Secrets of London
Sowa Ulyssesa Rookwooda - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Sowa Ulyssesa Rookwooda (/showthread.php?tid=957)

Strony: 1 2 3 4

RE: Sowa Ulyssesa Rookwooda - Vespera Rookwood - 27.08.2023

07.06.1972

Czy moglibyśmy spotkać się na kawę? Mam pilną sprawę.

Vespera

RE: Sowa Ulyssesa Rookwooda - Cathal Shafiq - 05.09.2023

17.05.72

Ulyssesie,

co się dzieje?
Czy pisząc "nasz" masz na myśli siebie i mnie, czy nie powinienem pojawiać się na progu niezapowiedziany?
Nie wypuszczaj go samego do ogródka, gdzieś w ogrodzeniu jest dziura, bo do środka dostał się jakiś królik. A nie sprawdziłem jeszcze tej wiosny całego muru rezydencji Gauntów.
Wybierz nową kanapę i nie wpuszczaj go do mojego gabinetu. Nie, nie musisz odsyłać mi kluczy.

Cathal

RE: Sowa Ulyssesa Rookwooda - Cathal Shafiq - 05.09.2023

17.05.72

Ulyssesie,

wpadnę jutro i zabiorę go na długi spacer. Chyba tego potrzebuje.
Jesteś pewien, że nie lepiej poczekać z dywanem jakieś dwa, trzy tygodnie?

Cathal

RE: Eunice Malfoy - Eunice Malfoy - 10.09.2023

Ulyssesie,

wygląda na to, że myślimy o tym samym – Twoja sowa przyleciała właśnie wtedy, kiedy pisałam do Ciebie. Zgadzam się, zdecydowanie powinniśmy się spotkać i porozmawiać.
Jest to w pewien sposób ironiczne, nie uważasz? Dopiero co pomagałeś mi wybrać odpowiedni dom i… cóż, najwyraźniej niezbadane są wyroki Matki. W każdym razie, mogę złożyć Ci dokładnie tę samą obietnicę; nie chciałabym, żeby narzucony nam węzeł sprawił, że nasza relacja ulegnie całkowitemu wypaczeniu.
Koncert fortepianowy brzmi wspaniale – o ile jesteś pewien, że będziesz się dobrze czuł. W przeciwnym wypadku – najciszej będzie chyba u mnie?
E. Malfoy

RE: Sowa Ulyssesa Rookwooda - Cathal Shafiq - 24.12.2023

10.06.72

U.
Na poddaszu po lewej jest małe pomieszczenie, które kiedyś wykorzystywano dla sów. Ma nieduże okno, możesz zostawić je otwarte.
Na wszelki wypadek: nie mam nic przeciwko kotom, kugucharom i wężom, ale gdybyś postanowił sprowadzić abraxana, to będę protestował.
C.
PS. Jutro wpadnę i wyprowadzę psa.

RE: Sowa Ulyssesa Rookwooda - Chester Rookwood - 28.02.2024

Little Hangleton, 11.06. 1972

Synu,

jest coś, co chciałbym z Tobą pilnie omówić. W dniu jutrzejszym oczekuję, że stawisz się w rodowej posiadłości. Będę czekać na Ciebie w swoim gabinecie.

Twój ojciec

RE: Sowa Ulyssesa Rookwooda - Bellatrix Black - 05.03.2024

Londyn, 11.06. 1972

Ully,

Może miałbyś ochotę wpaść do mnie na herbatkę? Zapraszam piętnastego czerwca o osiemnastej.

PS. Nie wiem, jakie słodkości lubisz do herbaty, postaram się jednak trafić w Twoje kubki smakowe

Bellatrix Black

RE: Sowa Ulyssesa Rookwooda - Brenna Longbottom - 05.04.2024

03.07.72
Ulyssesie,

Danielle od 25 czerwca nie ma w Dolinie, nie jest więc w stanie odpowiedzieć na Twoje wiadomości. Jej listy są odbierane przez któreś z nas i trafiają do szuflady. Być może za jakiś czas przekażemy je do niej zbiorczo. Ponieważ przyszło ich od Ciebie już kilka, pomyślałam, że Cię o tym poinformuję.
Czy mam je odesłać, czy chcesz, żeby na nią czekały razem z resztą poczty?

Z pozdrowieniami
Brenna Longbottom

RE: Sowa Ulyssesa Rookwooda - Vespera Rookwood - 20.05.2024

Londyn, 05.07.1972

[Obrazek: V9WiMPu.png]

Więcej informacji o wydarzeniu wkrótce  Słodziutki

RE: Sowa Ulyssesa Rookwooda - Cathal Shafiq - 27.05.2024

04.08.72

Ulysses,

jestem w Londynie, wrócę do Little Hangleton pojutrze.
Windermere najwyraźniej pogorszyło moją rodzinną przypadłość.

C.