz się sprawą. Jestem zaskoczony, pozytywnie oczywiście. Czerwiec brzmi dobrze, myślę, że uda mi się do tego czasu udoskonalić ten projekt. Twój znajomy nie powinien zrobić sobie krzywdy, gdy będzie testował wrotki. PS. Czy powinienem zająć się przeszukującym? Napisz tylko słowo, a teleportuję go gdzie trzeba. Odciskam,
Sam RE: Sowa Dani - Ulysses Rookwood - 13.06.2023 Seria trzech listów, które otrzymała Danielle Longbottom na przestrzeni trzech lat. Pierwszego listu właściwie nie było. Był tylko przewiązany jutowym sznurkiem bukiet żółtych tulipanów, który sowa przyniosła Danielle na początek zmiany w pracy. Dołączono do niego niewielką wizytówkę, na której napisano drobnym, starannym charakterem pisma: 15.04.1970
Danielle,Wszystkiego Najlepszego w Dniu Urodzin U. Rookwood Drugie życzenia zostały napisane na mugolskiej kartce urodzinowej, którą Ulysses zmodyfikował magią w taki sposób, że na w oryginale nieruchomym torcie, teraz drgały płonące świeczki, a gdy Danielle odwróciła ją, dostrzegła chowającego się na ostatniej stronie małego beagle’a w czapce urodzinowej. Ożywiony magią okazał się najwidoczniej bardzo nieśmiały. Łypał na uzdrowicielkę od czasu do czasu a jego ogon drgał coraz bardziej przyjaźnie. Po otworzeniu kartki, na biurko wypadły dwa bilety do mugolskiego kina. 15.04.1971
Danielle,z okazji Twoich urodzin przyjmij ode mnie najserdeczniejsze życzenia. Liczę, że los pozostawi Cię w dobrym zdrowiu a przyszłe miesiące okażą się sprzyjające w tych dziedzinach Twojego życia, w których byś chciała. Spełnienia wszystkich marzeń. Twój U. R. PS: Czy byłaś kiedyś w kinie? Mugole bywają strasznie pomysłowi. Bez użycia magii potrafią ożywić ukryte na taśmach historie. PS2: Jeśli kartka nie przypadła Ci do gustu, wyrzuć ją i daj mi znać. Prześlę Ci kwiaty. Będą odpowiedniejszym prezentem urodzinowym. Trzeci list był właściwie liścikiem. Małą, złożoną na pół karteczką, która czekała na Danielle po przyjściu do pracy 15 kwietnia 1972 roku. Dołączono do niej opakowanie malin w czekoladzie. Wszystkiego co najlepsze
U. Rookwood RE: Sowa Dani - Ulysses Rookwood - 22.06.2023 W odpowiedzi na wiadomość sowa przyniosła Ci krótki liścik. Napisany był na niewielkiej kartce wyglądającej jak wyrwana z jakiegoś niewielkiego notesu. Tak. Tak. Jesteś ranna? Czy mogę coś dla Ciebie zrobić? U.
RE: Sowa Dani - Ulysses Rookwood - 23.06.2023 Wiadomomość przyszła dokładnie dwie godziny po pierwszej. Została przesłana na takiej samej niewielce kartce jak poprzednia. Gdzie jesteś, Danielle? U.
RE: Sowa Dani - Samuel Carrow - 26.06.2023 Krótka wiadomość została napisana bardzo niedbałym charakterem pisma 2 maja, nad ranem
Zdążyliśmy. Wichura dotarła jednak i do nas. Czy wszystko w porządku? Czy byłaś bezpieczna? Czy mogę się u Ciebie pojawić? Strasznie się niepokoję. RE: Sowa Dani - Avelina Paxton - 29.06.2023 List dotarł do Dani zdecydowanie później, ale tego samego dnia, pismo było niewyraźne i koślawe jakby Avelina zapomniała jak się pisze. W domu. Wszystko gra. A ty jesteś cała? Mama mówiła, że był atak na Beltane. Zdążyłam wrócić do domu nim to się stało. Chcesz się spotkać? Potrzebujesz pomocy? Ave RE: Sowa Dani - Stanley Andrew Borgin - 22.07.2023 Londyn 4 maja 1972
Danielle,Z głębokim żalem przyjmuje wiadomość o śmierci Derwina Longbottoma. Słowa nie są wstanie opisać tego, jaki smutek czujemy z powodu tej tragedii. Przyjmij proszę moje najszczersze kondolencje dla Ciebie jak i całej rodziny. Stanley Andrew Borgin RE: Sowa Dani - Florence Bulstrode - 22.07.2023 Danielle, wyrazy współczucia z powodu Waszej straty. Jeżeli potrzebowałabyś, aby w najbliższych dniach ktoś przejął Twoje dyżury, jestem do dyspozycji na tyle, na ile nasze grafiki na to pozwolą. Z pozdrowieniami Florence Bulstrode |